Ten Hag: 'Racisme binnen Ajax geen item'

BadembaBarrie, 22-11-2019 om 14:30, 4494 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag ging vrijdagmiddag op de persconferentie kort in op de racistische spreekkoren op de tribunes in Den Bosch. De trainer wilde er echter niet te veel woorden aan vuil maken, aangezien hij vindt dat het meeste er wel over gezegd is.

'Ik denk dat Gini (Wijnaldum red.) het uitstekend heeft verwoord', steekt Ten Hag van wal. 'We vinden het allemaal afschuwelijk en verwerpelijk.' De trainer gaf aan dat er binnen Ajax geen sprake is van racisme. 'Wij gaan normaal met elkaar om. Niemand is hier meer of minder.'

Ten Hag wilde er verder niet te veel op doorgaan. 'Daar hoef je het verder ook niet over te hebben. Dat zijn de normen en waarden die wij hanteren.' Hij benadrukte nogmaals dat racisme binnen Ajax niet aan de orde is. 'We (in het voetbal red.) worden er weleens mee geconfronteerd. Dan is het goed dat daar op een duidelijke manier afstand van wordt genomen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Of dat spraakmakende gebeuren in Gorinchem. Walgelijk. Maar daarover hoe je niet wat de afloop ervan is, terwijl het in de voetbalsport, sport nummer 1, uitgemolken wordt door de media. Onana zei gisterenavond op sport NPO.1 om 18:45 uur ook wel voor het nodige te zijn uitgemaakt bij FC Utreg maar daarover heb ik nog nooit wat gehoord in de media!
0 -1
Hagmag
Klopt
Rijkaard, Seedorf Davids enz enz waren en blijven HELDEN.
0 -1
Bennyben
Vind het allemaal een beetje overtrokken mensen doen net of dit iedere week gebeurt op de Nederlandse velden wanneer is dit voor het laatst gebeurd in een wedstrijd.

Ik ben ook tegen racisme maar hoeveel zogenaamde supporters waren het in Den Bosch 5, 10, ,50, 1000 ik weet het niet.

Stel het waren 10 moeten voor die mensen het hele land op z’n kop staan, volgens mij hebben we in Nederland veel grotere problemen waar meneer Rutte zich druk om kan maken zoals terug gekeerde IS gangers.
7 -4
Deepblue
Of geweld door 'jongeren'
1 -1
Redrum
Ja maar Nederland maakt zich liever massaal druk om nietszeggende kwesties dan dat ze daadwerkelijk de echte problemen aanpakken. Zo gaat het helaas al jaren.
7 -2
GvanderK
Racisme is in zijn algemeen verwerpelijk, ook tegen blanken. Het heeft gewoon met normen en waarden te maken. Het is zeker zo dat het vaak een klein groepje betreft, je zal er maar als normaal mens tussen staan en voor racist uitgemaakt worden... Ik zag ook mensen die stonden te klappen voor Mendes. Het probleem moet aangepakt worden, maar wel op een verantwoordelijke manier. Je zal maar derest van je leven voor Nazi uitgemaakt worden, terwijl je niet eens de hitler groet deed.
2 -2
EricAjax1
Ik heb geleerd van professor dr. hoogleraar "ram" dat racisme zieliger is.. Ik zie geen verschil tussen: 'Kanker ziyech je moeder is een hoer' en wat er in den Bosch gebeurd is. Maar goed wie ben ik
5 -4
Redrum
Linkse rakker ram heeft ons duidelijk gemaakt dat dit incident in Den Bosch duizend maal erger is dan alle andere incidenten. We moeten dus nu met zijn allen keihard optreden.
4 -4
ram
Schijnbaar mag ik hier van AS niet op reageren. Er kan onmogelijk iets mis zijn geweest met mijn reactie, maar toch verwijderd door AS. En als er leugens over mij verspreid worden, dan mag dat blijven staan. Okay... aparte censuur.
0 0
EricAjax1
Misschien moet je het een keer bij jezelf zoeken?
0 -2
ram
Sure... Voor anti-racisme is hier weinig plaats.
0 0
EricAjax1
Ik moedig je heel hard aan om een ander forum te zoeken dan ;)
0 -1
rafael32
Racistisch getinte opmerkingen zijn inderdaad erger als deze worden gedaan vanuit een racistische ideologie - dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn, raciale vooroordelen of dom gescheld zijn van een andere orde - omdat deze zowel een aanval bevatten op de democratische rechtstaat als op de mensenrechten van Nederlandse staatsburgers. Hoe erg de persoonlijke belediging ook is, dit is van een andere orde.

Verschil in opvattingen over de mensenrechten kenmerken zich veel meer in progressief vs conservatief dan in links vs rechts. Meeste linkse stromingen zijn progressief maar niet allemaal en sommige rechtse stromingen zijn ook progressief.
1 -1
MickS
Hier in diverse Nederlandse stadions komt racisme helaas voor, in meer of minder opvallende wijze. Doorgaans gelukkig maar een klein groepje, maar ook die wil je gewoon niet. Snap het ook nooit, want er is volgens mij geen enkel team in NL waar niet minimaal een 'getinte' voetballer tussen loopt. Dus je verklaart je bij racisme in een stadion dubbel incompetent wmb.

