Achttal van Ajax Onder 19 onderuit in Groningen

JesseTH, 03-12-2019 om 21:05, 32631 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax Onder 19 is dinsdagavond in een bizarre wedstrijd onderuit gegaan tegen FC Groningen. In het hoge noorden bleef het lang doelpuntloos tussen beide ploegen, maar na een regen aan rode kaarten trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe en won het met 2-0. Liam van Gelderen hield een hoofdblessure over aan het treffen.

De wedstrijd verliep in de eerste helft al rommelig. FC Groningen speelde verdedigend compact en kwam er in de omschakeling enkele keren gevaarlijk uit. Driemaal verscheen de ploeg daardoor één-op-één met de keeper, maar even zo vaak werd er gemist. Twee keer redde de lat Ajax, eenmaal keerde de doelman.

In de tweede helft bleef de 0-0 stand nog altijd op het scorebord staan, totdat de wedstrijd ontplofte. Enric Llansana kreeg tweemaal geel, terwijl Youri Regeer en Anass Salah-Eddine een directe rode kaart kregen. Eerstgenoemde zou opmerkelijk genoeg een gele kaart hebben gekregen voor de opmerking: "Kom op scheids". De kaartenregen bleef niet beperkt tot het speelveld, want ook een assistent-trainer van John Heitinga moest vertrekken. In het restant trok FC Groningen de wedstrijd naar zich toe en werd het 2-0, eenmaal vanaf de strafschopstip. In de slotfase moest ook Neraysho Kasanwirjo het veld geblesseerd verlaten.

Opstelling FC Groningen O19:

Hooiveld; Haddad, Miquel, De Koe, Poll, Sallinen, Suslov, El Azzouzi, Zwikstra, El Kharbachi, Balk. 

Wissels FC Groningen O19:

Van Kaam, Reiziger, Hamelink, Van Rotterdam, Slor, Hettinga, Betzema. 

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van Gelderen, Kasanwirjo, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, Taylor, Regeer; Frei, De Waal, Ünüvar.

Wissels Ajax O19:

Raatsie, Pynadath, Douglas, Warmerdam, Van der Sloot, Rasmussen, Dostanic.

Doelpunten:

1-0 Max Hamelink (89')
2-0 Tomas Suslov pen. (90+2')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jornnn
Kan het niet zo zijn dat Heitinga geen goede trainer is, maar meer een type a la Witschge?
3 -1
FlyingDutchMan
Onmogelijk, here's Johnny!!
0 -1
Felix Gassenlicht
Altijd maar weer die scheidsrechter.... Voorlopig met 17 uit 11 flink onder druk om de kampioenspoule te halen. Wat een blamage zou dat zijn.
2 -1
Musketier
Ik heb begrepen dat Ajax een protest gaat indienen bij de KNVB en dat ze Groningen hebben gevraagd dat te ondersteunen. Eigenlijk zou de wedstrijd overgespeeld moeten worden.
0 -2
Musketier
https://www.telegraaf.nl/sport/375256477/ajax-o19-loopt-rood-aan-in-groningen
2 0
Vlieske
Toch knap hoe binnen een paar jaar de jeugdopleiding weer aan het dalen is naar het niveau van voor de cruijff revolutie . Maar het zal nu wel weer aan de scheidsrechter liggen. Elke trainer doet maar wat. Er is geen duidelijke visie meer. Iig geen Ajax visie. Zonde dit. Zo zonde.
2 -5
Tinus
Op basis waarvan zeg je dat?
1 0
Vlieske
Op basis van de vele live wedstrijden die ik kijk. Niveau gaat gewoon achteruit. En dan met name van de spel opvatting
0 -1
Maxwell5
En óf! Het is weer één tering zooi in de opleiding; een mix van trainers/begeleiders die allemaal wéér hun eigen plan mogen trekken. Met andere woorden, men is weer helemaal terug van voor de ingreep in 2010. Het o19 van wanna be-trainer Heitinga is daar een uitmuntend voorbeeld van. Ik ga eens in de maand, als het kan, alleen nog bij o17 kijken. Voor de rest is het echt om te huilen.
0 -1
Filasj14
Heb jij de wedstrijd gezien, of ben je lekker aan het trollen?
3 -1
Peterpannetje
Is het frappant dat de scheidsrechter op de grens van Friesland en Groningen woont of is geheel toeval..
3 0
ricky10
geen idee, maar ik heb de wedstrijd bijgewoond en het was bedroevend deze scheidsrechter.
1 0
Tikitaka
Deze droeftoeter fluit bijna alle thuiswedstrijden van Groningen en heeft een hekel aan Ajax..
0 0
Tikitaka
valt me welop dat jeugdteams van Ajax regelmatig doordeweeks naar Groningen moeten....
0 0
JariKanu
Die scheids is echt met afstand (en dan ook met enorme afstand) de meeste pedante en slechte scheidsrechter die ik ooit (en dat is toch al dik 40 jaar) op een veld heb gezien. Zag op het wedstrijdformulier al dat het dezelfde was als Gro017-Ajax017 eerder dit jaar, toen wist al genoeg.

