'Niet het gevoel dat ik Dumfries al verslagen heb'

ThijsZwagerman, 17-11-2019 om 11:30, 3588 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman is blij dat hij in Oranje momenteel de voorkeur krijgt boven Denzel Dumfries. De Ajacied probeert richting het EK bondscoach Ronald Koeman ervan te overtuigen dat hij de beste optie is op de rechtsbackpositie.

Tegen Noord-Ierland wilde Koeman met onder anderen Veltman aan de rechterkant meer vastigheid hebben. De rechtsback denkt dat dat gelukt is. ‘Ik probeer het altijd voetballend op te lossen. Volgens mij wilden zij ook wel een paar keer drukzetten, maar we waren aan de rechterkant zodanig vast aan de bal dat we dat goed hebben opgelost. Daarin ben ik wel tevreden’, zegt hij tegen Voetbal International.

Vervolgens gaat Veltman in op de concurrentiestrijd met Dumfries. ‘Hij speelt bij PSV rechtsback en ik sta normaal centraal, maar ik moet hier op de trainingen en in de wedstrijden laten zien wie er moet spelen. Richting het EK zijn er nog meer mogelijkheden op rechtsachter, maar voor nu zijn wij de twee opties.’

Veltman heeft niet het gevoel dat hij al onomstreden is in Oranje. ‘Ik heb niet het gevoel dat ik hem  (Dumfries, red.) al verslagen heb. Dat moet je tot het EK afwachten, maar elke wedstrijd die ik speel is natuurlijk lekker. Ik ben er nu natuurlijk pas vier wedstrijden bij en voor mij is het lekker dat ik nu de wedstrijden speel. Het gevoel dat ik nu mijn kans moet pakken leeft heel erg’, stelt de verdediger tot slot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Spitz
Ik denk dat het iedereen wel opgevallen is dat de spelers iedereen uitlachen. Is ook terecht als je hoort hoe ze geinterviewd worden. Al deze personen mogen direct terug naar school om te leren hoe ze vragen stellen. Zo slecht! En het wordt steeds slechter. Verder over Veltman, Dumfries. Wat een bagger om publiekelijk te vragen of je de strijd hebt gewonnen. Het aller belangrijkste voor Koeman en zijn staf is, dat je iedere positie van multifunctionele spelers hebt voorzien. Ook gisteravond zag je weer hoe belangrijk een Tadic of Ziyech voor van der Beek zijn. Gisteravond zag je van der Beek amper of niet. De Ligt en van Dijk spelen zo statisch dat het net lijkt of ze allebei niet goed staan op de plek waar ze spelen. Het lijkt net als met Cillessen die alleen maar kan schieten met rechts. Ik zou toch echt Daily Blind centraal opstellen naast van Dijk of de Ligt. Frenkie de Jong heeft altijd zijn praatjes wel, maar wat mij aan hem tegen valt is dat hij niet leidt in het veld en mensen op hun plek zet oftewel dirigeren van Oranje. Berghuis moest eruit volgens Pierre van Hooijdonk. Maar van mij konden er wel meer gelijk met Frank uit. Er zat geen creativiteit en homogeniteit in het elftal. Alles was veel te sober en te vlak. Jammer dat Berghuis zijn bal er niet inging. Had ik mooi voor hem gevonden. Maar zoals het elftal nu staat gaat het niet verrassen op het EK. Nee, Ik vind dat je moet bouwen aan een super Oranje team. Je hebt heel veel spelers ter beschikking en slachtoffer ook mensen zeg ik dan. Veel vriendschappelijke wedstrijden gaan spelen straks en durf iets met spelers als Stengs, Boadu, Ihattaren, Propper, Daily Blind, Malen. Zet het goed neer tot de puzzel in elkaar valt.
0 0
Web
Tegen mindere tegenstander kun je daar gewoon met Promes spelen
0 0
fc Barcelona_ke
Veltman speelt tegen sterke landen, dumbries speelt tegen zwakke landen, dus dumbries speelt dinsdag gewoon!
0 0
Dastaan
Jammer dat Mazraoui en Dest niet gekozen hebben voor nederland. Meer opties gehad voor de rechtsback positie. Zoveel foute paasjes gegeven, het begint gewoon sneu te worden. Maar omdat het een sympathieke jongen is wordt er geen kwaad wordt over hem gesproken. Dit gaat puur om z’n geleverde kwaliteit. En dat is gewoon niet goed genoeg voor het niveau van Ajax en oranje. Ik hoop of dat hij zich alsnog verbeterd of datie gewoon als 12e man mee gaat.
1 0
3*stars*3
Moest gister ook denken aan Dest en Mazraoui.
Bij gebrek aan beter, zijn Veltman en Dumfries momenteel 1e/2e keus.
0 0
Illegaal
Nee die heb jij ook niet verslagen, die is beter dan jij.

Beide zijn geen toppers maar Dumfries is sneller, aanvallend en in de lucht beter, verdedigend ontlopen ze elkaar niet veel.
2 -2
3*stars*3
Dumfries is sneller maar een product voor een counterploeg.
Doet mij vaak denken aan Kristensen.
Voetballend zijn het dramatische backs.
In de lucht idd beter dan Veltman verder is Veltman in alles beter dan die ezel Dumfries.
PSV heeft sinds begin oktober niet gewonnen en kijk eens hoevaak Dumfries aan het kloten was bij tegengoals.
Dan hebben we het niet tegen topteams maar tegen clubs Lask en Willem II.
Verdedigend ontlopen ze elkaar echt heel veel.
Dumfries is juist verdedigend belachelijk zwak.
Vaak moesten De Ligt, v Dijk en zelfs De Roon zijn shit opruimen.
0 0
Joseph
Gewoon stoppen met de backs, aan beide kanten zijn het centrale verdedigers. Ze staan niet in hun kracht Blind vind ik kwetsbaar op die positie, waar het soms alleen maar om snelheid gaat en je positioneel weinig kan opvangen.

Depay-Babel-Stengs
Wijnaldum
Frenkie - Donny
Blind
Aké- van Dijk - de Ligt
Cillessen

Zo hoor je met dit materiaal te spelen. Als Salah-Eddine zich ontwikkeld en doorbreekt, kun je weer nadenken over backs. Of als Dest zich bij Oranje had gevoegd.
0 -4
ST
Babel op 9? Nee. Depay hoort daar.
0 0
ST
Babel op 9? Nee. Depay hoort daar.
0 0
Jornnn
Het is kiezen tussen twee spelers die tekort komen.
2 0
GvanderK
En dan nog is Veltman verdedigend gezien twee niveaus beter dan Dumfries.
3 -3