Martínez naast Schuurs, Dest op rechtsback

FinnDekker, 27-11-2019 om 19:40, 10105 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lisandro Martínez zal het centrum gaan vormen met Perr Schuurs tegen Lille OSC. Dat is wat Ajax woensdag onder meer via social media naar buiten brengt. Schuurs en Martínez vervangen de geschorste Daley Blind en Joël Veltman.

Op het middenveld komt met deze omzetting een plekje vrij voor Noussair Mazraoui, die op zijn beurt wordt vervangen door Sergiño Dest. Nicolás Tagliafico is uiteraard de linksback. Verder staan ook Donny van de Beek en Hakim Ziyech op het middenveld.

De aanval is intact gehouden door trainer Erik ten Hag. Dit betekent dat Quincy Promes, Dusan Tadić en Zakaria Labyad aan de aftrap verschijnen. Om 21.00 uur gaat het vijfde groepsduel in de Champions League van start in Lille.

Opstelling: Onana; Dest, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Mazraoui, Ziyech, Van de Beek; Promes, Tadic, Labyad.

Wissels: Varela, Huntelaar, Álvarez, Timber, Lang, Marin, De Jong.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TOOL
Ben enorm benieuwd! Ten Hag heeft met deze ploeg al zoveel moois laten zien dat ik vertrouw in zijn opstelling!
0 0
Jaridebeste
Hmm Martinez achterin kan ik nog wel begrijpen; ik denk echt dat Alvarez nog niet zover is. Sowieso niet naast een ook al onervaren Schuurs. Maar Nous op het middenveld. Dat vind ik minder. In begin van deze competitie liep dat voor geen meter, mede ook omdat hij niet fit was. En nu is hij ook niet topfit. Best risicovol. Ik hoop dat ik het mis heb; hij staat nu in elk geval naast Donny en niet naast Blind die toen op het middenveld ook liep te klooien.
0 0
AnsB
Meest logische opstelling als je er even over nadenkt. Je houdt n.l. in beide achterste linies het voetballend vermogen om je onder de (verwachte) druk uit te voetballen. Mede dankzij een rechts- en linkspoot centraal.
Had zelf niet aan de Mazraoui-optie gedacht naast Van de Beek en dat is wel super-aanvallend.
Natuurlijk had TH ook graag het middenveld intact gehouden, maar in feite neem je dan veel meer risico: een oningespeeld centraal verdedigingsduo, met een trage opbouw versus een opjagend Lille.
0 -2
Benleiden
Aiii, Alvarez dus derde keus op RCV. Dure aankoop voor zo’n positie in de selectie, en hier moet normaliter een jeugdspeler staan. We kunnen dus zeggen dat er dus wederom verkeerd gescout is. Na Marin nu dus Alvarez niet goed genoeg voor het eerste elftal; 27 miljoen even door de plee. Begrijp best dat de RvC af en toe wat te voorzichtig is, want zo kan het geld hard van je afgaan.
2 -3
Schwalbino
Liegen is ook een kunst. Je zegt dus gewoon staalhard dat ze geen cent meer voor die spelers gaan pakken.
0 -2
Benleiden
Oh, die spelers zijn gekocht als investering? Dat maakt het nog erger.

Je bent jezelf er wel van bewust dat ze salaris kosten, dat ze een plek innemen in de selectie en dat ze kunnen zorgen voor scheve verhoudingen binnen een club? Hoe kijkt de zaakwaarnemer van een talent hiernaar? Die krijgt nu geen kans omdat Ajax iemand koopt die er niet eens in staat.
0 0
AnsB
Op DIT moment wel ja. Wil niet zeggen dat het zo blijft.
Wie had ook ooit gedacht dat Veltman eerste keus zou zijn? Die heeft gewoon zijn kans gegrepen op een moment dat Alvarez nog maar net aansloot en er belangrijke CL-wedstrijden gespeeld moesten worden.
0 -1
Mokum1012
Ik probeer het positiever te benaderen. Het kost tijd voor nieuwe spelers om zich het Ajax systeem eigen te maken. Daarnaast is Martinez wel meteen goed genoeg voor de basiself. Marin en Alvarez kunnen (en gaan) zich verbeteren. Een goede bankzitter heeft zo zijn prijs, kijk naar Labyad.
4 -1
Benleiden
Als je de achtergrond informatie erbij pakt van alle mislukte verdedigende aankopen dan kan je niet anders stellen dat er enorm slecht gescout wordt.