Nav die wedstrijd schreef ik:
"Over talenten gesproken, het is niet te hopen dat de scheids van gister het betaalde voetbal haalt. Gaf 12x geel, paar keer terecht, maar ook veel om niks. Dieptepunt was wel de manier waarop ie drie jongetjes van 7 verzocht achter de hekken plaats te nemen. Daar werd het spel zelfs voor stil gelegd. Negeerde ook doorlopend zijn grensrechter, die hij nog even luidkeels te horen gaf dat hij zijn kop er bij moest houden, want het ging nu snel.

Wel één van de engste scheidsrechters die ik in tijden gezien heb, verschrikkelijk irritante kwast."

Nav deze wedstrijd:
Vanavond Groningen 019 tegen Ajax 019, zag op het wedstrijdformulier al de naam Sietze Bosscha, toen dacht ik al "oh God nee he, weer die misselijke gast als scheids"

. "Hey scheids, wat doe je nou" was direct geel en omdat het pedante mannetje niks anders doet dan irritatie opwekken kon ie een kwartier voor tijd binnen 10 tellen twee Ajacieden wegens praten hun tweede gele kaart geven. Korte tijd later stuurde hij nog een Ajacied weg, voor een overtreding waar die 85 minuten lang geen kaart voor geeft.
Met 11 tegen 8 scoorde Groningen in de 89' minuut 1-0 en vlak daarna 2-0.
Verdiend trouwens, Ajax liet niet veel zien, was sowieso een vrij slechte wedstrijd, maar Groningen was wel beter.

