Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Koster en Vink over Ajax: 'Een geweldige tijd'

BartVeenstra, 06-12-2019 om 08:00, 3403 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem II-trainers Adrie Koster en Gery Vink kijken met een goed gevoel terug op hun werkzame periode bij Ajax. De één was er hoofd- en jeugdtrainer, de ander was er trainer van Jong Ajax en in de jeugdopleiding.

Koster was hoofdtrainer in het seizoen 2007/2008. Een bizar seizoen, zo schrijft de Volkskrant. 'Het borrelde al intern, later verscheen een vernietigend rapport. Maar als je bij Ajax het eerste mag trainen, dan doe je dat', zegt Koster in de ochtendkrant. De trainer werd gevraagd door Martin van Geel, destijds de technisch directeur. 'Dat was nog mijn aanvoerder in mijn eerste fase als coach bij Willem II en nu is hij weer directeur hier. Zo lang loop ik al mee', grijnst hij.

De trainer van Willem II genoot van zijn periode bij Ajax. 'Men zei dat het er kil en koud was. Totaal niet het geval. Juist heel warm, alles top geregeld, er was waardering', aldus Koster, die bijval krijgt van voormalig jeugdtrainer Vink. Hij overleefde de Cruijff Revolutie. 'Geweldige tijd ondanks alle onrust. Je werkt daar met zoveel kwaliteit. Ja, wat grotere ego's, maar de meesten hadden ook een ongelooflijke drive.'

Jaap Stam

Een zeer opvallend moment in het tijdperk van Koster bij Ajax was het plotselinge stoppen van Jaap Stam. De trainer begreep er niets van. 'Japie belde en zei: ik stop ermee. Begreep ik geen ene pepernoot van. Het seizoen was nog niet eens op de helft. Hij liep nog elke training voorop, gaf voluit gas.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Willem II? Zet in en krijg 8,05 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Koster is een prima vent,heeft wel een mooie spelopvatting en tactische slimheid.
Had liever gehad dat we van hem hadden gewonnen maar ja,toch alle waardering voor hem.
0 0
Marcw1972
Toch mooi, Koster is altijd zeer positief over Ajax. Wat een kille club is Ajax ook hè.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Jaapie staat nu beetje bekend als diegene die altijd voortijdig opgeeft, ontslagen wordt of op de trein springt.
0 0
AlexIbarra
Japie toch ook best een gevoelig typeje..

Na een kwart seizoen weggelopen bij Ajax, in de trainersopleiding een speciaal traject, bij de kakkies opgestapt net wanneer het seizoen verloren is en de spelers op hun best zijn. ;)

Het heeft natuurlijk geen zin om aan een dood paard te trekken maar het is ook opvallend wanneer overal waar jij bent de paarden heel snel dood neervallen.
Het zou goed voor z'n carriere zijn als hij ergens een paar jaar kan blijven zitten.
2 0