Oranje O20 ondanks doelpunt Ekkelenkamp onderuit

JesseTH, 15-11-2019 om 20:35, 2797 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Oranje Onder 20 heeft vrijdagavond een ruime oefennederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Ajacieden Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Juan Castillo startten allen in de basis, maar ondanks een goal van eerstgenoemde werd er met 1-4 verloren.

Na veertien minuten lag de bal voor het eerst in het mandje, maar wel aan de verkeerde kant. Rúsek Antonin, speler van Zbrojovka Brno, zorgde voor de openingstreffer. Waar er gehoopt werd op een snelle aansluitingstreffer van de Nederlanders, betekende de 0-1 ook meteen de ruststand op het complex van KVV Quick’20.

Ook na de rust wist Oranje O20 de Tsjechische verdedigen niet te verschalken. Lange tijd bleef de 0-1 op het scorebord staan, maar na 71 minuten spelen veranderde dat zelfs in 0-2. Lukas Husek, talent van Leicester City, was ditmaal de doelpuntenmaker. Vlak voor tijd, vier minuten om precies te zijn, viel ook de 0-3 nog. Stepan Krunert, actief bij FK Dukla Praag, was de doelpuntenmaker.

Eén minuut voor tijd was het Jurgen Ekkelenkamp nog die de pijn kon verzachten voor Nederland. Hij maakte de 1-3 en daarmee de enige Nederlandse treffer van het duel. Waar de schade beperkt leek te zijn, werd in de blessuretijd de marge van drie in het voordeel van Tsjechië nog hersteld. Richard Sedlacek, jeugdspeler van AZ, maakte er 1-4 van in het absolute slot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!