Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Blind tegen Estland mogelijk links centraal achterin

BadembaBarrie, 18-11-2019 om 14:20, 5246 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind is één van de opties om de plek van de afwezige Virgil van Dijk op te vullen bij het Nederlands Elftal, zo stelt Ronald Koeman maandag op de persconferentie. De bondscoach ziet naast Blind ook Nathan Aké als een mogelijke speler voor de plek naast Matthijs de Ligt in het centrum van de verdediging. 

Blind speelde sinds zijn terugkeer in Amsterdam bijna al zijn wedstrijden voor Ajax links centraal in de verdediging, maar is onder Koeman de vaste linksback van Oranje. Dat wil volgens de bondscoach echter niet zeggen dat hij de Ajacied alleen voor die positie als een optie ziet. 'Ik zie hem ook wel als centrale verdediger', zo antwoordt Koeman duidelijk als hem die vraag wordt voorgelegd. 

Nu aanvoerder Van Dijk niet mee zal spelen wegens privéomstandigheden is voor Koeman ook Aké in beeld als eventuele vervanger. 'Als ik naar linksbenige verdedigers kijk, dan kan Blind en dan kan Nathan Aké daar spelen.' Op wie zijn keuze uiteindelijk zal vallen laat Koeman nog in het midden. 'Het (Blind links centraal achterin red.) zou een optie kunnen zijn, maar het zou ook kunnen zijn dat ik daar niet voor kies.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
koeman speelt het liefst met 9 man nu omdat er twee geschorst zijn en die kan hij niet missen dus doet hij dit als aandenken aan de spelers die er niet bij kunnen zijn
0 0
Joseph
Blind zit in een geweldige flow centraal achterin en heeft ervaring naast de Ligt. Hoef je niet langer over na te denken. Maar goed, Koeman stelt ook de Roon en Berghuis op, dat is dus een ongeleid projectiel.
0 0
Ansjo
Ik vind sowieso dat Blind het centraal zo goed doet dat je ook kan overwegen om met Blind centraal te beginnen. Dan hebben we 2 linkspotige centrale verdedigers met Blind en Ake en 2 rechts met van Dijk en de Ligt. Dat zal dan heel lullig zijn voor de Vrij.

Je hebt nu volgens mij 4 spelers die allemaal bij hun club in de basis staan die je kan opstellen voor de linksback positie: van Aanholt, Willems, Haps en Wijndal.

Voor rechtsback is het nog steeds te hopen dat Tete boven komt drijven vind ik. Is wat mij betreft de beste allrounder van alle rechtsbacks die we hebben maar dan heeft hij wel wedstrijdritme nodig.

Maar met de huidige selectie:

-----------Depay - Boadu - Stengs
----F de Jong - Wijnaldum - Pröpper
van Aanholt - Blind - de Ligt - Dumfries
--------------------- Cillissen
0 -1
oudzuid2
Blind naast De Ligt, een logischere keuze is er niet... maar Koeman kennende komt ie waarschijnlijk weer met een opstelling waar ie na 30 minuten spijt van heeft...
1 0
FreddyAX
Als Koeman voor Ake kiest als LCV mogen ze hem van mij ontslaan als bondscoach.
0 0
stopperspil
Rechtsbackpostitie natuurlijk voor verbetering vatbaar. Wat is een beter alternatief voor Veltman en Dumfries? Dest was vroeger rechtsbuiten, zijn er spelers die misschien niet voor de hand liggend zijn maar het uitproberen waard zijn op die positie?
0 0
Ansjo
Nou Tete is beter dan die 2 maar hij speelt te weinig bij zijn club.
0 -1
Bky
Tete is niet beter dan Veltman, doe ff normaal.
2 0
behangdelul
Gewoon Blind en de Ligt centraal...bewezen concept lijkt mij
0 -1
PeterVKV
3-4-3 met Veltman, de Ligt en Blind achterin en de Jong, Wijnaldum, Propper en vd Beek op het middenveld.
0 0
ram
Meer mensen komen met deze suggestie. Ik begrijp daar echt helemaal niets van.

Ik ben serieus benieuwd: zie je zelf niet in dat dit tactisch écht waardeloos is? Of heb je er zelf wel een geniaal masterplan bij. Want puur afgaande op de namen en de formatie betekent dit dat je 11 man in de as hebt en helemaal niets op de flanken...
0 0
Joseph
Dan ga je er wel heel erg vanuit dat onze spelers statische poppetjes zijn en geen enkele eigen invulling hebben. Frenkie heb ik vorige wedstrijd ook meerdere keren aan de lijn gezien om aanspreekbaar te zijn. Daarnaast heb je de vleugelaanvallers die het veld breed houden.

Goede spelers vinden elkaar en begrijpen wat er nodig is. Het gaat pas mis als je ze taken geeft die niet bij ze passen. Zoals centrale verdedigers inzetten op de backposities.
0 0
PeterVKV
Nee, want de buitenspelers moeten hierbij niet centraal tussen de linies komen maar het juist breed houden. Frenkie speelt als een ingeschoven cv en de andere 3 middenvelders komen afwisselend tussen de linies en bij de spits. Het is niet anders dan een inschuivende Vasovic of Blankenburg om een meerderheid op het middenveld te creëren en buitenspelers Keizer en Swart (Rep) die de het veld breed houden. Ik denk dat Stengs een betere voorzet heeft dan Veltman bijvoorbeeld. Het is volgens het idee van Cruyff dus hoe kan dat heel raar zijn?
0 0
ram
Dus dan speel je eigenlijk gewoon 4-3-3 met Frenkie centraal achterin...
0 0
PeterVKV
maar bijna constant doorgeschoven tegen een zo'n zwakke tegenstander
0 0
ram
Maar dan speel je dus tóch, zoals ik zei met heel veel spelers in het midden van het veld want je hebt geen backs én de huidige spelers op het middenveld kunnen niet als buitenste middenvelders spelen. Ik vind dat tactisch echt waardeloos, als ik eerlijk ben.
0 0
ram
Ik zou onderstaande doen; ervan uitgaande dat Van Dijk, De Vrij, De Roon, Memphis en Babel niet spelen. Wijnaldum zal wel weer beter zijn, neem ik aan.

