Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Koeman denkt nog na over toekomst Promes op rechtsback

JesseTH, 19-11-2019 om 23:10, 5350 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald Koeman kan nog niets zeggen over een eventuele toekomst van Quincy Promes als rechtsback in het Nederlands elftal. Dinsdagavond tegen Estland kwam de Ajacied enkele keren goed door én gaf hij een assist, maar een wedstrijd tegen een land als Estland is niet bepalend.

'We kwamen in de eerste helft een paar keer door, maar op een gegeven moment is er heel weinig ruimte en kan de afstemming tussen de binnen- en buitenkant beter', zegt Koeman erover in een gesprek met de NOS. 'Het zou ook wel heel gek zijn als alles duidelijk is op één avond tegen Estland. We hebben nog vijf, zes maanden.'

De bondscoach krijgt de vraag of hij Promes graag eens wil testen tegen een grotere tegenstander. 'Dat weet ik niet, daar ben ik nog niet uit. Daar heb ik nu alle tijd voor. Het zou gek zijn als ik daar nu direct uitspraken over zou doen.'

Kijkend naar de hele ploeg, zag Koeman zijn ploeg dinsdag alles doen om de eerste goal te scoren. 'Zodat de spelers als groep de foto konden nabootsen. Daar ben ik trots op. Gini (Wijnaldum, red.) zei er net nog iets over in de kleedkamer, dat hij zich zó happy voelt bij het Nederlands elftal waar dit probleem niet voorkomt. Het is één team en het is mooi om dat terug te zien.''

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jajijdaar
Hoe meer ik erover nadenk, des te beter het plan eigenlijk wordt.

Je hebt op dit moment gewoon geen goede rechtsback in het Nederlands elftal. Promes zou het veel beter doen als inschuivende rechtsback dan een Veltman of Dumfries naar mijn mening.
Nederland heeft wereldklasse verdedigers met van Dijk, De Ligt, De Vrij, Aké, Blind. Je zou dan met een 3 mans verdediging kunnen spelen tegen de wat mindere ploegen. Promes kan je laten inschuiven als rechtsback. Want Promes kan ook erg goed en fel meeverdedigen.

Met Depay, Malen, Bergwijn, Ihattaren, Boadu en wellicht Stengs, heeft het Nederlands elftal gewoonweg geen plek voor Promes voorin.
Het middenveld is ook overvol met Wijnadum en Frenkie die een vaste basisplaats hebben.

Dus waarom ook niet?
1 0
Cupmetgroteoren
Yep, zo is dat.
0 0
MichelAngelo66
Alsof binnen het team van Excelsior het wel speelt. Vreemd die Koeman. Dit waren idioten op een tribune in Den Bosch. Verder komt het toch niet veel voor volgens mij. Alleen bij wedstrijden in het Oostblok hoor je nog weleens.
1 0
EersteAanname
En bij Den Bosch, dus. Prima toch dat daar duidelijk stelling tegen wordt genomen. Vreemd dat jij juist daartegen stelling neemt ;)
1 0
iammike
Neem maar Veltman en Promes mee als backs. Zonde van je selectie plek als je Dumfries moet meenemen terwijl je dan een extra aanvaller als Boadu zou kunnen meenemen!
1 0
Schip
Tete. Die is verdedigend het sterkst en kan best een beetje opkomen. Puur voetballend hoef je niets te verwachten.
0 0
jaribombari
Volgens mij komt er ook zelden racisme voor binnen één team maar wordt het altijd geuit door de tokkie fans. Beetje een gekke uitspraak dus :-)
2 0
insectenverdelg
t is al een hele winst als Koeman begint na te denken....
0 0
Cupmetgroteoren
Laat maar gewoon staan daar. Nu dest voor de VS heeft gekozen is er niks. Er zijn bovendien genoeg aanvallers.
0 0
mvdk
Veltman.
0 0