CL-overwintering ook voor de lange termijn van groot belang

BadembaBarrie, 10-12-2019 om 15:45, 5553 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Ajax telt dinsdagavond tegen Valencia maar één ding en dat is plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League. Een gelijkspel is daarvoor voldoende, maar bij winst verzekeren de Amsterdammers zich ook nog eens van de groepswinst. De club kan zichzelf, evenals het gehele Nederlandse voetbal, echter een nog grotere dienst bewijzen, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

De krant identificeert vijf belangrijke targets die Ajax bij winst in de eigen Johan Cruijff ArenA kan behalen. De ontwikkeling van de spelers, de Europese missie en de financiën zijn van die vijf targets het meest vanzelfsprekend. Ajax heeft als doel om weer structureel aan te haken bij de top van Europa en een uitschakeling in de groepsfase Champions League past niet binnen die ambitie. Bovendien loopt de club flink wat miljoenen mis als het zich in februari in de Europa League moet melden en is het voor de ontwikkeling van de spelers goed om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen.

Waar minder over gesproken wordt, maar wat wel degelijk relevant is, is de Europese Super League. Het is publiek geheim dat de grotere clubs in Europa voornemens zijn een Super League op te zetten om zo vaker tegen elkaar te kunnen spelen en niet meer naar de kleinere clubs te hoeven. Ajax staat naar verluidt op een lijst met potentiële clubs voor die Super League, waardoor het voor de club zaak is om de huidige Europese vorm vast te houden.

Tot slot kan Ajax voor het laatst, maar zeker niet voor het eerst dit decennium, het Nederlandse voetbal een enorme dienst bewijzen. Bij overwintering in de Champions League pakt de regerend landskampioen namelijk één heel punt erbij voor Nederland op de coëfficiëntenranglijst, waarmee een plek in de top tien en dus een directe Champions League plaats voor de landskampioen, praktisch zeker zijn. Genoeg reden voor Ajax dus om het zo fantastisch verlopen Europese jaar 2019, een passend einde te geven. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gerrr
Veltman heeft vandaag zijn basisplaats verkloot.
Schuurs vanaf nu opstellen, dat is je toekomst.
0 -1
de-Ajacied
Huntelaar had m gemaakt
0 0
de-Ajacied
Lang is echt nog niet klaar voor het eerste
0 0
De Stift
Wat een wedstrijd vanavond. Het voelt al bijna ‘normaal’, Ajax dat kan overwinteren in de CL. Maar vier jaar geleden was Ajax nog niet eens Europese subtop. Toen waren we maar wat blij met Europese overwintering. Ik kijk nog altijd met ongeloof naar deze transformatie. Vanavond winnen en eerste worden zou een ongelofelijke prestatie zijn. Kom op mannen! Knallen!
3 0
Fieldman
Wat is beter voor Ajax, finale EL of kwartfinale CL?

Die vraag zouden mensen zich moeten stellen.
1 -6
Ajacied33
En jij denkt dat als je uitgeschakeld bent in de CL, je dan automatisch de finale van de EL haalt? Daar komt ook geluk bij kijken hoor. Je moet als club altijd het hoogst haalbare nastreven, en dat is in dit geval de CL. Dus vanavond winnen en dan zien we het allemaal wel
4 0
dumperPattiruhu
Alles zit in de lift bij Ajax> commercieel/financieel en speltechnisch dan is het van vitaal belang dat Ajax overwintert in de CL.
Ik persoonlijk vind het niet het einde van de wereld mocht Ajax niet overwinteren in de CL. De Europa League winnen zou ook mooi zijn. Een club als Sevilla heeft de EL meerdere keren gewonnen. Ajax is qua clubhistorie groter dan Sevilla.
Tuurlijk heeft de CL veel meer prestige, maar het winnen van de EL staat ongeveer gelijk aan laatste 8 CL. Dan hoor je gewoon bij de top 8 van Europa.
0 0
DeBaarsjes
Als ik eerlijk moet zijn (en ik geef daarbij denk ik voor velen een negatief antw) een finale EL zou niet misstaan zijn voor dit Ajax. Ik zie Ajax dat namelijk eerder halen dan bijv kwartfinale CL (daar moet zo veel geluk bij komen). En in de EL zitten dit seizoen ook geen misselijke tegenstanders en na de winter komen er alleen maar sterkere ploegen bij uit de CL dus de kwaliteit van de EL gaat ook omhoog. En een finale EL winnen geeft je automatisch een plek in pot 1 van CL volgend seizoen. als toetje een Europese supercup finale.
0 0
Radikaal
Zonder 2 (twee!!!) rode kaarten had je Chelsea opgerold en was je al door - en waarschijnlijk al groepswinnaar ook.
Nu gaat Lille Chelsea weer matsen door met een B-ploeg te spelen.
4 0
DeBaarsjes
Ja en dan moet je alsnog eerst een achtste finales spelen alvorens je de kwart misschien gaat halen.
0 -1
samfromamsterdamxxx
Wat een onzin zeg, als sporter/sportliefhebber ga je toch altijd voor het hoogst haalbare? Je denkt toch niet dat Ajax zich ook die vraag stelt en dan vervolgens vanavond een paar ballen in eigen doel schiet omdat een eventuele finale EL goed zou zijn voor de club?

Ik hoop dat je econoom bent oid, past namelijk beter bij je denkwijze dan het supporterschap.
3 0
EersteAanname
Kwartfinale CL, in alle opzichten. Dat is het antwoord dat bijna iedereen je zal geven
2 0
Adam24
Er wordt wel erg makkelijk gesproken over Ajax dat zich 'moet' plaatsen voor de KO-fase. Niemand had vorig seizoen voorzien dat Ajax zo ver zou komen, doelstelling was overwinteren in Europa met voorkeur CL, die doelstelling is met de budgetten van Ajax, vele malen lager dan Chelsea en ook minder dan Valencia nog steeds reëel. Vorig seizoen was het een waar volksfeest hier in Amsterdam, toen Ajax zich plaatste voor de KO-fase, nu moeten we alweer doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is?
0 -1
Jariiii
Dat lees ik er niet in.
Maar de kans i wel degelijk reëel dat het lukt en dat is gewoon heel knap van Ajax, juist ook door de situatie die je zelf schetst.
2 0