Oranje O20 gaat onderuit tegen Frankrijk

JesseTH, 19-11-2019 om 18:10, 3260 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oranje Onder 20 heeft dinsdagmiddag met 2-1 verloren van de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Lang stond het gelijk en even leek er meer in te zitten voor Nederland, maar de volgens trainer Bert Konterman 'beste ploeg waar we de laatste twee jaar tegen hebben gespeeld' ging er in het slot vandoor met de winst.

In de eerste helft had een fysiek superieur Frankrijk het beter van het spel, maar een doelpunt ontstond er nog niet. Mike van de Meulenhof, keeper van Oranje O20, moest driemaal ingrijpen om een tegengoal te voorkomen, maar échte kansen ontstonden er niet. Aan de andere kant werd de ploeg van Konterman gevaarlijk via Deroy Duarte en Juan Castillo, maar ook de Nederlanders konden geen echt gevaar stichten.

Kort na rust was het alsnog Frankrijk dat op voorsprong kwam. Amine Gouiri, aanvaller van Olympique Lyon, trof doel. De eerder genoemde Castillo was de enige Ajacied die aan de aftrap begon, maar 25 minuten voor tijd kwamen Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang ook binnen de lijnen. De wijzigingen hadden resultaat, want Oranje nam het heft in handen. Het was Thomas Buitink die de gelijkmaker even later voor zijn rekening nam.

Hierna ging Oranje verder met het aanvalsspel en Lang liet zich in offensief opzicht meerdere malen positief gelden. De Ajacied had twee solo's in huis, maar had zijn vizier uiteindelijk niet op scherp staan. In de 87ste minuut was het dan toch Frankrijk dat de winnende maakte. Rafik Guitane, speler van Stade Rennes, zorgde voor de 2-1 eindstand.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ElBlanquito
Lang was vorige interland break geselecteerd bij jong oranje en nu bankzitter bij onder 20. Vreemd....
0 0