Van der Gaag: 'Zag een volwassen Jong Ajax'

JesseTH, 22-11-2019 om 22:50, 5019 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mitchell van der Gaag is blij met het Jong Ajax dat hij vrijdag voor de dag zag komen tegen NAC Breda. De beloften wonnen met 1-2 in Noord-Brabant, maar ook het algehele spel van zijn ploeg kon hem bekoren.

'Ik zag een volwassen Jong Ajax', opent hij treffend tegenover FOX Sports. 'We begonnen goed aan de wedstrijd. NAC was afwachtend en hield de ruimtes heel klein. Daar hadden we moeite mee, maar we hadden wel controle over de wedstrijd. We komen op 1-0 achter doordat we verkeerd staan in de laatste lijn en aan de buitenkant dekken. Dan zie je dat NAC het overneemt, zonder al te veel kansen. In de laatste secondes van de eerste helft kom je dan fortuinlijk op 1-1.'

'In de tweede helft zie je een wat meer open wedstrijd met meer countervoetbal van NAC', vervolgt de oefenmeester dan. 'De ruimtes werden steeds groter, waardoor wij ook ruimte kregen om te voetballen. De beste kansen in de tweede helft zijn voor ons geweest en dan kom je via een prima kopbal van Brian (Brobbey, red.) op 1-2. Dan kom je de laatste storm ook nog goed door. Ik denk dat het een verdiende overwinning is voor ons.'

Tot slot zoomt Van der Gaag nader in op Brobbey, de matchwinner. 'Brian komt van een vrij lang traject. Hij is weinig fit geweest en heeft pech gehad met blessures. Hij komt nu weer terug en heeft heel hard gewerkt om weer terug te komen. Vandaag moet hij invallen als rechtsbuiten en dat vult hij dan op zijn manier in. Hij heeft het hartstikke verdiend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Jong volwassen Ajax XD
0 0
Caparzo
Kan Ajax niet flink in onze amateurs investeren (die in de piramide zitten, 3e divisie zaterdag) en zodoende laten promoveren, dan heb je binnen een paar jaar 3 profteams in de hoogste 2 competities, en heb je wat meer mogelijkheden goede jeugdspelers uit de "O.." al vroeg "voor het echie" onder weerstand te laten spelen.

Ongekend belangrijk, bovendien ideaal om geblesseerde of "er net buiten vallende" A/JA spelers ritme te geven. Sterker nog, voor de amateurs geldt bij mijn weten geen promotieverbod (het zijn dan immers amateurs die "op eigen kracht" de piramide in promoveren), heet ze kunnen zelfs naar de ED. 2 teams daar zou niet slecht zijn.. :-)
1 0
Benleiden
Ja, super goed idee!
0 0
AjaciedRK
Sympathieke man, laat zn ploeg naar mogelijkheden leuk spelen. Lijkt alleen niet goed tegen druk (nac vorig jaar) te kunnen wat opzich niet onlogisch is met zijn hart-verleden. Lijkt me goeie man op goeie plek voor lange termijn. Maakt dit jaar toch weer wat moois van Jong na een k.. jaar vorig jaar.
0 0
TimAFCA
Als ik morgen naar Ajax o19 wil komen kijken is dat geen probleem toch? Kan ik gewoon de auto parkeren en gratis naar binnen?
0 0
koenos1
Ja, zeker! Parkeren kost alleen een paar euro
1 0
GvanderK
Zou hij een opvolger van Ten Hag kunnen zijn?
1 -3
ajaxminimax
Hij is wel kaal... :p
1 0
Lane 8
Kale koppen niet te stoppen
0 0
GvanderK
Haha inderdaad hij past wel in het profiel :)
0 0
Redrum
Brobbey Beast.
0 0
Dit is mijn club
Boldies rule!
0 0