Onana: 'Tijdrekken? Ik doe het zo weer'

FinnDekker, 21-11-2019 om 18:10, 5237 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als André Onana het nodig acht om tijd te rekken in de slotfase van een duel, dan doet de doelman van Ajax dit gewoon. Ajax Life legde Onana de vraag voor gezien de vraagtekens rondom deze keuze in de return tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League, die uiteindelijk verloren ging.

'Tijdrekken is soms nodig, als de tegenstander bijvoorbeeld sterker is. Het hoort bij het profvoetbal. Ik snap dat de fans het niet leuk vinden, maar het gaat om het resultaat. De beste manier om de Ajax-supporters blij te maken, is winnen. Als tijdrekken de beste optie voor het team is, doe ik het zo weer. Wat de mensen er ook van vinden', vertelt de goalie.

Onana baalt af en toe van de kritiek aangaande dit onderwerp. 'Weet je wat het grappige is? Ik speel bijna vier jaar in het eerste en het gaat sinds vorig seizoen alleen maar over Tottenham-thuis en amper over de goede dingen die ik heb laten zien. Ik geef alles voor deze club, maar ben nog jong en maak soms fouten.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jariiii
Kom op André, het gaat echt niet alleen over Tottenham-thuis. Velen vinden je een absolute topkeeper en zien je kwaliteiten. Maar dat tijdrekken was vorig seizoen echt wel een ding en heeft ons mede die finaleplaats gekost, zo is het wel. Mag best iets over gezegd worden. (En dit zegt een groot van de keeper en de mens Onana.)
2 0
FTS95
Geweldige keeper, maar dat tijdrekken is gewoon bloed irritant..mag best gezegd worden.
2 0
Radikaal
Nou, als het grootste discussiepunt bij onze keeper het wel-of-niet tijdrekken is, dan is er echt helemaal niets aan de hand. Beste keeper in Ajax1 in een generatie, deze man.
1 0
AFCAjax
Als André dit CL seizoen vóór de halve finale nog gaat tijdrekken dan zal de scheids meteen z'n kans pakken om hem voor de volgende wedstrijd te schorsen door geel te geven.
En alle wedstrijden zijn nu cruciaal.
0 -1
Ajax34
Als je wil tijdtrekken dan moet je niet zo opzichtig doen maar op een slimme manier. Want dan wordt die tijd er gewoon weer bijgeteld. Maar normaal gesproken hebben we dat als Ajax zijn de niet nodig.
0 0
afcas
Precies, het is niet zo erg dat hij het doet. Alleen hij doet het veel te opzichtig. En inderdaad ook zoals tegen lille waar het totaal niet nodig is...
2 0
Hans Kraay Jr.
Ik snap niet dat iedereen dat tijd rekken van André zo haat.

Ik kan er echt van genieten.

Maar goed ik hou er wel van als een speler er alles aan doe om te winnen. Misschien ben ik daarom ook wel zo’n grote fan van Suarez en Zlatan.

Ik was zelf vaak ook een klootzak op het veld, tot de grens en graag iets er overheen.

Misschien komt het hoe ik opgegroeid ben maar ik haat verlies. Je ben eerste of laatste er zit niks tussen in.
1 -1
Cupmetgroteoren
Onana moet niet zo verongelijkt doen. Als er iemand al jaren lof krijgt, dan is hij het wel. Ik snap dan ook niet dat ie zegt, 'het gaat amper over de goede dingen die ik heb gedaan'. Hij moet even een realitycheck krijgen.
4 -1
Draufgänger
Ik hoop dat hij het de komende CL wedstrijden niet doet aangezien hij op scherp staat. Moet er niet aan denken dat je hem moet missen tegen Valencia. En gezien onze relatie met de arbitrage in Europese wedstrijden heb ik het gevoel dat ze niet twijfelen om Onana een prent te geven als het ook maar even kan.
0 0
AFCAMM
Speel die bal gewoon naar een verdediger, dan kunnen zij vervolgens het tempo laag houden. Dan raak je de bal bovendien niet meteen kwijt, zoals bij die lange uittrappen nog wel gebeurt.
1 -1
jewie3
heb jij zelf gevoetbald?
0 0
AFCAMM
Ja. Als keeper. Maar ook zonder die ervaring zie ik hem de bal te vaak verspelen door hem gewoon wild naar voren te rossen, nadat hij tijd heeft gerekt (tijd die er bovendien gewoon bij opgeteld wordt).
0 0
bdsngsfs
Denkt Onanana dat scheidsrechters dit niet lezen?
0 0
hartvoorajax1
Erg dom, zeker om het zo weer te ventileren. Het heeft alleen maar tot gevolg dat hij minder ruimte krijgt om tijd te rekken dan andere keepers.
2 0
stopperspil
Mede daardoor uitgeschakeld in CL halve finale..
1 -4