Taylor: 'De keuze is niet aan mij'

FinnDekker, 10-12-2019 om 08:30, 5196 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Naast Ajax 1 speelt ook de O19 dinsdag zijn laatste Europese wedstrijd van de groepsfase. In tegenstelling tot het eerste zijn de talenten wel al door naar de volgende ronde. Ajax TV keek met John Heitinga en Kenneth Taylor vooruit en terug op de Europese campagne.

'Ik speel al sinds mijn zevende bij Ajax. Dat wilde ik altijd al, voetballen voor Ajax. Dat dat nu al tien jaar gebeurt is echt mooi', aldus de middenvelder, die tien jaar geleden werd gescout. 'Na een toernooi mocht ik meedoen met de talentendagen. Telkens ging ik een ronde verder. Dus ik elke keer aan mijn moeder vragen of die brief al op de deurmat lag. Uiteindelijk was ik aangenomen. Toen was ik heel blij.'

Naast spelen in de O19 doet Taylor al regelmatig mee bij Jong Ajax. 'Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk naar het eerste. Uiteindelijk is de keuze is niet aan mij. Ik kan het de trainers alleen heel moeilijk maken door elke dag goed te presteren. Dan is het verder aan hen.'

Ook Heitinga maakt een ontwikkeling door, als trainer. 'Tussen toen ik startte en nu zit een groot verschil. Ook ik moet mij ontwikkelen, maar het trainersvak vind ik heel leuk. Ik ga hier elke dag met heel veel plezier naartoe. Je voetbalt omdat je plezier wilt maken, daar sta ik voor. Het gaat om kwaliteit en winnen, maar het gaat er ook om dat je het publiek vermaakt.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Valencia? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik wist niks van die jongen, tot ik m n wedstrijd op t Wk zag spelen. Ik werd er fijntjes op gewezen dat Taylor n middenvelder is. Gek genoeg zag ik meer n centrale verdediger in hem. En ik denk: een hele goeie centrale verdediger.
0 0
ajaxx123
Over 2 jaar speelt Taylor ook in de basis bij 1. Wat een prachtige lichting komt er toch aan.
Tuurlijk is het een gok maar ik hoop dat ze Wim Jonk gewoon de kans geven als Hoofdtrainer.

Eigenwijze keuze, ondanks weinig ervaring, het past bij Ajax. Volgens mij een zeer duidelijke visie, past bij Ajax, gedurfd voetbal.

Gewoon doen.
Branie.
1 -1
Schip
Als Jonk zo doorgaat, wordt dat een optie. Maar dan moet hij echt nog wel iets laten zien bij een eredivisieclub. Zoals Adriaanse en Ten Cate ook furore maakten met hun teams.
2 -1
ossenaar
Ben nog niet echt overtuigd over de trainer John Heitinga. Ik geloof best dat het een goede people manager is, maar hij heeft nog niet echt een eigen stijl weten te creëren binnen het Ajax-systeem. Tactisch vind ik hem ook niet aller sterkst. kleine kanttekening dat hij niet echt met een vaste basis kan spelen door doorschuiven van spelers en internationale wedstrijden.
2 0
geDaante
Het is ook helemaal niet de bedoeling dat een jeugdtrainer zijn eigen visie en speelwijze erop loslaat! Dat gebeurt nu juist wel, met weer Frank de Boer voetbal als gevolg.
0 -1
Ferd
Leuke assistent, meer niet.
0 0