Antonucci: 'Weet niet of het achteraf beste keuze was'

BartVeenstra, 05-12-2019 om 10:30, 10369 views, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-jeugdspeler Franco Antonucci kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Ajax. De Belg, die dit seizoen door AS Monaco verhuurd is aan FC Volendam, heeft nog altijd goed contact met meerdere mensen binnen Ajax.

'Mijn periode bij Ajax was echt goed, ik heb daar veel geleerd en veel vrienden gemaakt met wie ik nog steeds contact heb', zegt Antonucci in gesprek met Voetbalzone. Met onder meer Noa Lang en Carel Eiting sprak hij over FC Volendam. 'Ze waren blij dat ik hier met Wim (Jonk, red.), Jasper (Van Leeuwen, red.) en Ruben (Jongkind, red.) kon komen te werken, zij kennen hen en weten dat ik met hen veel aspecten van mijn spel kan verbeteren.'

In januari 2017 besloot Antonucci Ajax achter zich te laten voor een avontuur bij AS Monaco. 'Dat was op dat moment mijn keuze. Ik weet niet of dat achteraf de beste keuze was, maar ik heb er geen spijt van. Als je nu naar Ajax kijkt, kan je zeggen: daar had ik ook kunnen spelen. Ik heb in Frankrijk ook veel geleerd. Ik heb sowieso makkelijker mijn plek kunnen vinden, ik sprak de taal en kende al een aantal spelers. Je begrijpt de oefeningen sneller, dat was bij Ajax moeilijker om te begrijpen.'

Omdat AS Monaco veel spelers koopt, is het voor een jonge speler lastig om door te breken, zo geeft Antonucci aan. 'Misschien dat ik volgend jaar een plaats in het elftal kan afdwingen als ik hier veel minuten maak. We zullen zien. Ze hebben een plan met me, ik ben verhuurd zodat ik ervaring kan opdoen op een hoger niveau dan het beloftenteam.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Willem II? Zet in en krijg 7,85 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SpursAjax
Ajax heeft toch ook echt iets van 3 miljoen voor deze jongen gekregen toen?
0 0
Ferd
Ik weet wel dat het een verkeerde keuze was.

Of hij het bij Ajax gered had zullen we nooit weten. Maar in plaatst van 15 wedstrijden KKD had hij er in ieder geval al 70 gehad. En dan had hij in zijn ontwikkeling verder gestaan.
0 0
Web
Allemaal leuk, maar zeg gewoon dat je voor het geld weg gaat
Negen van de tien keer is dit gewoon zo
Maar ik hoop dat hij nog doorbreekt, al zal het lastig worden
0 0
jaribombari
Speelt zich prima in de kijker. Volgend seizoen misschien een stapje hogerop naar bijvoorbeeld FC Utrecht ofzo.
0 -2
fanforeffer
Waarschijnlijk verdient hij heel goed,dan heeft hij geen verkeerde keus gemaakt, Monaco heeft de verkeerde keus gemaakt .
0 0
Duif63
Ze hebben een plan met me... Natuurlijk
0 0
OviMivO
Valt vooral op dat FCV kennelijk hoger niveau is dan de beloften van Monaco... Dus al met al is ie gewoon 2 stappen terug gegaan... Gezien J-Ajax in dezelfde competitie speelt als FCV, maar je kan wel op ieder moment doorgroeien naar Ajax 1...

Vreemde keuze
0 0
diamanti
Hoe doet hij het bij Volendam?
0 0
Redrum
Ik weet nog goed dat hij bij Ajax wegging omdat hij het gevoel had geen kans te krijgen. Toen ging hij naar Monaco waar hij vervolgens geen kans kreeg. Nu speelt hij bij Volendam. Wel fijn voor hem dat hij geen spijt heeft van zijn keuze. Het had natuurlijk wel gekund..
2 0
Schip
Haha, fair enough. Maar goed, hoe fout is het tot nog toe gegaan...Hij kan altijd nog doorbreken en heeft juist een slimme stap terug gedaan door onder Jonk te gaan werken. Dan kies je niet voor status, geld of wat dan ook, maar voor ontwikkeling.

Keuzes maken is soms alleen achteraf makkelijk. Naar een PL club gaan snap ik vrijwel nooit, omdat zulke jongens nooit goed terecht komen en hier bij AJax iig sneller ontwikkelen en een kans krijgen.

Maar Franse opleidingen behoren tot de beste in Europa.
0 0
Redrum
Jawel, het kan ook zeker nog goed komen met deze jongen. Ik vond het alleen erg vreemd destijds dat hij min of meer Ajax de schuld gaf van zijn vertrek omdat hij geen perspectief zag. Hij speelde toen al bij Jong-Ajax en bij Monaco zou hij ook niet direct in het eerste komen. Nu blijkt dat hij er daar ook nog lang niet in de buurt zat dus.
0 0
Sanalologo
Ongeduldige spelers..
Mooi nog 2,5 miljoen voor kunnen vangen
3 0
Benleiden
Hij is nog dommer dan ik dacht. Hij geeft in zijn eigen samenvatting aan dat het achteraf toch wel dom was om te vertrekken. Logisch ook, want anders speel je nu niet bij Volendam.
1 -6
MPAjax
hij is huurling van monaco dus dan doet hij het gewoon goed
0 0
Benleiden
Nog wel, vanuit de jeugdopleiding naar Ajax naar een club die je verhuurd naar welke club dan ook. Of is Volendam in ene keer voor je ontwikkeling als je al bij het ‘grote’ Monaco speelt. Jouw woorden, hè?! Hij is toch maar mooi een huurling van Monaco.
0 -1
Lazell
Je doet alsof iedereen uit de jeugd het eerste haalt. Wat nou als hij was geflopt bij Ajax, waar had hij dan nu gespeeld? Ik denk bij een club als Volendam... En daar is helemaal niks mis mee, zeker niet als je nog bij een club als Monaco onder contract staat waar je niet in eieren wordt uitbetaald.

En 'nog dommer dan ik dacht'? 'Waar stond jij op die leeftijd? En had je toen alleen maar perfecte keuzes gemaakt? Altijd zo makkelijk van achter je toetsenbordje.
0 0
Dazoo
Dat rancuneuze, dat naar- en nauwgeestige tegenover jonge jongens die niet helemaal voor Ajax kiezen.... ik weet dat hele volksstammen hier er zo in staan, maar zeg nou eens eerlijk: vind je dat normaal?
10 0
Pheadrus
Heel goed verwoord. Het is moeilijk genoeg voor een jeugdspeler om prof-voetballer te worden. Slechts een enkeling lukt het om vanuit de jeugd de overgang te maken naar basisspeler van Ajax1. De vele spelers die weg gaan bij Ajax zijn geen "verraders". Zij maken inschattingen over wat voor hun de beste route is. Wens ze veel succes en heb respect voor hun keuzes.
3 0
jaripettersson
Dus als je inzicht hebt op een eigen domheid ben je nog dommer?
4 -2
fanforeffer
Hij ,die niet weet en niet weet dat hij niet weet is dommer dan dan hij die niet weet en weet dat hij niet weet.
1 0
Benleiden
Zeker als je het zelf niet doorhebt, en bovendien legio conclusies in je eigen verhaal aanhaalt.
0 -2
Dazoo
Nailed it! Hahaha
1 0
DeWijsneus
Haha geweldig
1 0