AZ hoopt op thuisduel met Ajax in Alkmaar

BartVeenstra, 22-11-2019 om 14:20, 3606 views, AZ, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

AZ heeft goede hoop dat het op zondag 15 december in het eigen AFAS Stadion kan aantreden tegen Ajax. De demontage van het dak in het stadion van AZ is afgerond, zo melden AZ en De Telegraaf vrijdagmiddag.

De Alkmaarders gaan nu zorgen voor de nodige tijdelijke voorzieningen, zodat men in Alkmaar kan spelen tegen Ajax. Wel moet de burgemeester van de Noord-Hollandse stad toestemming geven voor het spelen van het duel in het AFAS Stadion.

Inmiddels is driekwart van het dak verwijderd. Alleen het gedeelte boven de hoofdtribune is nog intact. Directeur Robert Eenhoorn liet onlangs al weten te hopen dat men op 15 december weer in het eigen stadion kan spelen. 'We moeten licht en geluid hebben, de lichtmasten worden op een aparte constructie teruggeplaatst. Ook de videoschermen moeten nog ergens gemonteerd worden. Die tijdelijke voorzieningen zullen allemaal ook wel op tijd klaar zijn, maar we moeten dan nog de benodigde vergunningen krijgen dat alles veilig is. Daar beslist de burgemeester over.'

In de afgelopen zomer stortte een deel van het dak van het stadion van AZ in en sindsdien werd het stadion verbouwd. In de tussentijd heeft AZ haar meeste thuiswedstrijden afgewerkt in het stadion van ADO Den Haag.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Retteketetteketet, weet je zeker dat je dat dak goed vast hebt gezet?
0 0
trainerdv
Rare deadline die (door druk) alleen maar weer bouw- en constructiefouten in de hand werkt. Waarom ze nou per se de wedstrijd tegen Ajax nemen.... Denk niet dat de supporters zich er veilig gaan voelen. Doe het gewoon goed met een ruime deadline.
1 0
maikelklaassen
ajax speelt daar de rest van de pannen van het dak
1 0
Duif63
Dus het heeft 3 maanden geduurd om dat dak er af te halen ?
0 0
Van Reenen
Nee natuurlijk niet. Voor zover ik het gelezen heb, heeft men eerst moeten wachten tot een onderzoekscommissie het rapport klaar had over de deugdelijkheid van de overige daken. Stel je voor dat Sinterklaas en zijn piet van dat dak gelazerd waren, dan had je nooit meer een intocht gehad in Alkmaar.
1 0
MankeNelis
Stadion zonder dak dan. Gaan ze net niet redden denk ik. Het staat op die parkeerplaats helemaal vol met materiaal.
0 0
Felix Gassenlicht
0-5
0 -1
Ajax95Duivendrecht
Ik kijk uit naar die wedstrijd, kan een mooi potje worden. AZ is een ploeg die dit jaar echt goed voetbalt. Ze spelen aantrekkelijk en staan ook tactisch goed (weinig tegengoals). Het is niet meer het AZ dat jarenlang aan het choken was in topwedstrijden, ze hebben Feyenoord en PSV met resp 0-3 en 0-4 vermorzeld.

Deze wedstrijd winnen als Ajax zijnde en je zet een grote stap naar het kampioenschap.
1 0
BrandjeXL
Met een beetje geluk doet die wedstrijd er al helemaal niet meer toe. Vanavond hopen op Utrecht
0 0
Ajax95Duivendrecht
Die wedstrijd is morgen.
2 0
MK77
Mooie pot wordt dat
1 0
Ajaxxxisdebeste
Hoop ik ook echt GRAS veel beter voor onze spelers
2 0