Van de Beek: 'Weten wat er dinsdag op het spel staat'

JesseTH, 06-12-2019 om 22:55, 4755 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek zag Ajax vrijdagavond bijzonder matig voor de dag komen. De middenvelder vond de Amsterdammers in bijna alle facetten te kort komen, maar wil niet te lang in de teleurstelling blijven hangen. Dinsdag wacht de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Valencia CF in de Champions League.

De nederlaag van vrijdag vond Van de Beek vooral aan Ajax zelf liggen, zo verklaart hij in gesprek met FOX Sports. 'Willem II heeft het goed gedaan, maar wij waren slecht en dat weten we allemaal. Simpele ballen kwamen niet aan. Het positiespel was niet goed, de eindpass kwam steeds niet aan. We zijn net met z’n allen kritisch op elkaar geweest. We weten wat er dinsdag op het spel staat, dus we moeten de focus snel weer daarop hebben.'

De multifunctionele middenvelder is op zoek naar verklaringen, maar zou het niet goed vinden wanneer het aan de instelling gelegen heeft. 'Dat mag natuurlijk niet. Als je dat gaat doen, sta je ook zo weer gelijk. We moeten elke week dezelfde energie en kracht leveren. Vandaag hebben we gewoon slecht gevoetbald.'

Tot slot gaat het over de transfergeruchten die spelen rondom Van de Beek. Hij zou Tottenham Hotspur al afgewezen hebben en de keuze voor volgend seizoen voor Real Madrid gemaakt hebben. Voor de camera houdt de Ajacied daar echter zijn mond over. 'Ik heb daar niks over te zeggen. Er zijn nu andere, belangrijkere dingen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Ik vind Vd Beek matig dit seizoen. Maar schijnt bij een makelaarsbureau te zitten dat diepe banden heeft met media zoals Voetbalzone, waardoor er louter positieve verhalen te lezen zijn, om de prijs en het salaris eventueel op te drijven. Nu ook weer interesse van Real, wat helemaal niet zou moeten kunnen, gezien hij het hele seizoen onzichtbaar is.
0 -6
De Meer 020
Hij was gister fenomenaal. Behalve een goal scoren heeft hij alles goed gedaan. Speelt geweldig nu hem is gezegd dat hij als 8 niet te diep moet staan maar er moet komen.
0 0
Mocrodammerr
wow
0 0
Cupmetgroteoren
Hij speelt sommige wedstrijden redelijk, niet meer dan dat.
0 0
ajax4ever01
Marc moet echt de transfermarkt op gaan om de balans in de selectie te behouden als er blessures zijn want je moet er niet 2 stappen op achteruit gaan met wat we eigenlijk qua vervangers hebben.
3 0
Lewis Hamilton
Inderdaad, niet zo snel tevreden zijn over jezelf. Als Siem de Jong je moet redden, nou dan is er een heel hoop werk nog te doen, dus Marc aan de slag!
2 0
Vertonghen
Moet je dinsdag maar weer eens je niveau van afgelopen jaar aantikken... voorlopig speel je 30% minder.
2 0
AJAXAFC1
Jongens zonde het sloop er een beetje in dat zoiets eraan kwam kleinere blessures bij spelers wisselingen en dan een goed en fortuinlijk willem 2 kan dit wel is gebeuren het zijn geen robots, az moet ook eerst nog maar zien te winnen bij PEC.
Di en volgende week tegen ajax nog 2x volle bak dan een velverdiende winterstop
gaat lukken boys.
gefeliciteerd aan willem 2 goed partij geboden
3 -1
Ajacied33
Zo is dat, geen man overboord. Zelfs het Ajax van 95 verloor van Cambuur voor de beker, dat toen gewoon 1e divisie speelde. In een seizoen dat je superieur bent overkomt je dit weleens. Tegen Valencia winnen,tegen Az ook knallen en dan afsluiten met Telstar en Ado. Dan sluit je een heerlijk kalenderjaar af
1 0
Cupmetgroteoren
Het grote verschil is dat Ajax 95 geweldig speelde en dit Ajax supermatig speelt.
0 -4
NaarCLbeker5
Maar waarom zijn David Winner en Henk Spaan, liefhebbers met veel historische kennis, dan zo enthousiast over het spel van dit Ajax??
0 0
Cupmetgroteoren
Men wil in de dopaminerush van vorig seizoen blijven. Het duurt even voordat men is afgekickt en de realiteit weer onder ogen kan zien. Het spel is opportunistisch, gebaseerd op individuele flitsen, en maar al te vaak zakt het team voetballend door de mand. Ik noem maar ff een paar wedstrijden: VVV, Willem 2, Chelsea thuis, Lille uit, de wedstrijden tegen Apoel en Panathinaikos waren ook matig, en ik kan wel even doorgaan hoor.
0 0
BRAMHOUTEN
Ik vind jouw reacties ook altijd super matig. jij komt hier alleen om reacties uit te lokken. Ik heb werkelijk nog geen enkele zinnige reactie van jou gezien hier
3 0
Cupmetgroteoren
Totaal niet interessant wat je van me vindt. Als je met alcohol op naar de wedstrijd kijkt kun je niet objectief zijn. Ik ben dat dus wel, geen drinker.
0 0
chloorbestendig
Er zijn er zo een paar, vraag me af of het soms 1 en dezelfde persoon is. Proberen de Derksen uit te hangen ofzo, onzin uitkramen in de hoop op aandacht. Meestal zijn die reacties zo stompzinnig dat ik niet weet of ik moet lachen of huilen.
0 0
Dennis1964
Goeie reactie pik
1 0
Duif63
Als er niet in iedere linie een sterkhouder bijkomt hebben we na de winter niets in de CL te zoeken. Deze selectie is kwalitatief veel te krap om op 3 fronten mee te strijden.
2 0
Ajacied33
Deze selectie is breder als die van vorig seizoen, op 3 fronten meegestreden tot het einde. Ajax moet niet gaan kopen om het kopen. Toevallig hebben we nu 3 flankspelers die geblesseerd zijn, dat gebeurd zelden. Voor mij hoeft Ajax niemand te halen
1 -1
Duif63
Kwantitatief wel, kwalitatief absoluut niet en dat gaat doorwegen.
1 0
10Sneijder10
Dinsdag kunnen ze ineens weer volle bak gas geven hoor. Als het even tegenzit sta je volgende week gelijk met az.
1 0
Van Reenen
Ajax speelt dinsdagavond thuis, AZ speelt donderdagavond in en tegen Machester. Dus 2 rustdagen meer. Dus is dat in elk geval in het voordeel van Ajax.
0 0
Boer Gijs
Vanavond meer
1 0
mickey2602
Ben ik het niet mee eens. Er komt nu wel veel meer druk op de wedstrijd van volgende week tegen AZ maar we staan nog steeds bovenaan met 3 punten voorsprong.
Dinsdag gaat om miljoenen en een beter podium na de winterstop als de eredivisie.
0 0