Wöber: 'Niemand mocht weten waar ik verbleef'

BadembaBarrie, 10-12-2019 om 14:47, 9933 views, Dazn |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Maximilian Wöber heeft geen spijt van zijn winterse vertrek bij Ajax, maar vindt het anderzijds wel jammer dat hij geen deel uitmaakte van de Europese successen van de Amsterdamse ploeg in de tweede seizoenshelft. 'Ik had er graag bij willen zijn, maar spijt is niet het juiste woord', vertelt hij in gesprek met Dazn

Wöber vertrok aan het begin van 2019 naar Sevilla. De dagen vlak voor de transfer beklonken was waren nerveuze dagen voor Wöber. 'Vanwege een verschil van mening tussen Ajax en Sevilla moest ik verplicht vier dagen in het spelershotel blijven, omdat niemand mocht weten dat ik daar verbleef.'

Dat meningsverschil bleek zo groot dat Wöber enkele dagen later hoorde dat de transfer zelfs volledig dreigde te mislukken. 'Ik had toen al afscheid genomen van mijn ploeggenoten bij Ajax en mijn appartement in Amsterdam leeggehaald.' Uiteindelijk bereikten de twee clubs alsnog een akkoord, waarbij Sevilla - dat Wöber het liefst direct definitief overnam - de verdediger eerst een half jaar zou huren, alvorens hem voor elf miljoen euro over te nemen van Ajax. 

Mede door een blessure kwam Wöber uiteindelijk maar tot acht wedstrijden in Sevilla. Afgelopen zomer vertrok hij alweer, nadat de club voor vijftig miljoen in verdedigers geïnvesteerd had en Wöber weinig perspectief zag. Hij speelt nu voor Red Bull Salzburg in zijn vaderland Oostenrijk.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
Tja, Sevilla wilde kopen met een lege portemonnee, nogal wiedes dat Ajax daar niet mee akkoord ging. Boter bij de vis, anders grijp je mis.
2 0
GotnohairWedontcare
Ik hoop dat hij via RB Salzburg alsnog de top haalt. Volgens mij is het een heel vriendelijke en verstandige jongen. Ik weet nog dat hij pas naar Ajax wilde komen nadat Sanchez weg was, omdat hij anders niet aan spelen toe zou komen. Lullig hoe het gelopen is.
13 -2
MaximilianRosse
Ik was altijd wel fan van Wöber. Had een prima speler voor Ajax kunnen worden. Had zeker de potentie om te slagen. Jammer dat Magallan, die compleet mislukt is, hoger in de pikorde kwam te staan destijds.
6 -4
Gonzo
Inderdaad vele malen beter dan Magallan of Pierie. Werd helaas teveel als linksback ingezet
6 -3
EricAjax1
Heb liever Blind op die positie :)
4 -1