Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Telegraaf verwacht Blind op linksback tegen Estland

BadembaBarrie, 19-11-2019 om 07:55, 9758 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind zal dinsdagavond tegen Estland naar alle waarschijnlijkheid als linksback aan de aftrap verschijnen. Dat voorspelt De Telegraaf naar aanleiding van de uitspraken van bondscoach Ronald Koeman op de persconferentie van maandag. Donny van de Beek zal waarschijnlijk op de bank plaats moeten nemen. 

Koeman kampt met enkele afwezigheden tegen Estland waardoor hij niet met zijn vaste basiself zal kunnen spelen. 'We spelen in een vrij vast team. Omdat er plekjes openvallen kan ik nu jongens opstellen die ik anders niet opstel', zo stelt de bondscoach over zijn beoogde formatie. De Telegraaf verwacht dat dit inhoudt dat Blind 'gewoon' linksback zal spelen en dat Nathan Aké de directe vervanger van Virgil van Dijk zal zijn.

Georginio Wijnaldum nam naast Koeman plaats en is weer helemaal fit. De Telegraaf verwacht dat zijn basisplaats ten koste gaat van die van Van de Beek. Verder verwacht de krant ook Memphis weer in de basis te zien, ter vervanging van de geblesseerde Ryan Babel, en voorziet het een debuut van AZ-talent Calvin Stengs op rechtsbuiten. De aftrap tussen Nederland en Estland is dinsdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. 


Denk jij dat Oranje met 4-0 wint van Estland? Zet in en krijg 5,45 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dubbelvla
zet gewoon lekker een fris soort van b-elftal neer met jonge gasten, lekker belangrijk wat het resultaat is, we willen weer een keer wat leuks zien van het Nederlands elftal.
0 0
Sampaoli
Precies, we zijn toch al geplaatst en het is onwaarschijnlijk dat Duitsland punten laat liggen. Mijn inziens mogen alle Ajacieden ook rust krijgen, behalve Veltman met de simpele reden dat ik niet 90 minuten naar Dumfries kan kijken.

Cillessen; Veltman, De Ligt, Aké, V. Aanholt; Pröpper, De Jong, Wijnaldum; Stengs, Boadu, Depay.
1 -1
Simpelishetmoeilijkst
Dumfries is onmogelijk om meer dan 5 minuten te bekijken,domkop uit Eindhoven.
0 0
Redrum
Ik begin echt zo'n gruwelijke schijthekel aan die interlands te krijgen. Elke keer wordt Ajax uit zijn ritme gehaald door die internland-onderbreking. Dan mogen een paar spelers ff naar de andere kant van de wereld vliegen en de Nederlandse spelers worden even twee wedstrijden lang keihard misbruikt door Ome Ronnie. Ik ben altijd blij als die ellende voorbij is.
3 0
Afstandsschot
Maak ik hieruit op dat dit de vermoedelijke opstelling is?

Cillessen; Veltman, De Ligt, Aké, Blind; Pröpper, De Jong, Wijnaldum; Stengs, Depay, Promes

Had liever Blind centraal gezien naast De Ligt, zeker gezien de samenwerking vorig seizoen, en dan iemand anders de kans geven op linksback. Centraal hebben we in principe De Ligt, Van Dijk en De Vrij die ik allemaal aanzienlijk beter vind dan Aké, je zou daar Blind zelfs bij kunnen scharen in huidige vorm. Middenveld Pröpper een kans geven begrijp ik, viel goed in en verdient dat ook wel. Mag daar knokken om een basisplek op het EK met Donny wat mij betreft, als De Roon maar op het bankje blijft. Had zelf geen risico genomen met Depay in zo’n kneuterig potje tegen Estland en gewoon Boadu naast Stengs gezet.
0 0
SnifferClarke
Geen de Roon, Veltman of Babel, m.a.w. er staat vanavond een veel beter elftal op het veld.
0 0
trodat4030
Waarom zou Veltman niet kunnen spelen? Die is toch gewoon beschikbaar?
0 0
LS16
Ik vind Blind echt stukken minder op linksachter. Daley en Matthijs hebben al eens aangetoond elkaar goed aan te vullen in het centrum. Waarom zou je dan niet met die twee spelen? Bovendien ben ik benieuwd naar Van Aanholt.
1 0
Joseph
Dat vast willen houden aan een vast team is gewoon pure angst. Hij is zo bang om te verliezen, dat hij het niet aan durft zijn team te verbeteren.

Koeman moet beseffen dat niet hij, maar de spelers wedstrijden winnen. Zonder coach waren ze met dit materiaal ook 2e geworden.
0 0
Ajax27
En dit zeggen alleen jongens die heel weinig verstand van voetbal hebben. In de topcompetities zoals Engeland, Spanje zijn er meerdere teams die erg veel geld hebben en erg veel geld in nieuwe aankopen steken. Waarom draait het ene team dan toch beter dan het andere? Puur door de kwaliteit van de individuele spelers? Nee, door hoe de coach met die groep samenwerkt, wat voor sfeer hij creëert, de samenhang waardoor je voor elkaar wilt werken, tactieken die je erin probeert te slijpen en nog 101 dingen. Een team zonder coach... nee, dat bereikt helemaal nix.
0 -6
Joseph
Natuurlijk maakt de coach een verschil, maar om met de beste middenvelder en beste verdediger ter wereld te winnen van noord-Ierland, is echt niet meer nodig dan je beste spelers opstellen (waar Koeman al moeite mee heeft). Die spelers zijn niet achterlijk hé, Frenkie sleept puur op individuele kracht die wedstrijd er doorheen.

In de topcompetiities zie je inderdaad het ene team kampioen worden en het andere niet. Nederland is dat niet geworden in deze poule.
0 0
GrandMasterFlex
Je laat nieuwe jongens speen aan de hand van de beste spelers. Zo kunnen zij zich richten op hun eigen presteren en de beste spelers dragen het geheel. Doe je nu alleen nieuwe jongens is je complete samenhang en spelopvatting weg.
0 0
nummer14
En dan zeg jij over een ander dat diegene heel weinig verstand van voetbal hebben? Hahahahaha. Koeman is gewoon een angsthazencoach. Blind naast de Ligt is een veel betere optie dan blind linksback. Vooraf tegen Noord-Ierland kon ik ook wel vertellen dat het met Berghuis helemaal niks zou worden, dat die opgesteld werd is echt een hele slecht keuze geweest, hij had gewoon voor de man in vorm Stengs moeten kiezen. Veltman was ook weer niet om aan te gluren maar die heb ik dan nog liever dan die stumperd van PSV die denkt dat hij rechtsbuiten moet lopen en bij iedere tegenaanval te laat terug is. Ben het 100% met Joseph eens dat Koeman het gewoon niet aandurft.
0 0
Figo
jezus... laat die Van Aanholt gewoon spelen. Donny op de bank is goed. hopelijk ook Veltman en Promes op de bank. gaat nergens meer om dit potje. laat die jongens die altijd mee zijn en bijna nooit speeltijd krijgen, gewoon lekker ballen vs Estland.
0 0