'Dolberg heeft tijd nodig om te wennen'

FinnDekker, 21-11-2019 om 19:50, 10976 views, VP |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Bij OGC Nice hebben ze veel vertrouwen in Kasper Dolberg volgens William Humberset. De Franse journalist vertelt aan Voetbal Primeur dat de Deense spits sinds zijn vertrek bij Ajax al mooie dingen heeft laten zien in Frankrijk. Dit ondanks wat fysieke ongemakken en een moeilijke situatie in Nice. 

'Sinds zijn komst heeft hij wat fysieke problemen, waardoor hij tot dusver pas acht wedstrijden heeft gespeeld. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, vooral omdat Nice nog niet in een vaste samenstelling speelt en de spelers nog niet gewend zijn aan de automatismen', vertelt Humberset.

'Maar ondanks een stroef begin heeft Dolberg toch twee goede goals gemaakt tegen Dijon en LOSC Lille.' Maar Dolberg brengt meer dan dat. 'Zijn beslissende pass tegen PSG laat ook zien dat hij in staat is om het team te bedienen. Hij heeft nog steeds tijd nodig om te wennen aan de competitie en zijn potentie te benutten.'

'De club denkt dat hij ook in Frankrijk weer doelpunten gaat maken.' Makkelijk wordt dat niet in de Ligue 1. 'De verdedigers zijn erg agressief in de Franse competitie, waardoor er weinig ruimte is voor de aanvallers. Het is noodzakelijk om erg scherp en precies te zijn en op het juiste moment positie te kiezen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piethein
Ben er bang voor. Over een 1 lezen we dat de potentie er helaas niet uitgekomen is bij Nice. Hij vertrekt naar een nog kleinere club waar na een aantal maanden hetzelfde gezegd wordt, hij moet nog even wennen. Enz enz enz.
0 0
Salamis
Er is dus nog niets veranderd. Jammer, in potentie een echte topper.
0 0
Web
Dolberg is een bijzonder talent, maar ook een bijzonder persoon, hij gaat nooit het maximale er uit halen, hij komt daar voor dezelfde problemen te staan als bij Ajax
Het is gewoon geen winnaar, straalt weinig van uit, van ik zal het wel even laten zien enz.
Hij speelt over twee seizoen weer in Denemarken
Daar ben ik bijna van overtuigd, ik hoop dat ik het mis heb, want ik gun hem het beste
Overmars heeft dit ook weer heel goed aangepakt.
Toch een behoorlijk bedrag voor gekregen
0 0
Jariiii
Blijft in potentie een absolute topspeler, en er zijn weinig spelers van wie ik zo kan genieten als van Dolberg, maar tussen zijn oren zit iets echt niet helemaal goed. Spanning en zorgen lijken bij hem heel snel over te slaan op het lichaam. Geen idee of het faalangst is of zo, ik ben geen psycholoog, maar dit is natuurlijk geen toeval meer. Na zijn topseizoen in dat EL-seizoen hebben we de oude Dolberg zelden meer gezien. Doodzonde.
0 0
Jelephi
Waar kennen we dit verhaal toch van.

