Jansen: 'Geen ontwikkelingen in transfer Van de Beek'

BartVeenstra, 06-12-2019 om 13:10, 7553 views, Pantelic Podcast, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Er zijn op dit moment geen nieuwe ontwikkelingen wat betreft een transfer van Donny van de Beek naar Real Madrid, zo verzekert Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad in de Pantelic Podcast. Vrijdagochtend viel in De Telegraaf te lezen dat een transfer van de middenvelder naar Real Madrid nabij is.

'Wij hebben het niet geplaatst, want we vonden het geen nieuws', zegt Jansen, die contact heeft gehad met het kamp-Van de Beek. 'En er zijn geen ontwikkelingen, laat het kamp-Van de Beek weten. Het is algemeen bekend dat Real Madrid hem al maandenlang wil en het is ook algemeen bekend - met potlood - dat hij na dit seizoen naar Real gaat. Sinds vorig jaar november is Real met Van de Beek in de weer.'

Jansen benadrukt dat een transfer van Van de Beek naar Real Madrid afhankelijk is van meerdere factoren. Komt Paul Pogba ook? En wat doet Gareth Bale? 'Donny wil naar Real en dat is logisch, alleen: hij is een clubjongen en een verstandige jongen, met goede mensen om zich heen. Ze gaan niets overhaast doen en ze vinden het niet erg dat hij gebleven is. Sterker nog, ze vinden het goed voor zijn ontwikkeling.'

De vraag is dan ook waarom er nu toch weer een gerucht naar buiten is gekomen. Volgens Jansen komt dit omdat clubs als Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund Van de Beek ook graag willen inlijven. 'Maar die zitten in de categorie waar Van de Beek "nee" tegen zegt. Real behoort tot de absolute top en daaronder is eigenlijk geen optie. Alles wijst erop dat als er geen gekke dingen gebeuren hij in de komende zomer naar Real Madrid gaat.'

