Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Eenhoorn: 'Denk dat gat kleiner is dan men denkt'

JesseTH, 17-11-2019 om 23:15, 10984 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, gelooft dat het gat met Ajax helemaal niet zo groot is als men denkt. Eenhoorn kijkt vooral naar het verschil op de ranglijst en daarop ziet hij na dertien wedstrijden slechts een verschil van zes punten.

'We zijn dertien wedstrijden onderweg, om nu dan al te zeggen of het gat groot of klein is…', aldus de directeur bij Studio Voetbal. 'Ajax speelt heel veel wedstrijden en wij spelen heel veel wedstrijden. Je krijgt met blessures te maken dadelijk. Ik denk dat alleen dat het grote gat waar iedereen het over heeft iets kleiner is dan men denkt.' Op zondag 15 december nemen Ajax en AZ het tegen elkaar op. Eenhoorn verwacht rond 1 december te weten of dat duel in het AFAS Stadion gespeeld kan worden.

Ook gaat Eenhoorn in op het verhaal dat Ajax zich - ondanks het herenakkoord - in Alkmaar gemeld zou hebben voor een jeugdspeler. 'Het gaat mij niet zozeer om Ajax. Je maakt met z’n allen afspraken en daar heb je je met z’n allen aan te houden. Dat Ajax een corporate instelling heeft, dat vind ik niet zo raar. Ten minste, dan moet je dat zeggen en niet een paar jaar geleden zeggen dat je wilt dat de weerstand omhoog gaat. Ik ben benieuwd hoe de leiding van de Eredivisie ermee omgaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ARUCAMBA
Utrecht dacht ook dat ze een aardig team hadden en dat hebben ze ook, maar op Eredivisie niveau, wij spelen CL niveau, paar stapjes hoger
0 0
Babayaka
Az de club zonder stadion, en de club die sjoemelt
Met de veiligheid van publiek in hun zogenaaamde stadion. Gat is levens groot.
0 -1
HStorm
Prima teksten. Wat meer geld voor de talentjes in de vorm van een percentage bij doorverkoop en je bent er.

Gat valt wel mee. PSV verzaakt meer dan dat er een gigantisch gat is. AZ doet het echt geweldig en speelt prima voetbal. Nu nog op gewoon gras.
0 0
HStorm
Prima teksten. Wat meer geld voor de talentjes in de vorm van een percentage bij doorverkoop en je bent er.

Gat valt wel mee. PSV verzaakt meer dan dat er een gigantisch gat is. AZ doet het echt geweldig en speelt prima voetbal. Nu nog op gewoon gras.
0 0
Juichtoon
Wij hebben baat bij concurrentie. Prima, verder is dit natuurlijk gezever.
0 0
Hollister
AZ heeft zaterdag voorafgaand aan onze wedstrijd tegen Heracles eerst nog een pittige uitwedstrijd tegen Utrecht... als we vervolgens zouden weten te winnen 15 dec in Alkmaar kan het ook zomaar maar 12 punten zijn... dan praat je toch al weer over een echt gat...
0 0
JanTa
Ik denk dat Eenhoorn bedoeld met dat het gat met de top3 van de eredivisie kleiner is dan menigeen denk en dat klopt wel omdat de nr. 1 Ajax CL niveau is.
0 0
RedFeather
En gaat over tot orde van de dag
1 0
Spitz
Ik snap deze wijze man eigenlijk niet. Waarom dit gaan schreeuwen in de media terwijl je niet eens CL speelt. Appels met peren vergelijken heet dit in mijn ogen. Verder kloppen ze wel aan bij Ajax voor een speler, maar andersom is het uit den boze. Natuurlijk bescherm je je kroost, maar dit gehuil gaat een eigen leven leiden. Mijn voorspelling in december 2019 in de wedstrijd tegen AZ? Alle hoeken van het veld zien de AZ spelers en een dik pak slaag. Staan ze direct weer met beide beentjes op de grond.
3 0
MosesD
Ik heb deze man niet zien schreeuwen of huilen hoor. Zeer rustige beschaafde kerel, ik weet niet waar jij het over hebt.
2 -3
Juichtoon
AZ heeft dit bericht toch echt zelf de wereld in gebracht.
0 -1
MosesD
Maar toch niet schreeuwend of huilend? Ik vind, als gezegd, Eenhoorn heel rustig en genuanceerd overkomen.
1 -1
Redrum
Bij AZ hebben ze het al snel hoog in de bol als het even wat beter gaat dan normaal. Omdat ze nu na 13 wedstrijdjes slechts 6 punten achterstaan op Ajax denken ze direct dat het gat niet zo groot is. Ik zou zeggen: zorg eerst maar eens dat je CL gaat spelen en dat je daar ook een paar potjes wint, dan praten we verder.
4 0
Lazell
Je praat net als de zure analytici die Ajax ook pas gingen waarderen nadat Madrid én Juventus waren afgetroefd.

