Schöne sprak Ten Hag: 'Kwam niet uit wat ik had gehoopt'

BartVeenstra, 02-12-2019 om 13:00, 19038 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lasse Schöne heeft na een gesprek met trainer Erik ten Hag in de voorbereiding op het huidige seizoen zijn conclusies getrokken. De oefenmeester maakte hem duidelijk dat hij door de toegenomen concurrentie mogelijk minder zou gaan spelen. 'Daar kwam niet helemaal uit wat ik had gehoopt', zegt Schöne tegenover Het Parool.

Ten Hag draaide er in het gesprek met de Deense middenvelder niet omheen. De concurrentie bij Ajax was toegenomen door de komst van enkele nieuwe spelers en daarnaast klopten er ook spelers vanuit de jeugdopleiding op de deur. Ook dit keer zou Schöne zich weer moeten bewijzen, net als in de jaren daarvoor. 'Het is zeker niet zo dat ik niet voor mijn plek wilde vechten. Dat moet je altijd. Hoort erbij. Maar ik ben de dertig al gepasseerd en dan ga je ook denken: als ik ooit nog een stap wil maken naar een andere competitie, een uitdaging wil aangaan, een avontuur wil beleven, dan moet dat nu gebeuren.'

Plots kon Schöne een transfer maken naar het Italiaanse Genoa. Italië dus, het land waar de familie Schöne graag naar op vakantie gaat. Bovendien is hij altijd een fan geweest van de Serie A. 'En dan ga je op de bank zitten met je vrouw. Plussen en minnen. Wat betekent zo’n stap? Ook voor onze kinderen. Zij zijn elf en negen jaar, een dochter en een zoon. Maar zij hebben geen stem. Want kinderen zeggen toch altijd nee', grapt hij tot slot.

In september sprak Ajax Showtime met Lasse Schöne over zijn tijd bij Ajax en zijn transfer naar Genoa. Dat interview is hier te lezen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
nuff-said
I was gonna ask what tine all this was. But u wanna meet later mcdonalds? On me
0 0
FreddyAX
Ik had Lasse er dit seizoen nog wel bij willen hebben, eerlijkheidshalve zou hij dan inderdaad op minder speeltijd kunnen rekenen maar was hij gegarandeerd nog een meerwaarde geweest.
De stap die hij gezet heeft begrijpt iedereen,het argument van Ten Hag ook, alhoewel hij niet meer bij ons loopt hoop ik het beste voor hem en dat hij ooit weer in een technische functie terugkeert.

Het ga je goed Lasse!
4 -1
Simpelishetmoeilijkst
Heel mooi verwoord!
0 0
Naoro
Alles wat nu telt is dat deze held een prachtig afscheid krijgt en alvast een voorcontract om na zijn carrieren de jeugd vrije trappen training te geven
7 0
Restored
Wanneer is het afscheid van deze held?
8 0
behangdelul
ja dat moet er zeker wel komen!
0 0
Wimmel
Ajex en Lasse zijn ooit prima bij elkaar gekomen en hebben steeds elkaar weer kunnen vinden in contractverlenging.

Dit keer echter niet en nu op een respectvolle manier uit elkaar. Hopelijk na zijn carierre op de Toekomst een mooie positie voor hem.
2 0
RuffRhythim
Ik snap van Ten Hag als van Lasse beide standpunten volledig.
14 -1
Schip
Idem.
3 0
Web
Zo is het
2 -2
Web
Iedereen moet vechten voor zijn plaatst, maar ik snap heel goed wat Schone bedoeld
Elk jaar afgeschreven en telkens weer teruggekomen
Krijg je dan die kans om nog transfer te maken. Met beide handen aanpakken.
Het is hem gegund
5 -1
bdsngsfs
Klopt. Alleen had hij veel beter bij een grotere club gespeeld. Met zijn kwaliteit zou hij makkelijk meekunnen bij inter bijvoorbeeld.
0 0
behangdelul
Je kan prima weer terugkeren voor een functie in de staf Lasse, maar snap je keuze wel om weg te gaan. En ook de keuze van ten Hag om hem te laten gaan.
3 0
Web
Gewoon eerlijk gespeeld, van beide kanten
5 0