Dest: 'Als ik niet goed heb gespeeld, dan is dat zo'

BartVeenstra, 07-12-2019 om 08:20, 5388 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest kijkt met een behoorlijk teleurgesteld gevoel terug op de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II. De rechtsback baalt allereerst van de nederlaag, terwijl hij daarnaast ook kritisch is over zijn eigen spel.

Vlak voor rust veroorzaakte Dest een penalty, nadat hij de doorgebroken Ché Nunnely van Willem II neerhaalde. 'Ik moest nog draaien, maar hij was wel wat sneller', zegt Dest tegenover VoetbalPrimeur. Voor Dest is het de grootste tegenslag sinds zijn doorbraak, zo zegt hij. 'Ik ben kritisch, natuurlijk. Als ik niet goed heb gespeeld, dan is dat zo. Dat is een feit. Ik kan er niet omheen draaien. De volgende wedstrijd moet ik het weer positief oppakken.'

De verdediger geeft aan dat je niet altijd kunt winnen. 'Maar dit had niet mogen gebeuren. We waren helemaal niet scherp. Maar tegen Valencia moeten we er weer staan. Dan moet het anders. We moeten onze kop niet laten hangen. We hebben nu één doel: dat is doorgaan in de Champions League. Dat hebben de Ajacieden nog tegoed van ons, want dit sloeg nergens op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Tijd voor Timber op de rechtsback. Dest en Mazraoui redden het niet. Dan maar de volgende in de rij.
0 -2
Odin
Prima! En dan schrijven we die na een paar mindere wedstrijdjes ook meteen af, oké?
0 0
AjaxDaniel
Dest wordt er momenteel gewoon uitgelopen door geen eens snelle spelers als Dessers.
1 -1
wendoo9
Jij ziet het verkeerd pik. Ajax verdedigers bivakkeren bijna altijd als spitsen in het strafschopgebied van de tegenstanders. Dit is het grootste probleem wat men heeft bij Ajax.Bij balverlies moeten ze als gekken naar achteren rennen om hun positie weer in te nemen. Hoe wil je het dan belopen tegen een van de snelste spelers van de Eredivisie. Dest moest het vuile werk van Blind opknappen. Aanvallen waar het kan en niet altijd als een blind paard naar voren hollen. Het is vaak goed gegaan, maar nu krijg de deksel op je neus. Dit zag je al langer aankomen.
0 -2
FreddyAX
Mijn indruk is dat alle spelers door hebben dat dit geen vertoning was, toch denk ik dat de wedstrijd die er aan komt tegen Valencia een rol speelde.
Niemand wil een blessure oplopen zeker ook niet gezien de blessures die we nu al hebben.

Het gaat tegen Valencia loodzwaar worden en we zullen tot de bodem moeten gaan om door te gaan,Valencia heeft tegen Chelsea bewezen een wedstrijd te kunnen winnen waar ze feitelijk onderop lagen gedurende de wedstrijd.
0 0
Duif63
Dest wordt erg overschat. Een grote blunder tegen Heracles, gisteren een strafschop veroorzaakt. Nog lang geen volwaardige Ajax 1 speler. De beste Mazraoui is beter dan de best Dest, alleen is Mazraoui dit seizoen bijna nooit fit.
0 0
Benleiden
Deze speler had rustig moeten wennen aan het eerste elftal met circa 15-20 wedstrijden dit jaar. Echter moet hij er gelijk staan voor veel meer wedstrijden, zelfs op het allerhoogste niveau. Die jongen was gisteren na 60 min al op. Bovendien is het een beetje een slaapkop, zoals Nous ook is. Die laatste viel ook lekker in zeg! Leek wel Comedy Capers whahahhahaa.

Gisteren snel vergeten en de lijn weer oppakken. Als het bij één nederlaag blijft in december dan hebben we héél erg goed gedaan. Maar deze maand kunnen we ook alles verspelen. Ik hoop dat het bewustzijn er is, want dit mis ik wel een beetje bij een aantal spelers.
2 -2
Rentokill
Zelfde geldt voor Nous, die moest ook vorig seizoen ineens vanuit het niets het hele seizoen spelen. Het thema van dit seizoen is dan ook: Hoe 'breng' je spelers....
0 0
Johan1
Slechtste man van het veld, zwaar overschat, positioneel erg zwak.
4 0
PJK54
Ho je vergeet Martinez die was nog slechter!!
2 0
Joseph
Huntelaar ook en Tadic ook, die 2 zouden beter moeten weten op hun leeftijd!
0 0
edalm
Het is makkelijker om de de goede spelers te benoemen.
0 0
arigold
Het is om het even. Martinez moest continu gecoached worden door Blind, liep het centrale duo telkens in de weg. Wat een gemis dat Frenkie er niet meer is. Er lag zoveel ruimte om op te stomen...
0 0
EricAjax1
Nee Dest was met afstand de slechtste van het veld. Daarna volgde Huntelaar. Daarna Martinez. En dan komt de rest van het elftal wat allemaal net een 5 haalde..
1 0
Cupmetgroteoren
Eerst piekten de rechtsbacks nog het eerste jaar. Nu is het bij Dest maximaal 2-3 maanden en bij mazraoui het eerste halfjaar van zijn debuutseizoen.
1 -2
Benleiden
Met Nous is niks mis, maar er moet wel even tegen hem verteld worden dat ie een rechtsback is en meer niet moet doen. Soms wordt ie overmoedig en waant zich dan weer een middenvelder, maar dat kan hij helemaal niet. Resultaat: tegenstander kwijt en hij staat volledig uit positie. Als trainer word je helemaal gek van dit soort spelers. De constante neiging om te laten zien dat ze het ook kunnen op het middenveld. Hij is gewoon een leuke rechtsback die zijn man moet elimineren en het balletje moet inleveren bij zijn ploeggenoot voor hem.
2 -1
BRAMHOUTEN
Wat voegt jouw commentaar toe hier?
0 -4
MarkGroothuis
Hij gooit toch gewoon feiten op tafel?
2 -1