Je ziet aan alles dat AZ geweldige stappen heeft gemaakt. De trainer vind ik echt een verademing, hoe fris, vreugdevol, aanvallend en bovenal met resultaat zijn ploeg voetbalt. Zit echt een idee achter. Verder hebben ze qua voetballers betere spelers dan Feyenoord en voor PSV doen ze ook niet veel onder.

Dat ze nog geen CL hebben gespeeld, wil niet zeggen dat ze niet een goede 2e kunnen worden en ver kunnen komen in de EL.
1 -2
Redrum
Tuurlijk hebben ze geweldige stappen gemaakt. Ze hebben een goede trainer en spelen leuk en verzorgd voetbal. Daarnaast hebben ze een paar leuke talenten. Maar zolang ze het nog niet tegen topploegen in Europa hebben laten zien vind ik het ongepast om jezelf te vergelijken met Ajax. United is de beste ploeg waar ze tegen gespeeld hebben in Europa en die konden ze in eige huis niet verslaan, ondanks het feit dat die met een compleet B-elftal kwamen. Dan denk ik dat er toch nog een vrij groot gat is tussen Ajax en AZ.
1 0
MosesD
Ik denk dat Eenhoorn meer doelt op een langere periode. Natuurlijk is Ajax groter, maar denken dat Ajax dit gaat vasthouden op Europees niveau lijkt me een utopie.
0 -1
mgtow
Ajax houdt zich prima aan de afspraken. Ajax betaalt netjes dubbele opleidingskosten. Hij kan zich beter gaan bemoeien met het stadion van AZ voordat er dooien door vallen.
0 0
Aspers73
Hij kende de naam niet eens van die jeugdspeler. Die is dus zo weg naar Ajax toe!
2 0
fanforeffer
Eenhoorn kijkt op de ranglijst en ziet dat het verschil 6 punten is : Geniaal,Geniiiaaaaal, dit is onbeschrijfelijk. niemand had dit gezien ... maar Eenhoorn zag het direkt !
4 0
Lazell
Voor AZ begrippen is dit vrij netjes vind ik. Voor PSV/Ajax begrippen zou dit beschamed zijn.
1 0
Frank1978
Wat een rekenwonder die man!
0 0
Joker
eh naar 13 wedstrijden 6 punten is niet veel ?? dat is 16 punten na 34

en dan ben je de nummer twee, maar goed ik kan niet rekenen
4 0
Babayaka
Zijn we dus 5wedstrijden voor het einde kampioen
Ook al jaren niet gebeurd.
0 0
Schip
Eenhoorn had voor een groot deel gelijk. Het is ook erg zuur als Ajax steeds grote talenten inlijft. Alleen moet Ajax ook ergens de talenten vandaan halen. Anders moet de opleidingsvergoeding vervangen worden door zo'n Frenkie constructie. Lijkt me eerlijker.
0 0
3*stars*3
Az is lekker bezig en als liefhebber kan ik genieten van hun spel.
Qua jeugd zijn ze ook al een tijdje lekker bezig maar dit moet je jaren volhouden, om echt gezien te worden als grote jongen.

