#jajrod: Van Gelderen krijgt het vertrouwen

FinnDekker, 10-12-2019 om 13:20, 9077 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de zakelijke zege op Roda JC.

Ekkelenkamp wederom trefzeker

Jurgen Ekkelenkamp was maandagavond wederom trefzeker. De middenvelder van Jong Ajax speelde geen wonderschone wedstrijd en ruziede vaak met de bal, maar scoren deed Ekkelenkamp wel weer. In de tweede helft stond de rechtspoot zelfs in de spits. De goals vielen echter in de eerste helft al. Twee keer stond de negentienjarige op de goede plek om binnen te schieten. Sprake van toeval kan het niet meer zijn, zeker als je kijkt naar zijn statistieken. In zestien wedstrijden vond Ekkelenkamp reeds elf keer het net.

Matig Jong Ajax dat wel wint

Heel sprankelend was de wedstrijd van Jong Ajax niet. Men had controle, maar van een zee van kansen was absoluut geen sprake. Voetballend viel het zelfs met fases vies tegen. De kracht van het huidige Jong Ajax is dat men zakelijk de wedstrijd kan uitspelen. Dit is in voorgaande seizoenen weleens anders geweest. Het is dan ook deels de reden dat Jong Ajax momenteel tweede staat in de Keuken Kampioen Divisie. Volwassen worden is ook een onderdeel van de ontwikkeling van de beloften. Desondanks zie je ook graag individuele ontwikkeling op voetballend vlak.

Van Gelderen krijgt vertrouwen

Mitchell van der Gaag koos tegen Roda JC weer voor Liam van Gelderen op rechtsback. De achttienjarige rouleert dit seizoen voornamelijk met Jasper ter Heide op die positie. Duidelijk is wel dat in Van Gelderen meer wordt gezien voor de toekomst. Van Gelderen beschikt over snelheid en is sterk aan de bal. Tegen de Limburgers scoorde de verdediger, die ook centraal uit de voeten kan, een voldoende. Zijn contract loopt deze zomer af, maar een verlenging hiervan lijkt aanstaande, al weet je het met een zakenwaarnemer als Mino Raiola nooit zeker.

Castillo maakt een goede indruk

Op de andere backpositie was Juan Castillo een van de weinige echte lichtpuntjes van de wedstrijd tegen Roda JC. De linksback, die afgelopen zomer overkwam van Chelsea, wordt langzamerhand een belangrijke waarde in het elftal van Van der Gaag. Techniek, kracht en snelheid maken van hem een multifunctionele speler. Maar Castillo lijkt ook steeds beter te begrijpen dat controle en rust soms belangrijk zijn. Verdedigend gezien maakt de negentienjarige zodoende steeds vaker de juiste keuze.

Jensen valt terug, Danilo sluit aan

Victor Jensen dacht eind november eindelijk weer terug te zijn van zijn blessure, maar moet nu wederom geduld hebben. De Deen viel uit tegen Helmond Sport en zat daarna tegen Telstar en Roda JC niet meer bij de selectie. Voor Danilo Pereira was er de afgelopen dagen juist goed nieuws. De Braziliaan voegde zich weer bij de groepstraining na een slepende hamstringblessure. Bij Ajax is men echter uiterst voorzichtig wat betreft zijn rentree.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Valencia? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax567
Welke spelers uit jong gaan we volgend jaar terug zien in t eerste denken jullie?? Ben ook benieuwd waarom
0 0
Keeshoog
Ik vermoed traore als enige
0 0
MaximilianRosse
Ik ben erg benieuwd hoe Castillo zich gaat ontwikkelen. Tot nu toe vind ik hem zeker een speler met toekomst.
2 0
xstaniox
Ik dacht dat Van Gelderen een CB was en Jurriën Timber juist RB?
1 0
Wout1988
Jurrien Timber kan alle twee
1 0
appeltje
Van Gelderen ook.
1 0