#jajhel: Bandé verpietert op de bank

FinnDekker, 26-11-2019 om 15:50, 18317 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over het gelijke spel tegen Helmond Sport.

Jong Ajax uitgekleed door het eerste

Mitchell van der Gaag moest het maandagavond doen zonder een aantal sterkhouders. Kjell Scherpen, Ryan Gravenberch, Noa Lang, Carel Eiting en Jurriën Timber waren allemaal niet aanwezig op De Toekomst. Door de blessures en schorsingen bij het eerste werden deze jongens gespaard. Hierdoor kregen andere jongens weer de kans om zich te laten zien.

Bande verpietert op de bank

Iemand die niet 'profiteerde' was Hassane Bandé, ondanks de afwezigheid van Lang. De Burkinees, die vanwege een akelige blessure lang moest revalideren, zat tegen Helmond Sport weer op de bank. Tot dusver kwam de aanvaller (naast wat oefenduels) twee keer in actie, waarvan twee keer kort als invaller. Maandag kwam het zelfs daar niet van. Een moeilijke situatie dus voor Bandé, die wel fit lijkt maar nog lang niet in vorm is, mede door gebrek aan minuten. 

Taylor valt wederom uitstekend in 

Door de afwezigheid van Gravenberch en Eiting vormde Jurgen Ekkelenkamp het middenrif met Victor Jensen en Alex Méndez. De Deen is pas net terug van een blessure en Méndez heeft nog moeite met aanpassen sinds zijn komst naar Amsterdam. Dit resulteerde in een stroeve verbinding tussen de verdediging en de aanval. In de tweede helft ging dit een stuk beter. De reden? De invalbeurt van Kenneth Taylor. Na NAC-uit van vrijdagavond viel de zeventienjarige wederom uitstekend in. Heel knap als je denkt aan de zware benen en de mentale dreun van het WK O17.

Castillo draait heel makkelijk mee

Helmond Sport-thuis was alweer de twaalfde wedstrijd voor huurling Juan Castillo. De linksback speelde alles sinds zijn komst. Zijn technische bagage en/door zijn Ajax-verleden maken het voor hem makkelijk om mee te gaan in het spel aan de bal. Zeer regelmatig zoeken zijn ploeggenoten hem op links, waarna vaak een puntgave voorzet volgt. Als Castillo ook verdedigend stappen maakt, kan de linkspoot op termijn een goede stand-in worden voor Nicolás Tagliafico.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Hopelijk maakt hij precies de tegenovergestelde ontwikkeling mee als Dolberg.

Beginnend met blessures en slechte vorm, daarna een sterke stijgende lijn en vervolgens basisklant zijn in een Europese finale, etc.
0 0
ajaxdordtt
Schijnt in de winter naar Turkije te verkassen. Jong streeft zo wel zijn doel voorbij. Hij is niet in vorm. Dus? Daar is Jong voor, om die jongen fit te laten worden.
2 -4
Pauw
Nee Jong doet eindelijk precies wat het moet doen. Jongens met perspectief zoveel mogelijk speeltijd geven. Volgens jou moeten Labyad en S. de Jong dan zeker ook in Jong spelen.
4 -1
ajaxdordtt
Mogen van mij zsm vertrekken. Maar het is nogal vreemd om een speler van 10 miljoen te halen, die geblesseerd raakt, en hem dan wanneer hij weer fit is lekker geen enkele kans te geven. Een Ekkelenkamp speelt ook in Jong. Over weinig perspectief gesproken.
2 -4
Aspers73
Ja, de prima voorzetten van Castillion vielen me erg op.
0 -1
GvanderK
Tijdmachines bestaan?
1 0
MPAjax
castillion speelt nu voor een ijslandse club
1 0
ram
Castillion is al een paar jaar weg hoor ;)
5 0
fanforeffer
Wat is de reden dat Bande niet speelt ? verzaakt hij op de trainingen ? is hij te Dik ? niet goed genoeg ? hij zal toch moeten spelen om beter te worden .
0 0
markk
Hij is wellicht hersteld van een blessure maar volgens mij is hij nog niet wedstrijd fit en is hij ook wat te zwaar.
1 0
GrandMasterFlex
Dan helpt het vooral als archeoloog continu op de bank zetten... die jongen heeft minuten en vertrouwen nodig.
2 0