Ruim 10 miljoen euro op het spel tegen Valencia

BartVeenstra, 09-12-2019 om 08:55, 6243 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Champions League-wedstrijd tegen Valencia is voor Ajax ook uit financieel oogpunt enorm belangrijk. Een zege op de Spanjaarden kan Ajax namelijk ruim twaalf miljoen euro opleveren, terwijl een gelijkspel bijna 10,5 miljoen euro oplevert.

Een plek in de achtste finales van de Champions League zorgt namelijk voor 9,5 miljoen euro aan extra inkomsten. Ajax heeft tegen Valencia aan een gelijkspel genoeg om te overwinteren in het miljardenbal. Een zege op Valencia levert 2,7 miljoen euro op, waardoor Ajax bij een zege op de Spaanse ploeg 12,2 miljoen euro rijker is.

Een gelijkspel zorgt voor 900.000 euro aan extra inkomsten. Omdat Ajax genoeg heeft aan gelijkspel zouden de Amsterdammers daarmee 10,4 miljoen euro rijker zijn. De Amsterdamse club haalde sowieso al veel geld op dit seizoen uit de Champions League. Eerder viel op deze site te lezen dat Ajax de grens van vijftig miljoen euro al gepasseerd is.

De wedstrijd tussen Ajax en Valencia begint dinsdagavond om 21.00 uur. Mocht Ajax de wedstrijd verliezen, moet het hopen op een - voor Ajax - positief resultaat bij het duel tussen Chelsea en Lille OSC. Als Chelsea niet wint van de Fransen is er geen man overboord. Wint Chelsea wel en verliest Ajax, zijn de Amsterdammers veroordeeld tot de Europa League.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikee
Kwartiertje doorspelen en buitenspel aangeven. Vervolgens minuutje over de vrije trap. Prima Turpin. Dikke voldoende van de uefa.
0 0
Mikee
Dit is slecht voor je gezondheid.
0 0
Ajax114
Ach van die 10 M gaat de helft terug naar de spelers in de vorm van extra premies dus zoveel is het ook weer niet.
0 0
VIPete
Gaat niet zozeer om het geld, maar om onze vernieuwde status in europa te handhaven. Ik vind dat we het prima gedaan hebben in de groep, het zat ons tegen chelsea echter totaal niet mee. Na vrijdag en met de (mogelijke) blessures van Promes, Neres en Onama ben ik ontzettend nerveus voor de wedstrijd tegen Valencia. We moeten daar echt alles uit de kast halen en niks aan het toeval over laten. Dan, na de winterstop hopelijk iedereen weer fit.
2 -1
RedFeather
Precies
Status = betere spelers
Is nog meer geld en status etc.
1 0
AFCAjax
Het gaat niet om dat geld, het gaat om de toekomst van Ajax, als we eruit liggen kunnen we niemand meer vasthouden aan het eind van het seizoen. we moeten structureel overwinteren in de CL. ik wil niet terug naar de tijden dat het nederlands kampioensschap the be all end all was.
1 0
rogerbandit
Lekker belangrijk! We hebben poen zat inmiddels dus het enige wat telt is dat we doorgaan....... Sportief succes dus en bij de zomertransfers gaat het geld wel weer tegen de plinten klotsen.......
0 -3
Cupmetgroteoren
Poen zat ten aanzien van wie? Ten aanzien van de subtop en top in Europa dient elke cent binnengeharkt te worden.
4 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Die €10 miljoen zie ik als een mooie bonus. Het sportieve staat voorop. Het maakt niet uit hoe, als we er maar minimaal een gelijkspel uitslepen morgen.
0 0
Ajaxadept
Als in 2 wedstrijden van Ajax tegen Chelsea er geen verkeerde beslissingen door scheidsrechter en VAR waren genomen, was Ajax nu al geplaatst geweest....!
7 -1
Ajax114
Klopt, heel onrechtvaardig maar we hebben er helaas mee te dealen.
0 0
glob
Als.....
1 -1
Ajaxadept
Het gaat niet om het als, het gaat hier om de scheidsrechterlijke dwalingen. Wie begrijpt nu nog wanneer een bal hands is ja of nee, wie begrijpt nog wel moment van spelen bepaalt of het al dan niet buitenspel is. Als de VAR ook al gaat "rommelen" met spelmomenten, en vaak (nog) besluiten neemt ten faveure van de grote 10clubs, heeft de (extra) inbreng van de VAR geen enkel nut! Daarnaast, hoe stuitend is het als er na scoren 4 minuten gewacht moet op worden toekennen van het gemaakte doelpunt....!
1 0
noppenkoning
Plus nog keer extra volle Arena, extra shirtverkoop, stijging marktwaarde spelers.
0 0
mvdk
En boven alles: sportieve successen.
0 0
Aspers73
Die 10 miljoen kunnen me gestolen worden, dit gaat om het 'momentum' van de club Ajax.
5 0