Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hansen hoopt ondanks teleurstelling op topscorerstitel WK O17

JesseTH, 17-11-2019 om 22:30, 3848 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sontje Hansen hoopt dat hij het WK Onder 17 tóch nog met een prijs zal verlaten. Met Oranje liep hij de bronzen plak mis door een verliespartij (1-3) tegen Frankrijk, maar wel kan de Ajacied de titel van topscorer nog verdienen. Wel moet het talent daarvoor nog de finale tussen Brazilië en Mexico afwachten, welke om 23.00 uur begint.

'Dat zou voor mij nog heel mooi zijn, maar op dit moment ben ik vooral erg teleurgesteld', reageert de man van zes goals tegenover Voetbal International. 'De wedstrijd tegen Mexico is ook vandaag tijdens de wedstrijd nog wel een paar keer door mijn hoofd gespookt.'

Mocht hij na de finale van het toernooi nog altijd de topscorer van het toernooi zijn, dan ontvangt hij die prijs uit handen van Ronaldo Luís Nazário de Lima, ook wel de Braziliaanse Ronaldo genoemd. 'Dat vind ik wel heel bijzonder. Ronaldo was vroeger, toen ik héél klein was, mijn idool. Ik had zelfs hetzelfde kapsel als hij, met dat plukje haar aan de voorkant. Het zou heel mooi zijn als ik hem een hand kan geven zo', aldus Hansen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suarez16_
"Hij was vroeger mijn idool." Vraag me altijd af hoe serieus ik dat moet nemen als jongens van hun leeftijd Ronaldinho en r9 hun idolen noemen. Sinds Hansen 3 jaar is heeft de dikke ronaldo nog maar 20 wedstrijden in Europa gespeeld voor AC Milan en toen was hij niet eens goed meer. Daarna heeft hij nog 2 jaar in Brazilie gevoetbald. Kan me niet voorstellen dat hij hem live heeft zien spelen en als hij hem live heeft zien spelen dan waren er al 20 betere spitsen, dus onmogelijk dat een dikke 2de spits van 120 kilo bij Milan je idool is.
0 -2
Joseph
Je hoeft spelers niet live te zien om daarvan onder de indruk te raken. Als ik beelden van Cruijff zie, kan ik daar ook erg van onder de indruk raken. De beste man was al gestopt met voetbal toen ik geboren was.
1 -1
wolterx
Onmogelijk is het niet, mijn idool als kind was Micheal Laudrup die toen ook al gestopt was toen ik zelf begon te voetballen. Net zoals er nu ook nog jonge kinderen zijn die Ronaldinho als idool hebben. Zeker als je directe omgeving begaan is met een speler (mijn vader was groot fan van Laudrup) kan dat wel eens overslaan op jongere kinderen. Misschien dat Ricky Hansen (broer van Sontje) wel gek was van R9 (terecht natuurlijk, geweldige speler) oid. Maar onderschat effect van internet niet op rolmodellen voor huidige generatie aan tieners, die zijn opgegroeid met compilaties van sterren.
0 0