AD: Promes richt vizier op Valencia

BartVeenstra, 06-12-2019 om 07:30, 8490 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes hoopt aankomende dinsdag van de partij te zijn als Ajax het in de Champions League opneemt tegen Valencia. Het betreft de laatste groepswedstrijd in het miljardenbal en de belangen rondom deze wedstrijd zijn enorm.

Promes viel afgelopen zondag in het duel met FC Twente uit met een kuitblessure. De aanvaller moet de wedstrijd tegen Willem II van vrijdagavond aan zich voorbij laten gaan, maar de hoop is er dat hij tegen Valencia kan spelen. Het Algemeen Dagblad schrijft: 'De aanvaller herstelt van een kuitblessure, waarbij het vizier is gericht op het belangrijke Champions League-duel met Valencia van komende dinsdag.'

Ajax weet dat het in eigen huis tegen Valencia aan een gelijkspel genoeg heeft voor overwintering in de Champions League. Een zege op de Spanjaarden zou groepswinst betekenen. Mocht Ajax verliezen van Valencia en Chelsea in eigen huis winnen van Lille OSC zijn de Amsterdammers echter veroordeeld tot de Europa League.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Willem II? Zet in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcao
Ben nog steeds super pissig over hoe we zijn genaaid - thuis en vooral uit - tegen Chelski. Alleen daarom hoop ik al dat we allebei doorgaan en Chelski in een volgende ronden kapot slachten. Ben er 100% van overtuigd dat Chelski de wedstrijden tegen Ajax heeft gekocht.
2 0
MarkAFCA
Het miljardenbal.... sinds wanneer spreken we over miljardenbal in plaats van miljoenenbal?
0 0
AlexIbarra
Er is zo'n 2,5 miljard te verdelen, al komt geen een club natuurlijk boven de 1 miljard uit qua inkomsten.

Ik schat dat Ajax met alles winnen, maximale market pool, televisiegelden etc. zo'n 140 mln ontvangt van de UEFA, een Engelse of Spaanse club misschien 200 mln.
Omdat je natuurlijk nooit alles wint zou een bedrag van iets boven de 100 miljoen voor ons realistisch zijn.

Daar komen natuurlijk nog veel meer inkomsten bij uit andere bronnen. :)
0 0
Ajacied33
Het zou heel mooi zijn als Promes er dinsdag bij kan zijn
2 0
OKP-AFCA
Wat een nieuws dit, luie donder deze journalist.
1 -2