Van Lunteren stopt als Oranje-international

BartVeenstra, 21-11-2019 om 14:25, 3123 views, Ons Oranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-speelster Desiree van Lunteren heeft per direct een punt gezet achter haar loopbaan als international. De 26-jarige, die 84 interlands speelde, was de vaste rechtsback van de Oranje Leeuwinnen, die het EK in 2017 wonnen en tweede werden op het WK van afgelopen zomer.

Via Ons Oranje laat Van Lunteren weten lang nagedacht te hebben over haar keuze. 'Je beslist dit niet van de een op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe. Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar Oranje heeft me over de hele wereld gebracht, vrienden voor het leven gegeven en natuurlijk een Europese titel en WK-zilver.'

Bondscoach Sarina Wiegman zag de beslissing van Van Lunteren niet aankomen, maar is wel lovend over de Ajacied. 'Desiree is uitgegroeid tot een vaste waarde voor Oranje. Dat zie je ook wel aan haar statistieken: ze heeft de afgelopen vijf jaar vrijwel geen interland gemist. Zij is zo'n speler waarvan je als trainer precies weet wat je eraan hebt, ze heeft een geweldige drive en is altijd bereid zich voor het team weg te cijferen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Moeten die vrouwen soms hun eigen reiskosten betalen voor de interlands? Een andere reden kan ik niet zo snel bedenken voor deze beslissing.
0 0
Ajax27
Niet? Ik wel hoor, die is zwanger. En wanneer de kleine er dan is wil je gas terugnemen. Voor een vrouw heel begrijpelijk.
0 0
jutter
Ik vind van Lunteren bepaald geen topper op de backpositie, net zoals die van Dongen aan de andere kant, die vind ik nog minder. Daarbij neem ik natuurlijk mee dat we het hier over vrouwenvoetbal hebben, maar ook dat er betere backs rondlopen bij de andere toplanden. Die backposities zijn naar mijn bescheiden mening DE grootste pijnpunten in dat NED. vrouwenteam. Beetje rare redenatie ook van van Lunteren om er mee te stoppen, misschien ook gevoed door het besef dat ze voetballend matig is, wie weet.
0 0
Noxin
Op je 26ste stoppen als international omdat je je geestelijk niet meer 100% kan inzetten. Oke dan.
1 -1
EersteAanname
Neeeeee, niet van Lunteren!!!!
0 0
Ansjo
Kan ik ergens vrouwen voetbal nieuws uitzetten?
1 -5
off
De meeste mensen kunnen er voor kiezen er niet op te klikken.
6 -2
ram
Hahaha!
0 -3
Bky
Heerlijk die ambitie.
3 -3
ram
Hahahah! Heerlijke reactie.

Maar inderdaad: 26 jaar en dan dit beslissen. Heel apart.
0 -1
Jornnn
Oké, dus als je geen zin meer hebt, bedank je maar om voor je land uit te komen.
3 0
Concrete
Kinderwens misschien ?
0 -1
afcas
Waarom niet?
0 -1
Fairsquare
Ja. Als je niet gemotiveerd bent kan je beter stoppen inderdaad. Daarnaast zal er echt wel wat meer achter zitten als je op zo'n leeftijd stopt bij Oranje
0 0
henwildie
bijzonder....26, olympische spelen voor de deur. er zal wel wat rammelen
1 0
VKing78
Ja, haar eierstokken waarschijnlijk...anders is het niet te begrijpen op je 26e.
0 0
FlyingDutchMan
Zou je haast zeggen ja, anders geen reden voor deze actie..
0 0
ram
Nou, zelfs dat niet. Er zijn genoeg sporters die een break nemen als ze een kind krijgen om daarna de draad gewoon weer op te pakken.

Ze zal om om bepaalde redenen geen zin meer in hebben. Moeten we maar respecteren maar heel bijzonder is het wel.
0 0
FlyingDutchMan
Zou je haast zeggen ja, anders geen reden voor deze actie..
0 0