Ik gun zedige 2e plek wel maar denk niet dat ze dit kunnen volhouden.
Selectie is niet breed genoeg en hun 2 belangrijkste spelers, zijn jonkies.
Onmogelijk dat zulke jonkies het een heel seizoen kunnen volhouden.
Daarnaast kwamen ze ook terug van zware blessures.
Een jonge lichaam kan het niet aan om zo vroeg een heel seizoen top te presteren, zonder een dip te krijgen.
Laat staan als je ook nog te kampen had met zware blessures.
0 0
eros
Zaterdag Utrecht - Az.
Az zal het een stuk lastiger hebben dan Ajax, en t zou mij niets verbazen als Utrecht wint.
0 0
Frank1978
Ik zie AZ daar ook nog niet zo 1 2 3 winnen.
0 0
FreddyAX
AZ doet het nu goed en heeft een prima jeugdopleiding.
Het financiële gat met Ajax is groter geworden maar sportief draaien ze goed mee.
Eenhoorn gaf er geen blijk van iets op te hebben met Ajax maar dat is gezien zijn achtergrond te begrijpen.
Ajax zou er in mijn ogen goed aan doen om de scouting en opleiding in Nederland breder te maken en daarmee de voet van de piramide te verbreden.
Pas vanaf 15-16 jaar doorselecteren en niet te snel afscheid nemen van spelers kan een beetje helpen dat we een Boadu wegsturen maar ondervangen kun je het nooit helemaal.

Intensief samenwerken met een aantal geselecteerde amateurverenigingen in den lande kan helpen maar zeker in de eigen regio.
Dat AZ het niet leuk vind om altijd maar met Ajax vergeleken te worden is te begrijpen maar dat hoort erbij als je in Nederland een topclub wil worden.

Werk aan de winkel voor Ajax, niet in de laatste plaats om te voorkomen dat je later voor veel geld talenten moet kopen waar men elders wel oog voor had.
0 0
apeldoorner
een speler zoals Boadu bedoel je ? want die speelde niet bij ons. En tja...elke club zit er wel eens naast....net s AZ nu...gat kleiner...pff...altijd die praatjes als het even goed gaat, maar Ajacieden arrogant noemen :)
0 0
Noxin
AZ moet oppassen dat ze niet weer te grote schoenen aantrekken.
1 0
Bocarra
AZ scout voornamelijk in en rond Amsterdam. Bij clubs waar Ajax een samenwerkingsverband mee heeft. Het betreft hier spelers onder 16 jaar. Dat vind Ajax natuurlijk niet leuk. Kan mij daarom goed voorstellen dat Ajax dan weer bij AZ scout.
1 0
Schip
Spelers die Ajax niet interessant genoeg vindt of over het hoofd ziet. Dat is dus onzin.
1 0
31xAjax
En dus kennelijk de scouting niet op orde heeft als je zoveel Amsterdamse jongens mist....
0 -2
Antafca
AZ heeft nu geluk met die supertalenten. net zoals België nu heeft maar daarachter komt heel weinig aan.
1 0
Ferd
Het gat is groter dan Eenhoorn denkt
4 0
ricky10
komende weken zijn voor AZ belangrijk. Wat doet extra aandacht met Boadu en Stengs. Er komen scouts op af er zal meer media aandacht zijn door hun selectie van Koeman. Kijken of ze daar mee om kunnen gaan.
1 0
AFCA1996
Dat AZ begint een beetje vervelend te worden. "Gat is kleiner dan men denkt" "Wij verkopen niet aan Ajax en PSV" en door blijven janken om dat herenakkoordje. Toon even aan als Ajax zijnde dat je grootste bent en kaap ff hun 3 grootste talenten weg.
3 -2
ajaxxcied4life
Ach dan doen ze dat toch lekker niet. Dan bewandelen die spelers toch gewoon de ideale Weghorstroute. De absolute top gaat het niet worden als je bij AZ zit, zo simpel is het ook wel weer. Daarnaast verkopen in het buitenland de grote clubs wel gewoon spelers aan elkaar. grow up AZ.
1 -1
Bapinho
Ach ze doen nu redelijk leuk mee (als je 6 punten achterstand halverwege november zo wilt noemen) maar zodra ze 1 of 2 blessures krijgen zitten ze gelijk in de problemen. Bij Ajax kan je een blessure van Neres bijv makkelijk opvangen en een gelijkwaardige speler erin zetten. Dat gaat ze over een heel seizoen gewoon opbreken. Verder is en blijft az altijd een provincieclubje met een minderwaardigheidscomplex
1 0
AFCA-B93
Ze doen het prima tot nu toe, maar ben benieuwd welk spel ze tegen ons gaan spelen. Chelsea en Valencia hebben ervaren wat er gebeurt als je zelf het spel probeert te maken tegen Ajax. Hopelijk klappen we er dan gewoon weer overheen
0 0
Lewis Hamilton
Ze staan natuurlijk wel op een grote achterstand, maar ik heb veel respect voor het beleid daar. Wat een wereld van verschil met onze vrienden uit Rotterdam.
2 0
ajaxinho
Hij legt z’n team wel erg veel druk op.
AZ houdt deze vorm geen hele seizoen vol.

