Van Duivenbode hoopt op meer 'jonkies' voor Lucky Ajax

BartVeenstra, 05-12-2019 om 14:20, 6491 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Lucky Ajax-voorzitter Theo van Duivenbode hoopt dat meer 'jonkies' zich gaan aanmelden bij Lucky Ajax. Het elftal is sinds 1992 de verzamelplaats voor oud-Ajacieden, die gestopt zijn met hun spelerscarrière.

Onlangs, zo valt te lezen op Ajax.nl, sloten Jan Wouters, Gerald Vanenburg, Ronald Koeman en Rafaël van der Vaart zich aan bij Lucky Ajax, het elftal dat de naam 'lucky' draagt, omdat sommige tegenstanders vinden dat Ajax altijd maar geluk heeft. Van Duivenbode wil meer spelers betrekken uit de leeftijdsgroep 35-50 voor het elftal.

'Die groep leden zie ik te weinig, op ons Jaarfeest, maar ook bij onze andere bijeenkomsten', zegt Van Duivenbode. 'Dat kan beter; ik verwacht meer betrokkenheid vanuit die leeftijdsgroep. Lucky Ajax verjongen is een grote uitdaging. Dat is niet makkelijk, maar we blijven het proberen. Het is namelijk erg leuk om er bij onze wedstrijden of in Huis ter Duin aanwezig te zijn.'

‘Een club als Ajax ís historie. Kijk naar onze leden en kijk hoeveel wedstrijden die jongens hebben gespeeld voor Ajax', spreekt Van Duivenbode, die het mooi vindt als de club veel spelers dichtbij kan houden. 'Bijvoorbeeld ook als jeugdtrainer of als hoofdcoach. Natuurlijk moeten oud-spelers de kwaliteiten hebben, maar ze kennen de cultuur van de club in elk geval wel. Identiteit is heel belangrijk voor een club. Hopelijk krijgen we er de komende jaren veel jonge jongens bij.’

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Willem II? Zet in en krijg 8,05 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Theo doet t dacht ik wel goed bij Ajax, jammer voor hem dat ik alleen maar kan denken aan de winnende goal die hij onder mn neus in de Kuip tegen Ajax scoorde. Daar word ik nog steeds niet vrolijk van, Theo :)
0 0
Ismael Urzaiz
Logisch, die groep is vaak pas net gestopt of bezig met een trainerscarrière. En je moet tegen het gezeik van Sjaak kunnen natuurlijk.
0 -1
Ferd
Daniël de Ridder schiet me te binnen. En Johnny natuurlijk.
1 0
altijdwelwat
Lijkt mij wel iets voor Siem ......
2 -3