Kreek: 'Ajax nog groter en professioneler geworden'

BadembaBarrie, 19-11-2019 om 13:40, 5119 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Michel Kreek merkte bij zijn terugkeer op De Toekomst meteen dat Ajax grote stappen had gezet in de zes jaar die hij afwezig was, zo vertelt hij op de site van de club. Kreek werkte tussen 2006 en 2013 als jeugdtrainer op De Toekomst en keerde daar afgelopen augustus weer terug, dit keer als coördinator onder- en middenbouw.

De groei in professionaliteit zit hem volgens Kreek vooral in de voorzieningen op het sportcomplex. 'Er zijn meer faciliteiten en de randvoorwaarden zijn nog beter ingevuld.' Daarnaast ziet de voormalig Ajax-speler ook een groei in de grootte van de selecties en in het aantal trainers. 'De opleiding is kwalitatief beter geworden.'

Ook de School van de Toekomst, waar Ajax jeugdspelers de kans geeft om hun schoolopleiding volledig binnen de club te volgen, is tijdens Kreeks afwezigheid van de grond gekomen. 'Er zijn grote stappen gemaakt vergeleken met zes jaar geleden. Mooi om te zien.'

Kort geleden vertelde Daley Blind tegenover Helden een soortgelijk verhaal. Ook hij merkte na vier jaar bij Manchester United te hebben gespeeld, hoe snel de club zich had ontwikkeld en hoe ver het was gekomen in de tussentijd. 

Denk jij dat Oranje met 4-0 wint van Estland? Zet in en krijg 5,45 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterrenAjax1
haha ik zal nog eens moeite doen om iets uiteen te zetten. treurig dat een dergelijke post zomaar verwijderd wordt. t wordt daardoor iig steeds leuker op as. dank daarvoor heren. keep up the good work!
0 0
Web
Bijzonder he
0 0
3sterrenAjax1
het is simpelweg ronduit respectloos. iemand steekt ergens energie in en zonder opgaaf van reden vernietigt een ander het. dit was dan ook voorlopig mijn laatste post hier.
0 0
trodat4030
Beste 3sterrenAjax1,

U heeft zelf een niet-werkend email-adres op uw profiel achtergelaten. Hoe had u geïnformeerd willen worden? Ik heb de moeite namelijk wel genomen, maar kreeg direct een 'mail delivery fail'. Daar kunnen wij als moderators vrij weinig (lees: niets) aan doen.

Maar goed, in het kort: uw reactie was op een verwijderde reactie van een gebruiker die onze regels overtrad. Alle reacties op die ene reactie wordt dan ook helaas verwijderd, dat kunnen wij niet vermijden.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Namens het moderator team wens ik u verder een fijne avond.
2 0
Web
Er is hier heel veel verwijdert?
Waarom?
0 0
geDaante
Allemaal opgezet door Cruijff en Jonk, eeuwig dankbaar. Zonder ingrijpen van Johan zaten we nog steeds met weinig trainingsuren, nauwelijks tot geen individuele training, geen school, geen Twin Games (die landelijk zijn overgenomen door de KNVB), geen focus op techniek, combinatiespel en creativiteit, geen spelplezier voorop, geen duidelijk visie, en nog steeds met matige trainers die vooral voor teamresultaat gingen, een scouting die zich vooral richtte op fysiek en snelle spelers, en doorschuiven ho maar, gewoon lekker en makkelijk winnen met die sterkere spelers.
En dankzij Cruijff heerst er ook wel weer de aanvallende mindset, met voetbal van achteruit en meer naar voren denken en handelen over de grond. Sinds vertrek Jonk is dat wat minder, en is er minder passie voor het kortere combinatiespel, waar ik van baal. Maar zelfs nu nog is de opleiding vele malen beter dan pre-revolutie.
3 -5
Babangida83
Helemaal eens, hoor, maar even een voorbeeld waar het weer afdwaalt: dan zie je Heitinga coachen, en dan moet ik weer aan de beelden van Pronk denken. Die jongetjes werden zo serieus en streng begeleid dat alle plezier en spontaniteit er wel vanaf was. Nu, dat zie je ook wel in het voetbal terug.
0 0
JohnnyD
En toch lijkt de revolutie te zijn doodgebloed, want heel erg enthousiaste verhalen hoor ik er niet meer vandaan komen.We hebben nu de lichting Nouri, V/d Beek, De Jong, De Ligten en Cerni gehad. Zeg maar de vruchten van de revolutie. Toeval al dan niet, maar nu is het weer stil naar mijn idee. Laten we zeggen, als vanouds weer. Gravenberch dus en Lang en Ekkelenkamp. Vanouds dus weer. Hoop dat ik er naast zit. Nous is mijn held, maar die is er een soort van tussendoor geschoten.
0 0
Web
Johan is de aanstichter geweest, helemaal gelijk mee
Maar dat is al 50 jaar zo, ik weet al niet anders.