Ook blessures vangen ze niet zo gemakkelijk op.
Ze hebben geen Labyad op de bank om maar een voorbeeld te noemen.

Heb wel veel respect voor wat ze nu presteren.
Met vooral jeugdspelers.
1 0
Joseph
Fijne vent deze Eenhoorn, laat zich geen moment opnaaien en weet waar hij over praat.
3 -1
ElPistolero9
Ben een beetje klaar met die praatjes van AZ. Eerst was het ‘we verkopen niet aan onze concurrent’ en nu dit weer. Joh, afgelopen seizoen werd je gewoon 4e met 28 (!) punten achterstand en werd het 5-0 in de JC Arena. Kan niet wachten tot de 15e december en we ze met een lekkere 0-4 naar Alkmaar sturen, zullen ze daarna wel een paar toontjes lager zingen.
6 0
KlasseLasse
we spelen waarschijnlijk gwn in alkmaar dus dan zijn ze al thuis! ik denk niet dat we daar zo 1 2 3 winnen! az is dit seizoen gewoon een hele goede ploeg
0 -1
Benleiden
En ohja, fuck dat herenakkoord! Mensen moeten zelf weten waar ze willen werken cq spelen.
2 0
Benleiden
Die rijdt stuiterend naar huis. De hele uitzending ging het weer over Ajax, waarbij de aversie richting Ajax weer rijkelijk zichtbaar was. Wat is dat toch met AZ? Ze willen zelfs niet toegeven dat het gat groter is geworden. Sterker nog, er werd gezegd dag het gat groter lijkt dan het is. Als je dat durft te zeggen op tv dan ben je echt gek door afgunst. Bizar, want voor de rest was het een man die veel rust uitstraalt. Zinnig was het allemaal niet, want het was weer eens open deuren intrappen.
4 -2
Noxin
Vergeet niet dat Eenhoorn vanaf kleins af aan een Feyenoord-fan is.
1 0
Minsc
Kwam volgens mij door die Sjoerd van Ramshorst, wat een zuiger is dat.
2 0
redfella
Sjoerd de ploert
1 0
Joseph
Deed het in het begin een stuk beter, was een echte host van het programma, nu proef je te veel van Sjoerd zelf en dat vond ik bij Egbers ook al vervelend.
4 0