Ik vind het prima dat de NL clubs een statement maken van het weekend, maar ik hoop toch dat bij een volgend geval een team de ballen heeft om ook echt van het veld te stappen en niet terug te komen. Ook Ons Aller Ajax, ook al zou het ons 3 punten kosten (wat dan weer een belachelijke zet zou zijn van de KNVB).

Maar wat er moet gebeuren is dat de UEFA (eigenlijk de FIFA, maar laten we in Europa beginnen) hierover een echt goed statement maakt. Als je ziet/hoort wat er gewoon heel vaak in Italie, Bulgarije, Kroatie en Servië gebeurt op de tribune, walgelijk gewoon. Nederland verbleekt daar gelukkig bij.
2 -2
ram
Ik vind staken wel een goede stap, denk ik. Maar ik vind het wel een moeilijk punt.
Kwaadwillende supporters kunnen namelijk wedstrijden gaan beïnvloeden als ze weten dat er snel gestaakt zal worden. Bij een voorsprong kun je op die manier de aanvallende flow van een tegenstander stoppen, bijvoorbeeld. En bij definitief staken straf je het overgrote niet racistische deel van de supporters vrij hard. Ik zeg niet dat het níet zou moeten hoor, maar het is niet ideaal en in ieder geval iets om rekening mee te houden bij het maken van beleid.

Ook het straffen van clubs vind ik niet altijd terecht. In veel gevallen kunnen clubs er misschien niets aandoen. Met boetes en/of puntenaftrek straf je een club en goedwillende supporters vrij hard. Ik vind dat dit soort straffen pas moeten plaatsvinden als clubs herhaaldelijk racistische supporters 'hebben' en bewezen is dat ze daar onvoldoende tegen optreden.

Qua maatregelen hoop ik vooral dat clubs, politie en politiek gaan samenwerken en dat er een voetbalwet komt om alle ongein (racisme, geweld, etc.) in het voetbal aan te pakken. De foute mensen identificeren en flinke stadionverboden opleggen (met meldplicht, denk ik) en waar gepast ook strafrechtelijk aanpakken.
0 0
mallerd
Wijnaldum heeft het helemaal niet goed verwoord, hij heeft bovendien een jongen veroordeeld voor het zogenaamd doen van de hitlergroet terwijl dit helemaal niet het geval was.
8 -5
ram
Hmm... als ik die beelden zie, dan zie ik overduidelijk een Hitlergroet. Een zogenaamd wegwerpgebaar ziet er héél anders uit.
0 -3
Bertus2002
OM heeft beoordeeld dat het een wegwerpgebaar was, maar ram weet het natuurlijk weer beter.
1 -1
ram
Ja, ik weet het beter. Ga jij eens naar die beelden kijken en zeg jij wat jij erin ziet... Kom op man...
0 -1
Barra
Komop zeg, hij maakt duidelijk een wegwerpgebaar. Beelden stilzetten en je hebt een Hitler groet, maar wanneer je bewegende beelden ziet dan zie je duidelijk een wegwerpgebaar. Zo van donder op. Maar ja als je alleen verkeerde dingen wil zien en sensatie zoekt. Wat er verder is gebeurt aan spreekkoren ed moeten ze keihard aanpakken, maar je kunt niet iemand nationaal aan de schandpaal nagelen als je niet 100% overtuigd bent dat het om een nazi groet ging. Zelfs het OM heeft het beoordeeld als wegwerpgebaar
0 0
ram
Ik zoek helemaal niks. Ik zie overduidelijk een Hitlergroet (op bewegende beelden). Het is zó overduidelijk...

Ik denkt dat het OM een half zwakbegaafd persoon een beetje wil beschermen omdat ie publiekelijk al is aangepakt. Zo gaat dat soms.
0 0
GvanderK
Het zou Wijnaldum sieren als hij die woorden terugtrekt. Je beschadigd die jongen voorderest van z'n leven.
7 -5
esome
en die voetballer dan die de walgelijke spreekkoren over zich heen kreeg
2 -3
Tinus
Daar zijn we het wel over eens. De opmerking gaat nu over die jongen die waarschijnlijk helemaal niet de hitlergroet brengt maar daar wel voor aangevallen wordt.
1 -1
Deepblue
Weet je wat er precies gezongen werd? Heb het fragment teruggekeken omdat ik graag precies wilde weten waarover men sprak maar hoorde eigenlijk niks.
0 -1
EricAjax1
Zijn we nog steeds bezig hiermee.
3 -3
Deepblue
meeehhh ok
1 -3
Jariiii
Nou, mooi zo.
Nu alsjeblieft een hele dikke strik om dat onderwerp en weer over tot de orde van de dag. Een groepje malloten heeft zich misdragen in Den Bosch. Dat was onverkwikkelijk en erg naar voor betrokken speler, maar zullen we nu dan tóch maar weer doorgaan met het leven?
6 -2
JSF
Wel erg kort door de bocht. Als het niet bij Ajax een item is, dan nog steeds gezamenlijk optreden om het te verbannen. Volgens mij speelt Ajax de helft van alle wedstrijden bij de tegenpartij...
2 -1
Jariiii
Ik ben gewoon van mening dat het met onversneden racisme bij Nederlandse clubs wel meevalt. Ja, je moet het met wortel en tak uitroeien, absoluut, want racisme is barbaars en onterend, maar nu slaat het allemaal wel een beetje door. Vind ik.
1 0