Dolberg is leuk maar geen top. Wees blij dat je er 20m voor hebt gevangen.
0 -1
Schip
Heb de hoop nog niet opgegeven in Dolberg. Dat eerste EL jaar onder Bosz was geen toeval.
0 0
Web
Misschien wel? Toen mocht alles, was er nog geen druk op hem, daarna komt de periode dat je moet laten zien, en komt de druk er bij. Niet voor iedereen weggelegd
1 0
Sterretje73
Deze jongen mist gif en pure drive om het echt te maken in dit harde wereldje ben ik bang voor. Jammer want het is een begenadigd voetballer maar dat alleen is niet genoeg ben ik bang voor.
1 0
Snellejapie
Ik wens die jongen het beste.
0 0
BrandjeXL
Dank je voor je mooie seizoen onder Bosz maar verder heb ik mij groen en geel aan je geërgerd. Vooral je optreden tégen Spurs was schandalig en in die wedstrijd heb je alles en iedereen laten vallen die Ajax een warm hart toe draagt. Dat was de drubbel en hulde aan Marc dat ie nog 20 miljoen voor je heeft wéten te beuren
4 0
RS01
Volledig eens. Sinds die wedstrijd tegen de spurs helemaal klaar met die gast. Wedstrijd van de eeuw voor iedereen die iets met Ajax heeft, maar deze vent weigert een sprintje te trekken. Wegwezen.
0 0
alvin01
Succes Kasper, mis je wel een beetje.
1 0
kaashaas
Tja, even over zijn fysiek maar in een aanvallend team (Bosz) komt deze speler volledig tot zijn recht. Deze jongen kan niet in elke voetbal visie zijn ding doen. Ik denk persoonlijk dat het daar aan ligt. Ajax speelt onder ten hag ook niet met een echte spits.
0 0
Web
Een goede voetballer kan in elk systeem spelen.
Huntelaar is beperkt, dat is Dolberg in potentie niet. Moet hetzelfde kunnen brengen als Tadic, een aan speel punt, makkelijk wegdraaien, bovendien is Dolberg nog snel ook. Doe jij nu net alsof dit Ajax niet aanvallend speelt, alle zes voorin laten het zien, zelfs Labyad.
Met Dolberg is er veel meer aan de hand, niet iedereen is geschikt voor top voetbal.
1 0
Cupmetgroteoren
Heb je hem gezien in interviews? Er zit bijna geen leven in die jongen, zo onverschillig en onbetrokken. Zo speelt hij ook. Hij heeft Ajax keihard laten vallen tegen de Spurs.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hij komt niet meer bij een topclub als Ajax terecht, dit is zijn niveau
0 0
GvanderK
Hij heeft de potentie, maar niet het lichaam om op topniveau te acteren.
2 -1
trooop
Niet het lichaam zou kunnen, maar vooral niet de geest. Wel de klasse, maar dat is niet genoeg.
1 0
036AFCA97
Was voorstander van dat hij vertrok, alleen jammer dat er geen echte vervanger is gekomen. Klaas-Jan als enige echte spits kan gewoon niet.

Ik blijf het zeggen; Ajax moet echt Boadu halen. Dat gaat er eentje worden. Ik heb in Boadu nog meer vertrouwen dan in Donyell Malen.
0 -3
Ferd
Traore is minimaal zo goed als boadu. Bij Ajax zou boadu ook op de bank zitten, bij AZ zou Traore in de basis staan.
1 -1
Web
Boadu heeft het al op het hoogste podium laten zien. Traore niet , maar ik hoop dat je gelijk hebt. Niets is zeker, zoveel voorbeelden waar het niet goed kwam
0 0
nuff-said
We hebben een diamant in huis met sontje hansen
0 0
Wimmel
Knap! Iemand tippen die al in het NL staat :).
KJH is overigens niet onze enige spits. In sommige wedstrijden staat Tadic daar en met Traore staat er ook een groot talent aan te komen met vlak daarachter nog een paar potentiële toppers.
0 0
036AFCA97
Was niet echt tippen hoor ;).
Klaas-Jan kan naar mijn mening niet meer ondanks dat hij een held is en ik heb het over “echte” spitsen. Dat is Tadic dus niet.

Ik vind Boadu persoonlijk een mooiere speler dan Traore. Misschien speelt het mee dat hij een geboren Amsterdammer en Nederlander is en nu dus ook bij Oranje speelt. Ook denk ik dat Boadu in potentie beter is.

Brobbey vind ik moeilijk om te zeggen. Als ik Heitinga mag geloven is Brobbey de snelste speler binnen Ajax en springt die op één been hoger dan Ronaldo. Maar lees hier vaak dat mensen denken dat hij het niet gaat halen.

Sontje Hansen heb ik wel veel vertrouwen in, maar ik denk dat we daar nog even geduld voor moeten hebben.