In het verleden was dit ook al zo, het ene periode heb je grotere talenten dan het andere
Dat zijn golf periodes, zal ook altijd zo blijven

Ajax in de Meer was ook al vooruitstrevend toen hadden ze ook al een van de beste opleidingen in Europa, ook toen Johan in Barcelona voetbalde

Ik heb zoveel jeugdtrainingen gezien, zo veel grote talenten langs zien komen.

En neem van mij aan, dat dit ALTIJD zo zal blijven

ECHT BIJ JOU BESTAAN ER MAAR TWEE DIE IETS KUNEN JOHAN en JONK
De rest stelt niets voor

Ik was ook blij met Jonk laat dat duidelijk zijn, maar weet ook maar al te goed dat er meer goed training kunnen geven en opleiden.
1 -4
Cruyffie
Gast, en iets in jou praat alleen maar in ‘golfperiodes’. Dat is deels waar, maar tegelijkertijd veel te gemakkelijk: je kunt gewoon heel veel bereiken met een extreem goede opleiding. En prima dat de opleiding ‘goed’ was, maar onder Jonk en Cruyff werd hij ‘excellent’. En juist omdat kleine verschil gaat het.

En was de opleiding eigenlijk wel zo goed als jij zegt? Even wat voorbeelden:

Talenten
Tussen 2002 en 2012: welke ‘toptalenten’ braken door? Siem de Jong en Van der Wiel en de gekochte eriksen en vertonghen ed. Vijf spelers in 10 (!!) jaar tijd. Verder hadden we Ebicilio, Özbiliz, Bonevacio, Dico Koppers, lukoki, Sarpong, Jozefzoon en De Sa.

En dan kun je wel zeggen: ‘golfbewegingen’. Maar velen binnen Ajax zagen deze spelers juist wel als toptalenten, en exact daar gaat het fout. Geldt ook voor El Ghazi e.d. iets later. Dus met alle respect: het was gewoon een puinzooi.

En dat kon je ook zien aan de opleiding zelf: De trainers creëerden eigen eilandjes, alle teams speelden een ander systeem, de focus lag op kracht en fysiek, in plaats van intelligentie en techniek, er lag geen duidelijke visie ten grondslag aan de opleiding, de trainers creëerden eigen eilandjes, alle teams speelden een ander systeem, de focus lag op kracht en fysiek, in plaats van intelligentie en techniek, er lag geen duidelijke visie ten grondslag aan de opleiding, er was een trainer per 11 talenten, in plaats van 11 trainers per een talent enz enz.

Oftewel: het is allemaal zo duidelijk als wat, en heel groot aantal mensen wil het gewoon niet zien, of is niet in staat om het te zien.
3 -1
Web
Rafael en Wesley kunnen er toch niets van?
Technisch zo beperkt toch?

van Persie is opgeleid bij Feyenoord
Dat was er maar een in al die jaren
Leg mij even uit waarom van Persie wel heel goed was en de rest daar niet? O nee dat telt niet.
0 0
Web
jij denkt dat je van een werkpaard een renpaard kan maken?
ALLES VALT EN STAAT MET TALENT

En als jij niet El-Ghazi kunt ontleden als speler, kan ik ook niets aan doen, kun jij echt niet zien dat hij minder talent heeft? Best erg

Of dacht jij dan Donny en De ligt niet waren doorgebroken bij de huidige trainers?
Frenkie is zelfs goed geworden bij Willem 11 zonder goede voetballers om hem een. En dat is dan een goede trainer want die heeft Frenkie groot gemaakt, en hij maakt de anderen niet groot? TALENT

Heeft PSV nu een goede opleiding omdat Ihattaren doorbreekt?
Kijk jij bij de training?
Zijn het eilandjes?
Of bedenk jij dat maar zo?