Ajax viel dus zwaar tegen, in 90 minuten 1 kans, Ünüvar schoot na een rush op de binnenkant paal.
12 0
wolterx
Ik ga echt stuk om dat stukje over spel stilleggen om 3 jongetjes op hun plek te zetten, haha.
2 0
Musketier
Scheidsrechter heeft totaal onnodig de wedstrijd kapot gemaakt en daarmee niet alleen Ajax benadeeld maar ook voor Groningen de glans van de overwinning afgehaald. Tot de twee rode kaarten ging het nog goed. Groningen was beter, maar de krachten bij Groningen begonnen op te raken waardoor Ajax gevaarlijker begon te worden. Bij een harde overtreding van Groningen op een Ajaxied die net terug was van een blessure, welke overtreding geen kaart opleverde, maakten twee spelers van Ajax opmerkingen. Zij kregen beiden de tweede gele kaart en dus rood. Ook een assistent van Ajax kreeg rood. De neergeschopte speler van Ajax moest worden gewisseld. Ajax hield vervolgens goed stand met 9 man totdat de volgende onterechte rode kaart werd getrokken. Een speler van Groningen schopte tegen zijn eigen voet en de scheids dacht dat de speler van Ajax dat deed. Daarna scoorde Groningen in de laatste minuten van de wedstrijd nog twee keer. Voor Ajax een zuur verlies en voor Groningen een zure winst. Voor het publiek een kapot gemaakte wedstrijd. Alleen maar verliezers dus.
5 0
wolterx
Overtreding op Kasanwirjo aan je omschrijving te zien heeft een vleeswond opgelopen, kan wel eens Feyenoord dit weekend missen erdoor. Zou echt klote zijn laatste jaren al veel moeten missen door blessures.
4 0
Ajaxhart
In de wedstrijd die je bedoelt (d.d. 24 april j.l.) kreeg de aanvoerder van Ajax 2 x geel.
2 0
chino
Wat wil je met een wielrenner als scheids. Ook een leraar.....
0 0
Biornha
Ben benieuwd of er iets van beelden beschikbaar zullen zijn.. ben nu wel erg benieuwd hier naar haha is toch vrij uniek 4 rode kaarten in een wedstrijd en dan vooral als je daar discussies hier en op vz leest
0 0
Ajaxtao
Wat de naam van die scheids? Die zal het wel ver gaan schoppen bij dat zooitje van de knvb.En waarschijnlijk zal hij ook uitgenodigd worde bij de snor en Hansie aan tafel.
2 -1
Tikitaka
Sytse Bosscha
2 0
roodwit007
ook mijn zoon was daar , het was een vieze kei kei harde wedstrijd waarbij de spelers door grove overtredingen de weg kwijt raakte , had de scheids gedaan waarvoor hij was en de boel in het gareel houd maar nee die kudt boeren schopte niet alleen naar de bal het liefst tegen de scheenbeen ect
7 0
Musketier
Ik was aanwezig bij de wedstrijd. Scheidsrechter was inderdaad helemaal de weg kwijt. Dat schijnt hij wel vaker te hebben. Alledrie de rode kaarten waren onterecht. De spelers en staf van Groningen vonden het ook bizar en nergens op slaan.
6 0
Eriksen10
HeitingaOut
3 -4
Radie125
Heitinga is de A1 aan het verkrachten
4 -9
EricAjax1
Hahaha
0 -1
Pheadrus
We zitten in de voorronde; Allemaal om des keizers baard zolang Ajax maar bij de beste 8 eindigt. Daarna begint de echte competitie om het kampioenschap en begint iedereen met NUL punten.
1 -4
Geeser
Unuvar weer niet op 10 zoals 't er uit ziet...
1 -1
Mikes
2de helft stond Unuvar op 10. 1ste helft stond hij linksbuiten.
1 0
Maxwell5
Tuurlijk niet, het is Heitinga..
1 -1
IboAFCA
Van de laatste 11 wedstrijden maar 4 gewonnen...
2 -2
wolterx
2-0 geworden uiteindelijk dus.
1 0
VoorOnzePloeg
Terwijl je toch zou zeggen dat er genoeg talent in de groep rondloopt
0 0
wolterx
4 van die 11 wedstrijden (4x geen overwinning) was met WK selectie weg. De 8 ervoor werden er 6 gewonnen. Ze staan nu 4 punten boven de streep met een thuiswedstrijd tegen nummer 10 NAC als afsluiter (2 wedstrijden) Daarna begint alles weer op 0. Dan is al met al goede eerste seizoenshelft naar omstandigheden. Door in YL en kampioensgroep gehaald terwijl in allebei de competities je op een punt meer dan helft van team niet tot beschikking had.
8 -1
DeWijsneus
Deze reactie al op Voetbalzone gelezen, was een heerlijk antwoord.
0 -1
de_pitbull
bedankt voor je uitleg.
0 -1
de_pitbull
Unuvar 0-1 in de laatste minuut! Topper
0 -4
koenos1
Goed nieuws!
0 0
wolterx
Groningen scoorde na rode kaart Regeer laatste minuut.
2 0
de_pitbull
3x rood dus!?
2 0
wolterx
Ja, en 2 blessures schijnt. Eerste helft zou Groningen 2x rood gehad moeten hebben die niet getrokken werd. In tweede helft 4x rood en een penalty al hoor ik. Scheidsrechter zou er potje van gemaakt hebben. Met Feyenoord voor de boeg hebben ze nu 4 opties achterin waarvan er 3 op backposities spelen.
1 0
de_pitbull
verdorie
0 0
de_pitbull
Het was maar een wens. Nog geen werkelijkheid.
0 -2
wolterx
Gaat leuk worden zaterdag tegen Feyenoord Llansana en Salah-Edinne rood, Van Gelderen en Kasanwirjo uit wedstrijd geschopt hoorde ik.
1 0
wolterx
Regeer ook rood.
1 0
blava
Lekker wedstrijdschema van de onder 19. KNVB heeft weinig clementie met Ajax. Afgelopen zaterdag AZ uit en nu in Groningen. WK onder 17 eindigde 2 weken geleden........
0 0
MaxBorggreve
Waar is Brobbey, weekend in de basis bij Jong?
0 0