Luister het fragment hieronder vanaf 21:30 minuten.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Willem II? Zet in en krijg 8,05 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
b.hulshof
Volgende week de belangrijke wedstrijd tegen een Spaanse Club, dan krijg je dus altijd de week ervoor dit soort geruchten.
0 0
MPAjax
Telegraaf: "Wij willen niet verantwoordelijk gehouden worden voor de onbehouden speculaties van onze perschef maar alles voor dat beetje extra geld in deze barre dagen"
0 0
jtodam
Volgens mij gaat het heel slecht met de Telegraaf. Ik heb de afgelopen maanden al twee keer een stel studenten voor het winkelcentrum zien staan met gratis krantjes van de Telegraaf. Letterlijk niemand wilde ze hebben.
0 0
Bocarra
Zoals ik al eerder zei... fake news van de Televaag. Oude wijn in nieuwe zakken.
0 0
behangdelul
Verstand en naar Madrid in 1 zin. Sorry Donny, ben heel blij met je maar naar Real is harikiri voor de carierre
1 -1
Bramble1988
Dit alles laat dus zien dat we enorme stappen hebben gemaakt, spelers willen niet meer naar top subtop (dortmund, spurs, sevilla, etc) want Ajax is tegenwoordig op het zelfde niveau actief! Dat was 5 jaar geleden wel anders! Chapeau en ode aan de Ajax leiding!
3 0
Pauw
Rond de 16 is van de Beek buitengewoon doelgericht en effectief, maar als verbindingsspeler vind ik 'm niet goed genoeg voor Real Madrid.
0 0
De Stift
Ik betwijfel of Real de beste keuze is voor Donnie. Ongelooflijk grote club, daar niet van, maar ik vind ze weinig oog hebben voor ontwikkelende spelers. Het is meer een club voor gearriveerde jongens, spelers tussen de 28 en 32 jaar. Welke grote talenten hebben zich daar goed ontwikkeld? Vinicius verpietert daar op de bank, Isco komt niet zijn recht en zo er wel meer. Ik overdrijf waarschijnlijk, maar alleen Raúl komt in me op als talent dat daar echt tot volle wasdom is gekomen. Wat dat betreft passen Eriksen en Pogba beter in het transferbeleid van Real. En zie ik Tottenham dan weer beter passen bij Van de Beek. En ja, Tottenham is zowel financieel als sportief een vooruitgang ten opzichte van Ajax.
0 0
Deepblue
Toch wel weer mooi dat we alleen nog maar opleiden voor een 'select few' aantal clubs. Tijden dat spelers massaal van ons naar Spurs of Dortmund gingen als stapje hogerop is voorbij.
Fantastisch uithangbord weer voor de jeugdopleiding.
1 0
kade88
55 miljoen zou echt te weinig zijn. Minimaal 70. Bij 80 Zeg ik
Goed gedaan.
0 0
Mocrodammerr
Als donny een echte clubjongen was, had hij in de zomer duidelijk moeten aangeven wat hij wilde. Maar hij bleef enkel van alles ontkennen en doen alsof zn neus bloedde. Er nix mis mee om je voorkeur uit te spreken.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Geld, geld en geld, ze kunnen nog meer verdienen en dan is clubliefde niet echt meer van belang niemand in het voetbal of überhaupt is zo principieel.
0 0
DeMeervanweleer
Speltechnisch hoef je nergens meer naar toe daarin is Ajax de absolute top, zeker als je spelplezier belangrijk vind. Financieel ligt er wel een kans voor een speler om zich onafhankelijk te spelen, in dit vak geen onlogische gedachte, al kan Ajax in dat opzicht ook steeds dichterbij komen. In het buitenland wonen heeft zo zijn bekoringen, maar ook enkele echte nadelen. Nederland is echt een 1ste wereldland terwijl Spanje en Italie bijvoorbeeld dat niet zijn, daarbij je familie en vrienden ver weg is ook niet altijd prettig, zeker met kinderen.
1 0
Deepblue
Slaat nergens op
0 0
Ajax4life16
Spanje en Italie zijn gewoon 1e wereldlanden hoor. Begrijp verder wel wat je bedoelt, sommige plekken zijn gewoon arm daar. Als je bij Real speelt zal je daar echter niet heel veel van merken gok ik zo. Daarnaast ga je niet naar de absolute top voor alleen het financiële plaatje. Status, competitie, meer fans, uitdaging spelen ook een hele grofe rol
0 0
DeMeervanweleer
Qua infrastructuur, belasting en zorgstelsel, opleidingsniveau en corruptiegraad zijn ze dat natuurlijk wel, Rijd Nederland uit en je ziet het al in Belgie, een grote teringzooi. Frankrijk valt nog wel mee, maar Spanje is echt drama, probeer er maar eens een bekwame timmerman te vinden... Ben met je eens dat in de bubbel van rijkdom je daar niet zo veel van merkt, status en fans etc zullen zeker echt een grote factor zijn, maar waar ik tegen ageer is de reflex om alles van het buitenland maar meteen beter te vinden. Ajax heeft echt iets neer gezet. We moeten onszelf niet zo downsizen, een nieuw zelfbewustzijn zo zichtbaar bij deze ploeg, mag ook van de supporters uitgaan afstralen.
1 0
JSF
Tot zo ver weer de Televaag en z’n Falentijn
2 0
jtodam
Toch wel ongelofelijk als je ziet waar onze spelers allemaal naar toe gaan, of waar ze mee in verband gebracht worden. De absolute top en niks minder. Voor een club die in de nietszeggende Eredivisie speelt is dit eigenlijk krankzinnig. Maar ja, dit is precies waarom Ajax één van de meest legendarische clubs ter wereld is.
2 0
Mokum2018
Falentijn lult weer zoals gewoonlijk uit zijn nek
1 0
3*stars*3
Donny is een clubjongen en een verstandige jongen.
Dat kan hoor maar als het ook duidelijk is dat de coach, al een lange tijd zijn landgenoot Pogba wil hebben?
Dan moet je toch ff wakker worden.
Daarnaast lijkt het kwestie van tijd voordat Real die miljoenen gaat aftikken voor Pogba want hij Heeft nog een 1-jarig contract en lijkt ook een breuk te forceren.
Ligt al een tijdje uit met een “blessure”.
1 0