De Ligt: 'Een goede mix, zijn broertjes van elkaar'

BartVeenstra, 20-11-2019 om 07:35, 6784 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Matthijs de Ligt is blij dat de spelers van het Nederlands elftal ook in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (5-0) een statement konden maken tegen racisme. De Oranje-spelers waren geschokt na de gebeurtenissen van afgelopen zondag, waarbij supporters van FC Den Bosch Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira op racistische wijze bejegende.

In gesprek met VTBL krijgt De Ligt de vraag naar zijn mooiste moment van de wedstrijd. 'Het moment na de 1-0. Dat we de goal maken en met z'n allen bij elkaar komen en aangeven dat we tegen racisme zijn. En dat er ook actie tegen genomen moet worden', stelt De Ligt. 'Of wijzelf bloedbroeders zijn? Zeker. Dat typeert ons team. We zijn een goede mix. We voelen elkaar goed aan en zijn broertjes van elkaar.'

De Ligt vindt het lastig om te zeggen wat er precies tegen het racisme gedaan moet worden. 'Het is wel duidelijk dat er actie ondernomen moet worden. De bond of andere grote bonden mogen daar uitsluitsel over geven', aldus de Juventus-verdediger, die net als Wijnaldum verbaasd is dat er in Nederland ook racisme voorkomt op de voetbaltribunes. 'Nederland staat bekend als multicultureel land. Ik denk dat Nederland het voorbeeld is waar iedereen samen is, dus ik ben wel verbaasd, ja.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
behangdelul
Ik denk dat het qua racisme in Nederland ook best meevalt (iedere case is er een teveel) maar ik denk dat de maatschappij wel harder wordt en we elkaar steeds sneller kunnen en willen kwetsen, en dat wordt dan met woorden gedaan. Of iemand echt tot op het bot een racist is of iemand wil kwetsen is nogal een verschil. Is iemand die bijv bepaalde bevolkingsgroepen niet in zijn bedrijf wil hebben een racist of heeft ie vaak negatieve ervaring met mede landgenoten?
0 0
Mocrodammerr
Dat is de grootste racist die er dan is. Waarom zou ik bijvoorbeeld verantwoordelijk moeten gehouden voor andermans daden? Ik heb het meegemaakt.. solliciteren was voor mij af en toe vernederend. je moet het geluk hebben dat je de juiste treft.. De gemiddelde blanke nederlander kent dat gevoel niet. Het is echt enorm vernederend, verschrikkelijk.
0 0
rafael32
Ja, dat is een racist, omdat hij mensen collectief verantwoordelijk maakt voor daden welke ze niet hebben begaan, op basis van etniciteit of ras, en ze op basis daarvan bepaalde rechten ontneemt. Tekstboek voorbeeld van racisme.
0 0
Mr-MZ
Ik denk dat deze bagatelliserende reactie juist de verkeerde houding is. Mocht ik (met buitenlandse roots) bij een sollicitatie naar mijn droombaan worden afgewezen vanwege slechte ervaringen met 'soortgenoten', dan zie ik dat gewoon als racisme. Het klinkt misschien redelijk logisch in de ogen van sommige mensen, maar het is alsnog fout en valt niet goed te praten.
0 0
behangdelul
Als jij 10 keer door een hond gebeten gaat worden, ga je dan de 11e keer ook nog een hond aaien?
2 -1
Mr-MZ
Dan heb je geen goed onderzoek gedaan naar waar de hond vandaan komt.
0 0
Lazell
Snap dat De Ligt niet weet wat er precies zou moeten gebeuren.

Het is ook lastig, in principe zou je dit moeten negeren als persoon en dat de KNVB/justitie/clubs samenwerken om deze personen te straffen. Maar aan de andere kant wil je het probleem in de samenleving ook niet bagataliseren.

Dat asociale gedrag langs het veld zal nooit ophouden te bestaan, omdat er altijd simpele zielen zullen blijven bestaan. Stel je voor dat iedereen 100% gelijk is, man/vrouw, licht/donker, dan zullen die tokkies achter de zijlijn wel iets zingen als 'je moeder is een '******hoer'. Ze zoeken gewoon iets om je op te pakken.
0 0
afcas
De ligt komt steeds meer over als een naïef jongetje dat eigenlijk niets van de wereld en in dit geval Nederland af weet... Dat terwijl hij toch sinds het begin van zijn profcarrière als volwassen bestempeld wordt.
1 -6
Mocrodammerr
die knul is nog jong. waarschijnlijk opgegroeid in een veilige omgeving. nooit in aanraking gekomen met discriminatie of racisme. Zn oortjes moeten nog worden gewassen
0 0
Lazell
Hij is 20...
0 0
Restored
Leg uit?
2 0
D4nny
Ik heb liever dat iemand verbaast en naïef is mbt racisme dan dat je verwacht (lees goed, verwacht en niet accepteert) dat racisme er is.

Er moeten gewoon hele harde straffen uitgedeeld worden aan individuen en clubs waar dit voorkomt.
2 0