Van der Lem: 'Er is spanning, ze zijn er niet gerust op'

BartVeenstra, 07-12-2019 om 10:45, 7655 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens voormalig Ajax-trainer Gerard van der Lem is er bij Ajax op dit moment veel spanning richting het Champions League-duel met Valencia. Aankomende dinsdagavond staat een plek in de knock-outfase in het miljardenbal op het spel.

Ajax verloor vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA van Willem II en Van der Lem zag dat de Amsterdamse ploeg niet goed voor de dag kwam. 'Hoe dat komt? Wat ik wel weet, is dat er toch spanning is. Ze zijn er niet gerust op, op de wedstrijd tegen Valencia', zegt Van der Lem, die zegt beleidsbepalers te hebben gesproken, bij NH Sportcafé. 'Ze hadden gehoopt dat ze zich al hadden gekwalificeerd. Het speelt in hun hoofden, het eerst ook in de spelersgroep. Ze zitten met hun hoofd bij die wedstrijd.'

Van der Lem zag al snel in de wedstrijd dat het geen geslaagde avond voor Ajax zou worden. 'Als je een wedstrijd met die gedachtegang speelt, krijg je dat er niet meer uit. Het was niet bij één of twee spelers, maar bij het hele elftal. Na tien minuten zag ik al dat het een hele moeilijke wedstrijd zou worden', aldus de oud-trainer.

Ajax heeft aankomende dinsdagavond aan een gelijkspel tegen Valencia genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League. Wanneer de Amsterdammers verliezen en Chelsea wint van Lille OSC is het einde verhaal wat betreft Champions League-voetbal dit seizoen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4glory
Maak me nog steeds heel erg boos over die 4-4 tegen Chelsea. Die pot hadden we gewonnen als .... en dan waren we dus al gekwalificeerd. Had deze pot er niet meer echt toe gedaan
2 0
AlexIbarra
Het zou dan ook raar zijn om te denken dat we er al zijn..
0 0
Myosotis78
Tjonge jongen. Barcelona met nog meer geld op de bank verliest ook weleens van een laagvlieger.
Is puur concentratie. Ajax speelt al wedstrijden prima, ook bij Twente zag je de eerst 40/50 minuten dat de concentratie er niet was. Willem II of Valencia en weer door in het miljoenen bal... iedereen kan schijnheilig gaan zeggen dat het profs zijn maar dan nog komen dit soort dingen gewoon voor.
AZ uit wordt nog lastig of als Ajax is geplaatst ten kosten van Valencia valt er een last van de schouders en speelt Ajax weer zijn spelletje. Volgens mij verloor Ajax vorig seizoen ook in deze periode van een paar teams... negatief gelul allemaal.
2 -1
louis60
Vorig jaar gingen we in de winterstop 'op zomervakantie in Florida'. Daarna was Onana ziek(airco, jetlag) en misten we een paar punten met kabouter Lamprou onder de lat. Nu gaan we naar Qatar. Gelukkig geen jetlag maar overgang met ziekmakende lucht in vliegtuig en klimaat verschil, kan weer problemen veroorzaken. Laten we bidden en hopen dat we dinsdag en zondag (en natuurlijk van ADO thuis op 22 dec.) winnen. Dan gun ik de boys een korte warme vakantie. Want na de winterstop: Sparta thuis, Groningen uit, PSV thuis en Utrecht uit.... en hopenlijk CL!
0 0
Ajacied33
Ik heb respect voor van der Lem, maar dit is echt onzin wat ie hier zegt. Jezus man, Ajax verliest eens een potje sinds mensenheugenis hoor...Ga ons nou geen dingen aanpraten. Tegen RKC uit was het nog slechter als gisteren, dat liep goed af, nou gisteren niet. Dinsdag staan we er gewoon weer hoor
0 -1
Babangida83
Misschien juist omdat ze weer een potje verliezen sinds heugenis dat je het wel aan Valencia moet wijten? Ik bedoel, wat is anders de oorzaak?
1 0
Ajacied33
Verlies wijt ik niet aan " Valencia", maar meer aan instelling gewoon. Motivatie en echte wil was er gewoon niet. Teveel spelers met een off day. Waarom nu opeens verliezen voor een CL pot? We hebben hiervoor al 5 potjes gespeeld vooraf een CL pot, ging niet mis
0 0
Lagasj
Arne Slot mag z'n trainingspak uittrekken en zich warmlopen.
Verliezen tegen Valencia moet einde van TH betekenen en de RVC moet een hartig woordje met Overmars gaan spreken.
Ook als je de belachelijke bedragen hoort die meneer voor v/d Beek en Ziyech volgens afspraak moeten opbrengen. (Als dit zo is wat ik me niet kan voorstellen)
Volkomen geschift en niet realistisch om tevoren al prijzen af te spreken. Een blunder die Ajax zich niet kan veroorloven.
Plus het zwaard van Damocles dat met het vrouwenquotum Ajax boven het hoofd hangt ziet de toekomst er opeens heel anders uit.
3 -11
Capi86
Als er 1 toekomst duidelijk is is het jouwe Calimero
1 0
AlexIbarra
Haha, vooral dat vrouwenquotum wordt ons fataal ja.. :D
2 0
AjaxDaniel
Pff we verliezen weer eens een keer en gelijk is alles kut? Ik heb nog nooit jouw naam op dit forum gezien dus denk dat je gewoon een trolletje bent.
3 -2
LS16
Tuurlijk is het een trol. De psv’ertjes zijn inmiddels zo levensmoe dat ze dit soort activiteiten ondernemen. Ik kan er alleen maar om glimlachen.
1 -2
Jari_held
Hahaha ga jij je nou maar druk maken om de positie van van bommel. Die zou wat zwaarder onder vuur moeten liggen. Als je jezelf tenminste als topclub serieus neemt en 9 vd 10 wedstrijden niet wint
2 -1
Bonno1978
Toch wel raar gevoel hoor. Je wint zo goed als alles, maar als je volgende week 2x verliest speel je Europa League en ben je je voorsprong in competitie kwijt...
3 0
AjaxDaniel
Wij hebben een beter doelsaldo en blijven dan eerste al staat het dan in punten gelijk.
0 -1
Benleiden
De samenstelling van de selectie zorgt voor de spanning. Deze zit niet goed in elkaar.

