Van der Veen: 'Ziet vergelijkingen met Frenkie'

FinnDekker, 21-11-2019 om 17:55, 11711 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In gesprek met Voetbal International heeft Peter van der Veen teruggeblikt op het WK O17 in Brazilië. Men begon uiterst slecht aan het toernooi, maar mede door drie Ajacieden werd er alsnog een voldoende resultaat gehaald. De coach strandde uiteindelijk met zijn elftal in de halve finale tegen Mexico.

Sontje Hansen één van die Ajacieden. 'Ik wil niet zeggen dat Sontje ons heeft gered, het was een teamprestatie, maar het was wel geweldig om te zien hoe hij in een flow kwam. Hij heeft ook een ongelooflijke stap gemaakt qua professioneel gedrag. Hij ging heel knap om met zijn wisselbeurt, heeft in de spiegel gekeken en gezegd: nu ga ik opstaan. Dat is precies wat hij heeft gedaan.' De spits van Ajax werd uiteindelijk topscorer met zes goals.

'Sinds Regeer speelde, zijn we als team veel beter gaan functioneren. Dat is bijzonder voor een speler van zestien jaar. Hij heeft zichzelf echt op de kaart gezet', luidt de volgende lofzang, dit keer aangaande het spel van Youri Regeer. De middenvelder wordt vergeleken met Frenkie de Jong. 'Youri is wel een wat ander type, maar natuurlijk zie je vergelijkingen. Youri is nog niet zover als Frenkie, maar dat hij op deze leeftijd al zo belangrijk is voor zijn team, is wel heel bijzonder.'

Calvin Raatsie

Ook Ajax-doelman Calvin Raatsie krijgt complimenten en wel van oud-doelman Sander Westerveld, die als keeperstrainer meeging. 'Hij is op zijn leeftijd de meest complete keeper van Nederland. Jasper Cillessen kan nog wel even door, maar op termijn kan Calvin hem zeker opvolgen als eerste doelman van het Nederlands elftal.'

Denk jij dat Ziyech scoort en Ajax wint van Heracles? Zet in en krijg 1,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sanalologo
Vergelijking met frenkie zie ik niet.
0 0
Babangida83
Echt een hele intelligente speler. Zo'n speler die het tijdens de wedstrijd tactisch om kan zetten. Heel belangrijk voor t hogeschoolvoetval van Ajax.
0 0
DUDE92
Regeer heeft me dit seizoen tot nu toe enorm verbaasd, had niet verwacht dat hij het zo goed zou doen bij de o19. Ook al heeft hij geen vaste positie, komt hij overal minstens prima uit de verf. Zegt genoeg dat hij in de kwart(?)finale de voorkeur kreeg boven Bogarde als RCV. Hoort inmiddels tot yet lijstje grote talenten van Ajax, wat mij betreft.
0 0