Maar het is natuurlijk prima als jij wat positiever ertegenaan kijkt. Echter als je 15 miljoen uitgeeft aan een Mexicaans international en die derde keus maakt achter een verdediger (Veltman) die terugkomt van een hele zware blessure en vorig héél weinig speelde en een speler (Schuurs) die volledig in Jong Ajax heeft gespeeld vorig jaar, dan kan je wel stellen dat er eea aan de hand is.
1 0
Mokum1012
Ik zie het spelen in Jong Ajax als een voorbode voor succes. Alle succesvolle talenten van de afgelopen jaren hebben bij JA gespeeld, van De Ligt en Frenkie, tot Onana en Dest. Maar je kan het ook omdraaien, om succesvol te zijn in Ajax 1, zul je eerst wedstrijden moeten spelen in Jong Ajax. Ik vind dat je Jong Ajax echt onderschat. Ik denk zelfs dat ze in hun sterkste opstelling van dit seizoen van iedere voetbalclub in Rotterdam kunnen winnen.
0 0
Benleiden
Totaal niks mis met JA, en ik ben het dus volledig met je eens op dit punt. Maar het is wel lekker als een speler in Ajax 1 groeit, en niet vanuit JA opeens een rots in de branding moet zijn gezien de positie. We hebben het hier wel over de as. Bovendien moet je MdL en FdJ niet met Schuurs gaan vergelijken. Dit is het verschil tussen een Ferrari en een Fiat Panda, oftewel appels en peren.
0 0
Mokum1012
Daarom trainen de beste spelers van Jong Ajax ook mee met Ajax 1. Ekkelenkamp, Traore, Gravenberg, Pierie, (Eiting) en Lang. Donny is een leuk voorbeeld, hij is na Veltman en Onana de speler die het langst onderdeel uitmaakt van de selectie van Ajax 1.. en hij is pas 22.
0 0
Benleiden
Wedstrijdritme voor Ajax 1 is wel héél wat anders. Maar we dwalen af, het gaat om de scouting. Daar ben ik niet van onder de indruk.
0 0
Vlieske
Nou alvarez is dus ook een grote miskoop. Kan overduidelijk niet overtuigen anders zou hij vanavond wel spelen. Zorgelijk onze aankopen.
2 -3
voorkennis
Ik vind het geen gekke opstelling, niet gelijk zeiken mannen
5 -3
BrandjeXL
Wat een gek. Je belangrijkste linie, het middenveld, wat als een tierelier draait al uit elkaar halen. Jammer Erik, je bent vandaag de zwakste schakel.
1 -9
Mokum1012
Het gaat erom dat er een linksbenige en rechtsbenige CV staan opgesteld. ETH gaat echt niet twee rechtsbenige CV opstellen. Schuurs is rechts. Dan blijft links over, dan heb je Nico, Martinez of Pierie. Keuze is begrijpelijk gevallen op Martinez. Nous vervangt Martinez op het middenveld. Ook wel begrijpelijk eigenlijk, had zelf Marin of Alvarez verwacht, maar dit is logischer. Nous en Dest hebben immers meer speelminuten gemaakt dan Marin en Alvarez.
0 0
Benleiden
Hoe dan ook, Alvarez is dus derde keus op RCV. Erg zorgwekkend de scouting van Ajax. Zeker op verdedigend gebied zijn we niet al te best geïnformeerd gebleken: Kristensen, Orejuela, Wober, Alvarez, Pierie...

Erg zorgwekkend!
0 -2
Mokum1012
Niet goed geinformeerd.. wat een BS. Blind teruggekocht, Nico gehaald, Sanchez gehaald en verkocht.
Bovendien zijn het allemaal jonge gasten, dat brengt een risico met zich mee. soms worden ze beter, en soms niet. Wober en Kristensen zijn overigens met winst doorverkocht. Pierie maakt bij Jong Ajax nu vlieguren, zoals Schuurs vorig seizoen deed en hij staat nu wel in de basis in de CL.
1 0
Benleiden
Blind is gescout denk je whahahhahaha...

Sanchez wilde iedereen hebben. Kwestie van people managers erheen sturen.

Wober en Kristensen zijn dus gehaald als investering? Weer wat geleerd vandaag.
0 0
Mokum1012
Je bent Magallan vergeten, maar investeringen? Jij begon erover dat Ajax 27 miljoen had weggegooid. Ik ben het overigens deels met je eens, de scouting kan beter. Maarja, zonder scouting hadden we nu ook geen Neres, Nico of Martinez
0 0
BrandjeXL
Natuurlijk, TH gaat zijn hele opstelling omgooien omdat hij met een links- en rechtsbenige CV wil spelen. Deze opstelling slaat simpelweg helemaal nergens op.
0 -5
fc Barcelona_ke
te vroeg zeggen, eerst maar 45 minuten zien. misschien heb je ongelijk!
3 0
BrandjeXL
Al heb ik ongelijk, er is geen plausibele reden om het middenveld uit elkaar te halen. Die drie horen als eerste op het wedstrijdformulier te staan.
0 -4
Yeshyeshyall
Haha het internet ten voeten uit: zelfs als ik ongelijk zou hebben heb ik gelijk!
5 0
BrandjeXL
Je begrijpt de de ondertoon niet. Jammer
0 -1
Dennish
Ik snap het niet. Mazraoui is geen middenvelder, heeft nog geen goede pot op deze positie gespeeld en speelt nu de belangrijkste wedstrijd van het jaar.
0 -1
fc Barcelona_ke
lukt niet? mazraoui rechtsback, dest linksback, taglia linkercentraal, martinez middenveld. no problem!
1 0
GvanderK
Meer dan logische opstelling. Al had Alvarez ook op de plek van Schuurs kunnen staan. Echter heb je achterin en op het middenveld snelle spelers nodig om de spitsen van Lille af te stoppen.
1 -1
BrandjeXL
Niks logisch aan. Je mist twee spelers en gaat dus je team op vier plekken wijzigen.
1 -2
GvanderK
Ze deden het anders prima
0 0
markk
Promes Tadic Labyad
Ziyech
Van de Beek Mazraoui
Tagliafico Martinez Schuurs Dest
Onana
1 0
Duif63
Begin van het seizoen was Mazraoui op het middenveld en Martinez centraal in de verdediging niet bepaald een succes.
1 0
MK77
Ok ok ok ok
0 0
jaripettersson
Toch behoorlijk wat geschuif. Maar goed, Erik zal het wel weten.
1 0
Murtagh
Nous op het middenveld ben ik geen fan van maar nood breekt wet denk ik
1 0
Erik1966
Ik snap deze wel. Hoop dat het goed uitpakt.
0 -1
Jarl1989
Ik dus totaal niet. Je gooit heel de verdediging en middenveld om, omdat je 2 verdedigers mist...Zet gewoon schuurt en Alvarez achterin en je bent klaar.
2 0
Duif63
Precies, en Alvarez zal inmiddels ook wel over zijn jetlag heen zijn neem ik aan.
1 0