Maar ieder zijn mening natuurlijk!
0 0
Koningtoto
Zijn we het weer eens, dit begint eng te worden :p
0 0
Koningtoto
Hoe kijk je aan tegen Traoré en Brobbey? Tadic en Huntelaar even wegdenken, wat ik persoonlijk niet kan. Is het dan nodig om Boadu te halen?
0 0
Koningtoto
Dit is slecht nieuws voor Kasper, als er zo over je geschreven wordt gaat het niet goed met je. Ik heb zo'n beetje alles gezien in het voetbal, maar zo'n exceptionele voetballer zien verworden tot een zielig hoopje mens had ik nooit en te nimmer verwacht. Zo'n jongen, met zo'n groot talent zo zien verpieteren heeft iets stuk gemaakt bij iedereen die Ajax een warm hart toe draagt. Iedereen was fan van die jongen en niet zonder reden. Dat hij ook bij Nice niet helemaal uit de verf komt, maakt me zelfs een beetje verdrietig. Ik had hem zoveel moois gegund.
5 0
DeWijsneus
Helemaal mee eens. Ergste van het verhaal vanuit Nice vind ik dat het min of meer z'n laatste twee seizoenen bij ons samenvat. Mooie goals, weinig speelminuten. Goed meevoetballend maar veel fysieke ongemakken. Vrees dat hij wederom niet kan aanhaken. Blijft inderdaad zo jammer, een van mijn favoriete spelers en had nooit verwacht dat hij zo zou eindigen bij ons.
1 0
Koningtoto
Ik had dit ook echt niet verwacht, zeker omdat hij in zijn laatste periode mooie goals maakte en er net bovenop leek te komen. Ik heb het vanaf het begin af aan gezegd, de komst van Huntelaar is zijn doodsteek geweest. Niets verkeerds over Huntelaar van mij, ik vind het een prachtvent en oer Ajacied, maar dit had Ajax anders moeten aanpakken. Huntelaar is een alfa man en Dolberg absoluut niet.
0 0
Cupmetgroteoren
Echt niet. Huntelaar heeft zich vanaf het begin geschikt in zijn rol en is niet gaan lopen zagen. Dolberg heeft echt alle ruimte gekregen. Hij komt gewoon net tekort. Veel te weinig pit. Onbetrokken, onverschillig, op sommige momenten zelfs a-sociaal. Velen hebben zich doodgeërgerd aan hem. De wedstrijd tegen Spurs was de druppel.
1 -2
Cupmetgroteoren
Zo exceptioneel is ie niet. Hij is vrij traag, weinig wendbaar voor een spits. Mist ook scorend vermogen en geen killer/te weinig pit. Ook bij Nice gaat ie het gewoon niet maken. Overmars heeft echt de deal van ddle eeuw gemaakt bij hem. Frankrijk is te hoog gegrepen voor hem. Ik denk dat ie het in de Deense competitie nog net zou kunnrn makrn momenteel.
2 -3
Geeser
Als hij iets niet is, is het traag.
3 0
Ajax#1900
Dolberg vrij traag. Oké.
1 0
Cupmetgroteoren
Ja hij is traag in zijn beslissingen, traag in zij wendbaarheid en soms gewoon in zijn balbehandeling. Traag dus. Hij gaat het niet maken, ik durf daar al mijn geld op te zetten. Dit was de deal van de eeuw van Overmars, zeker omdat het een super blessuregevoelige speler is. Als je het bij Ajax niet maakt, ga je het in een grotere competitie ook niet maken, zo is het altijd.
0 -1
DUDE92
100% oneens. Hij is zéker goed genoeg voor het niveau van Nice.
0 0
Wimmel
Ik ben het niet dikwijls met je eens maar je slaat de spijker op zijn kop hier.
0 0
Koningtoto
Zoveel mensen, zoveel meningen. Als je het wel eens oneens bent met iemand, ben je dat vrijwel altijd. Gewoon een andere manier van denken. Dat maakt het leven ook mooi vind ik, beetje in discussie gaan.
1 0