Steeds minder politie-inzet rond voetbalwedstrijden

BartVeenstra, 18-11-2019 om 07:45, 4345 views, NRC |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Er worden steeds minder politieagenten ingezet om geweld in en rond voetbalstadions te voorkomen, zo schrijft het NRC maandagochtend. Volgens de politie is dat mogelijk, omdat grootschalige incidenten rond voetbalwedstrijden afnemen.

Bij het NRC maakte men een analyse van politiecijfers over voetbalvandalisme en daaruit blijkt dat de politie-inzet in de afgelopen tien jaar met ruim twintig procent is gedaald bij duels in het betaalde voetbal.

Daar tegenover staat dat het geweld in de voetbalstadions vervangen is door supporters die onderling 'vechtafspraken' maken buiten het stadion. Volgens de politie wordt bij dergelijke afspraken 'veel grof geweld' gebruikt. Deze vechters aanpakken kost volgens de politie veel moeite.

Frank Paauw, korpschef van de Amsterdamse politie en landelijk portefeuillehouder voetbal, reageert tegenover de krant op de cijfers. 'De jaren waarbij het hooliganisme in en rond de voetbalstadions in Nederland haar hoogtepunt beleefde liggen achter ons.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
davidoff
Kakkies lopen te janken in de bossen,want 1 tegen 1.
150 tegen 49 vinden ze wel cool tot op de dag van vandaag......wanckers ! Cowards!!
1 0
johnantoni
Nederland is vertroeteld de afgelopen tien jaar.
0 0
TheTruth
Waarom pakken ze georganiseerde suppoetersgevechten uberhaupt aan? Laat ze lekker matten als ze ergens in een bos zijn, heeft niemand last van.
1 0
Red Devil
In Moskou doen ze er niet moeilijk over. Daar houdt de politie het publiek tegen totdat die gasten zijn uitgevochten en weer weggaan. En dan kan het publiek weer verder winkelen.
0 0
UltimateKaos
Christiaan Visser beweerde zelfs dat als het diep in het bos is, waar echt niemand het kan zien, dat het gewoon 'legaal' is. Was volgens mij in een interview met pownews ofzo.
0 0
ram
Ergens heb je wel een punt (al zit je wel met zorgkosten enzo). Maar het is zo extreem bizar en barbaars dat we het als maatschappij niet willen.

1 0
Restored
Hè hè , Beseffen ze zich nou eindelijk dat al die gendarmerie ter paard totaal onnodig is bij wedstrijden tegen Willem 2 en RKC? Ik zit altijd met totale verbazing te kijken hoe het halve politiekorps uit rukt voor dergelijke wedstrijden, wat een enorme verspilling van belastingcenten.
1 0
damskowest
Hoe kan je dan 150 extra Utrecht supporters weigeren, en als die supporters dan protesteren 14 ME wagens paraat hebben staan? Die vechtafspraken gaan trouwens helemaal niet gepaard met grof geweld. Jammer voor de politie dat hooligans een alternatief hebben gevonden. Nu kunnen die doorgesnoven Romeo’s wel een andere baan zoeken.
2 -3
ram
Jij snapt duidelijk niet wat beschaafde mensen onder "grof geweld" scharen...
1 -1
damskowest
Leg mij de definitie van grof geweld uit voor zowel beschaafde mensen als onbeschaafde? Er zal vast wel eens een uitschieter qua kopschoppen tussen zitten, maar in het algemeen is er meer respect tussen de vechters in de bossen- dan een gemiddeld straat gevecht.
3 -2
Ajax4life16
Je hebt waarschijnlijk nooit filmpjes gezien van zo'n onderlinge vechtafdpraak, want het lijken net 40 v 40 wilde beesten die op elkaar in staan te meppen.
1 -1
damskowest
Nee nog nooit gezien...
Er zijn in de meeste gevallen gewoon codes, iets waarvan de meeste mensen nog wat van kunnen leren. Er zijn zat jongens van verschillende clubs die gewoon prima met elkaar overweg kunnen.
1 -2
InOost
Het blijft wel een idiote bezigheid natuurlijk.
0 0
Cisco2
Mag je nu ook al geen links naar filmpjes meer sturen.....?

Naja, voor degene de geintereseerd zijn: Die van onze vrinden uit 010, staan gewoon op youtube. Zoek naar "Feyenoord hooligans bos"
1 0