Ik zal je even vertellen dat er ZONDER inbreng van Jonk en Cruijff hele grote talenten aan komen,
Unuvar, Taylor, Hansen en nog veel meer

Het zijn golf bewegingen, net als bij Oranje, nu goede voetballers, en even geleden niet,

Nederland heeft het ook eens moeten doen met Zuderma, Hans Erkens, Edo Ophof, enz

Puinzooi ? Kom jij bij de jeugd? Kwam jij bij de jeugd
Of blaas je maar wat, kijk heb je er in IEDERGEVAL niet op
Gedaante wel, vind alleen dat hij te zwart wit is
0 0
MosesD
Nou o.a. Sneijder, de Jong, Heitinga, Eriksen, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Blind zijn toch allemaal best aardige spelers, dacht ik zo. Maar als jij de zgn golfbewegingen ontkent, dan zou in genoemde periode bij andere clubs dus wel legio talenten doorbreken? Ik ben benieuwd waar jij mee komt. Ik denk dat je weinig spelers kan noemen. Dat ligt namelijk aan de golfbeweging waar een klein voetballand gewoon mee te maken heeft.
0 0
Babangida83
Dan zouden die andere clubs nu ook allemaal toptalenten voortbrengen. Maar daar zie ik weinig verschil in dan met de jaren er voor.

En daarnaast is het raar dat Feyenoord dan nu niet met evenveel toptalenten komt als Ajax. Het is immers een golfbeweging. Waarom heeft die golfbeweing Rotterdam zomaar overgeslagen? Sterker, PSV is ook ietwat overgeslagen. Want de echte sterkhouders Malen en Bergwijn komen ook bij Ajax vandaan. (hoewel er bij PSV op dit moment zeker wel wat in het vat zit. Maar dat is omdat die pas later begonnen dan Ajax met het professionaliseren van hun jeugdopleiding.)

Een golfbeweging als verklaring aanwijzen. Is dat niet een beetje een argument genomen bij gebrek aan verklaringen? Ze komen ineens te voorschijn en 10 jaar later ineens weer niet ofzo? Hoe moet ik me dat voorstellen?
0 0
geDaante
'Jullie' kunnen op mij zeiken, prima, maar het is altijd hetzelfde. Pas als de resultaten ineens een tijdje tegenvallen en het spel wat minder, roepen de mensen die nu het positiefst zijn, keihard om de kop van de trainer, en hoor je mij niet, omdat ik me niet laat leiden door opportunisme en resultaat.

Ik was ook altijd kritisch op De Boer vanwege zijn laffe spel, aankopen en spelprincipes die niet des Ajax waren, met name de laatste jaren. Maar de resultaten waren in de eredivisie nog voldoende voor het kampioenschap, dus ik moest niet zeiken, want hij deed het goed.
Tot de resultaten echt minder werden, en De Boer geen kampioen meer dreigde te worden, toen was iedereen ineens helemaal klaar met De Boer, en toen vond men zijn spel ook ineens te saai.

Opportunisme ten top, het zal allemaal wel.

Nu die Alvarez EINDELIJK van het middenveld af is, kan ik als Ajax nu EINDELIJK weer eens drukzet, zoals onlangs in de eredivisie, kan ik van Ajax genieten. Natuurlijk. Wil niet zeggen dat ik flinke verbeterpunten zie en deze wil benoemen. Je hoort mij vooral negatief omdat ik inderdaad kritisch en veeleisend ben, en dat krijg je als je het maximale uit Ajax gehaald wil zien worden, maar ook omdat de positieve dingen al duizenden keren benoemd worden, die hoef ik niet meer te benoemen, dat leidt ook niet tot discussies.
2 -4
Web
Alvarez heb ik om 15.47 uur uitgelegd
Ook jij weet donders goed dat Ten Hag vanaf het begin met Donny heeft doorgenomen dat hij hem graag op het middenveld wilde zien, maar Donny raakte geblesseerd.
En Donny had tijd nodig om dit goed te leren invullen, omdat hij een natuurlijke drang heeft om te ver naar voren te spelen, en dat kan op die positie niet.
Nu komt hij er, maar heel gedoseerd, daar is Ten Hag mee bezig geweest

Ok jij zal weten dat je lang niet meer zo veel kan training als in het verleden, je valt van wedstrijd in wedstrijd. Bovendien ben je om de maand, de spelers twee weken kwijt aan interlands. Automatismen trainen is niet zo makkelijk meer

Ik vind het weer een heel gekoop verhaaltje, ik wist allang dat het verkeerd stond
Denk jij nu echt dat Ten Hag dat niet zag? En dat hij tijdelijk was, maar het is bijna niet ten koste gegaan van het resultaat, ook dat vind ik alweer heel knap

Ik ben heel erg onder de indruk hoe Ten Hag dit Ajax laat spelen, heb zo machtig veel Ajax gezien in het verleden, met vaak veel betere spelers als nu, maar lang niet altijd beter voetbal, heel bijzonder
2 0
Hollister
En de volgende stappen worden dus al weer gezet met de verbouwing van de Nieuwe Toekomst. Ben benieuwd hoe dat eruit gaat zien... voor 60 miljoen kan je nl best een aardig mooi jeugdcomplex neerzetten.
3 0