Cillessen;
Dumfries, De Ligt, Blind, Van Aanholt;
Van de Beek, De Jong;
Stengs, Wijnaldum, Promes;
Weghorst.

Ik zou dit doen omdat ik, als ik Koeman was, een aantal dingen zou willen proberen:
-Dumfries zou ik willen zien; kijken of hij wat rustig kan zijn aan de bal.
-Blind centraal zou mij niet heel veel uitmaken omdat ik denk dat het huidige centrum hét centrum is. Maar Van Aanholt zou ik willen zien.
-Ik zou willen zien hoe Donny het doet naast Frenkie; in dezelfde rol als bij Ajax naast Martinez.
-Ik zou willen zien hoe Weghorst het doet als aanspeelpunt.
-En ik zou Stengs gewoon even willen zien op dit niveau en in dit team.

In de tweede helft natuurlijk sowieso Boadu laten debuteren. Al zou het mij ook niets verbazen als hij start met Boadu. Ook prima. Dan zou ik de tweede helft oefenen met het "kut, we staan achter-scenario" (ongeacht de stand, net doen of we achter staan en nog 10 minuten te gaan hebben) en Weghorst inzetten en als stormram gebruiken.
2 -1
trodat4030
Eh, als jij Koeman was, had je helemaal niks willen uitproberen. Dan probeer je enkel en alleen niet te verliezen.. Je zou dit willen proberen omdat je Ram bent..... ;-)
2 0
DeWijsneus
Haha geweldig
2 0
ram
Haha, true true.

Maar Koeman zal nu wel iets losser worden, toch? Hij mist wat spelers dus hij moet anderen inpassen. Dan kun je beter wat dingen gaan proberen en het als een oefenwedstrijd beschouwen. Hopelijk doet is dat, haha.
0 0
BrandjeXL
Sorry maar Dumfries was niet rustig aan de bal. Is dat nu niet en zal het ook nooit worden. Tegen de sterkere landen is MDL en Van Dijk inderdaad de beste optie. Tegen Estland maar ook Noord- Ierland heb je veel aan de voetballende Blind. Verder eens met je.
1 0
ram
Je hebt wel gelijk ja. Maar toch denk ik dat Dumfries onze best optie is (of Veltman, beetje 50/50). Dus dan kun je hem maar beter veel zien spelen zodat je kunt aansturen en keuzen kunt maken.

Ook eens wat betreft Blind maar op het EK spelen we tegen sterke ploegen. Ik denk daarom dat je beter kunt bouwen op De Ligt en Van Dijk.
0 0
LS16
Promes Depay Stengs
Wijnaldum
De Jong Propper
Van Aanholt Blind De Ligt Dumfries
Cillesen

In mijn ogen de beste optie voor morgen. Geef Donny maar even rust.
1 0
mickey2602
En als ie Promes rust zou geven,wat ik niet verwacht,dan Boadu in de spits en Memphis linksbuiten.
0 -1
mickey2602
Dan zou ik eerder zeggen,geef Promes maar ff rust. Die knul heeft sinds hij bij Ajax zit alles gespeeld(oke een paar keer vroegtijdig eruit gehaald.)
0 0
DeWijsneus
Ik vind Van Dijk en De Ligt ook geen lekker duo. Vind ze niet echt complementair aan elkaar. Snap ook niet dat gebaren altijd van Van Dijk naar De Ligt.
1 0
Schip
Hij is aanvoerder, dus dat is logisch. Maar wel eens verder: totaal geen ingespeeld of complementair duo.

Schijnt verder dat Koetje boos is over het feit dat er negatief wordt gedaan over de pot tegen NI. Die kerel heeft er echt geen snars van begrepen.
2 0
gi0vanni
De beste verdediger met het grootste verdedigend talent alle twee in de basis. Daar moeten we on het meest druk om maken want de back posities zijn bezet door de beste twee backs aller tijden. :d
0 0
BrandjeXL
Je zegt het heel goed. Het zijn beiden hele goede verdedigers maar die heb je tegen een Estland niet nodig. Dan heb je veel meer baat bij een type als Blind.
0 0
EuforischeRealist
Koeman kennende zal het wel Ake worden. De Ligt en Blind hebben immers vorig seizoen bij Ajax bewezen een prima duo te vormen, dus waarom zou je de meest logische optie kiezen?
6 0
GrandMasterFlex
Om te laten zien dat hij eigen ideeën heeft, hetzelfde met die houthakker van Atalanta. Logisch zou zijn om Ake op de linksback te zetten of gewoon met drie centrale verdedigers te spelen, 4 middenvelders en 3 aanvallers. Laat het maar zien.
0 0
Figo
Lekker met Dumfries deVrij Ake vanAanholt starten. alle Ajacieden lekker rust geven.
1 0
gi0vanni
Volgens mij was de Vrij niet fit genoeg om te starten.
0 -1
Jornnn
Prima idee.
1 0