Op het middenveld is het nog steeds rampzalig, topaankopen (gezien het bedrag) Marin en Alvarez zitten op de bank. Martinez is gehaald als LB, maar speelt nu op het middenveld bij gebrek aan beter. Moet daar tevens ook nog eens de leider zijn en tevens het spel maken, wat hij helemaal niet kan als middenvelder in de kleine ruimte met de rug naar de tegenstander.

Voorin is het erg karig met Promes, Tadic, Neres en Huntelaar. Niet in kwaliteit, maar in kwantiteit. Tuurlijk komt Lang hier nu bij, maar die is lange tijd genegeerd (bewust of onbewust), maar moet er nu in één keer staan en dat terwijl het niveau torenhoog is. Ik vind deze situatie ook erg slecht gemanaged door de staf. Ik ben tevreden over EtH, maar op het gebied van inpassen en wisselen van spelers is het best wel matig.
2 -4
Cruijffthebest
Je vergeet voorin Labyad, okay die heeft niet het nodige niveau, maar je hebt hem er wel bij.
Roep hier al maandenlang dat er een creatieve middenvelder bij moet komen en we zien zien steeds meer dat we die zeker missen!
0 0
Labrador
De open deuren brigade is onderweg. Valentijn en Aad staan in de startblokken.
3 0
Bocarra
Prima analyse. De vele blessures en sterkte van de bank versterken dit gevoel.
1 0
ajax4ever01
Dat heeft hij goed gezien.
0 0
Spitz
Van der Lem? Dit is een gevalletje van een open deur intrappen. Natuurlijk staat er spanning op. Maar dit geldt ook voor Valencia. Doorgaan of naar de EL. Scheelt enorm veel poen voor de club en de spelers. Maar kom met een realistische opstelling. Achterin Tagliafico, Blind, Schuurs en Veltman. Middenveld Martinez, Alvarez en van der Beek. Voorin Ziyech, Tadic en ?. Maar het liefst zie ik een extra man op het middenveld. Dus 4 man. Voorin 2, die continu met wat inschuift van positie wisselen. Maar de spelers zijn sinds de laatste wedstrijd tegen Lille al bezig met Valencia. Daar ligt al weken de focus op. En dat zie je weer terug aan de wedstrijden tegen Twente en Willem 2. We zijn allemaal mensen en er hoeven maar 5 bezig te zijn met Valencia en het loopt al stroef bij Ajax. Spannend wordt het zeker.
2 0
Babangida83
Zou je niet gelijk 5-3-2 gaan spelen? Als je het echt realistisch wilt houden?
0 -1
Spitz
Nee. De slag valt op het middenveld dinsdag. Valencia speelde tegen Levante 4-4-2. Dat doen ze ook tegen Ajax. Weet je. We missen Labyad, Neres en maybe Promes. Dan hebben we niet echt een topper klaar staan voor dinsdag. Want er staat veel spanning op. Daarom een extra middenvelder. Tagliafico schuift ook soms door als het kan. Heb je er 5 op het middenveld. Opvangen en de steek vallen van Ziyech, Martinez, Blind, Tadic en vd Beek.doen de rest.
0 0
Aspers73
Een slechte generale is een goede uitvoering, laten we het daarop maar houden hoop ik. Opmerkelijk is dat we tegenwoordig de slechte wedstrijden vóór de CL week spelen en niet het weekend er na. en dat er ook ieder seizoen één team is dat het ons moeilijk maakt, vorig seizoen Heracles, daarvoor Utrecht etc.
1 0