Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Gaat precies hoe Ten Hag het voorspelde'

FinnDekker, 14-11-2019 om 23:30, 10255 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat Ajax in het derde blok eindelijk de ideale formatie vond, had Erik ten Hag al voorspeld. Dat is wat Freek Jansen heeft verteld aan tafel bij Voetbalpraat van FOX Sports. De trainer is overigens ook verantwoordelijk voor de successen van Ajax volgens de verslaggever.

'Het gaat nu precies hoe Ten Hag het voorspelde. Ten Hag heeft gezegd: eerst moeten wij ons kwalificeren.' Resultaten hadden dus gedurende de seizoensstart prioriteit, de manier waarop kwam later pas echt aan bod. 'Maar in het derde blok zou het meer in elkaar gaan vallen. Uiteindelijk heeft Ten Hag gelijk gekregen. Nu heb je het gevoel dat ze de elf hebben waarmee ze verder willen gaan.'

Dat alles op zijn plek valt, is de verdienste van de trainer, vindt Jansen. 'Je ziet zijn handtekening eronder. Knap, als je met Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt drie belangrijke krachten bent verloren. Hij zorgt ervoor dat Ajax weer meetelt. Maar hij krijgt daar ook de credits voor.'

Schorsingen Veltman en Blind

Helaas moet Ten Hag voor Lille-uit wel weer puzzelen, vanwege schorsingen van zijn centrale duo achterin. 'Als hij Van de Beek en Martínez ervoor (dubbele zes, red.) houdt, heb je eigenlijk alleen nog maar een optie over: Álvarez en Schuurs', luidt de voorspelling van de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad.

Maar Jansen komt nog met een andere, opvallende optie. 'Mazraoui zou ook tot centrale verdediger gekneed kunnen worden voor dit duel. Ze zitten echt te puzzelen, want ze hebben niet veel keuzes.'

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dan heb je in de verdediging dus Dest, Alvarez, Nous en Nico. Verdedigend en qua coördinatie is dat best een uitdaging. Dan kun je beter maar enkel de bal hebben en gewoon een grote rondo spelen. Zo bezien....misschien de minst slechte optie.
0 0
AFCA.
Ik zou Nico centraal zetten. Martinez is te belangrijk op het middenveld wat nu zo goed draait.

Mazraoui - Tagliafico - Alvarez - Dest
0 -2
Murtagh
Dest is beter op links als nous
1 0
DrD3k
Dan zou ik Nico en Alvarez omdraaien.
En liever Schuurs dan Alvarez. Tijd dat die jongen eens voor de leeuwen gaat.

Maza - Schuurs - Nico - Dest

Beek. Martinez
Ziyech
Labyad Tadic. Promes
1 0
AFCA.
Ja ik bedoel ook Nico links centraal haha. Vind Mazraoui op links beter dan Dest. Dest moet namelijk op snelheid buitenom. Marza kan combinerend het middenveld in. Dus dat is makkelijker vanaf links dan Dest op links.

Alvarez en Schuurs is mij om het even. Maar qua taal zou ik dan voor het driehoekje Onana - Nico - Alvarez kiezen. Denk dat zij elkaar beter kunnen ondersteunen dan Schuurs ertussen.
0 0
Broekzak
grootste gevaar van Lille is die lange en o zo snelle Oshimen. Snelheid en fysiek van Mazraoui er tegenover geen verkeerd idee
0 0
GvanAchteren
Laat Nico maar schuiven...
0 0
Mikee
Zo jammer dat je door beslissingen van een rare scheidsrechter wordt geforceerd rare verschuivingen te doen.
0 0
Ajax27
Tjah, we kunnen ook de grote jongensboek aanhouden ipv se calimero uithangen en zeggen dat Veltman een domme penalty veroorzaakte, een nog stommere 1e gele kaart en Blind een onbesuisde actie inzet met geel op zak. Ook niet slim. We gaan het zien welk konijn Ten Hag uit zn hoge hoed trekt bij Lille.
4 0
Radie125
___________________onana__________________
Dest_________Alvarez____Martinez_____Nico
Beek____________Zyiech______________mazda
Labiyad_________Tadic______________Promes
1 0
waynelove
Alvarez vrees ik echt voor als cv.. Lijkt steeds te laat te komen en veroorzaakt vanaf het middenveld met onhandigheidjes al tegendoelpunten en penalties. Dan heb ik liever maz en tagliafico centraal.. Of schuurs en een van die twee.
3 -1
ETM
Ik denk niet dat Ten Hag bij Alvarez gaat uitkomen centraal. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat het Schuurs- Martinez wordt.

Dan iets minder overtuigd van het middenveld, maar ik gok op Vd Beek- Alvarez.
De belangen zijn gigantisch. Zowel Schuurs als Martinez hebben al de nodige minuten gemaakt op hoog niveau centraal in de verdediging. En dat geldt ook voor Alvarez als vm. Verder blijft het elftal zoals die nu staat. Dit lijkt me al met al de meest logische invulling.
0 -1
Simon1
Nee, geen Mazraoui.
0 0
GvanAchteren
Ik zou het middenveld en aanval ook intact laten en proberen minimaal één doelpunt meer te maken dan de tegenstander. Ik zou verder opteren voor Nico als lcv en Dest als lb. Mazraoui gewoon rb en voor rcv zou ik denk ik Schuurs nu verkiezen boven Alvarez. Als de wedstrijd bevroren moet worden Alvarez inbrengen voor Labyad.
2 -2
bdsngsfs
Ik zei een paar dagen geleden al dat Mazraoui als centrale verdediger zou kunnen. Natuurlijk krijg je dan allerlei dom volk dat begint te lachen.
1 -1
EuforischeRealist
En waarom is dat dom volk? Ik zie Mazraoui als cv ook niet direct als optie tegen Lille. Die spitsen hadden behoorlijk wat duelkracht en daar ligt niet het sterkste punt van Nous.

Volgens mij wordt het een keuze tussen ofwel middenveld in tact laten (Martinez en Van de Beek) met Alvarez en Schuurs daar achter of Marin als mid brengen en Martinez naar de cv schuiven.
0 0
EuforischeRealist
Of een ander dan Marin als mid uiteraard.
0 0
FlyingDutchMan
Erik baas!!
1 0
AnsB
Ik denk dat Schuurs achterin nog te licht is voor CL-niveau, maar als TH hem het vertrouwen geeft vind ik dat prima.
Ik denk dat ik zelf zou uitproberen (eerst op de training) of Martinez en Alvarez als CV's kunnen spelen, en Mazraoui naast Van de Beek op het middenveld (als Mazraoui als linksback kan spelen moet hij ook als linkermiddenvelder kunnen spelen).
Dan houd je veel creativiteit op het middenveld en heb je achterin meer zekerheid. Op papier in elk geval.
2 0
tyzinho
Als Ajax verdedigend minder is door het wegvallen van Blind en Veltman, dan moeten ze ervoor zorgen dat in de aanval de automatismen behouden blijven. Ik zou Martinez op het middenveld houden met Donny en Ziyech. Dan houd je een centrum met Alvarez en Schuurs. Aanvallend zijn we dan nog steeds in staat om via het middenveld makkelijk te kunnen opbouwen, positiespel te spelen en kansen te creëren. Dan verminder je hopelijk de druk op de achterhoede. Met Alvarez op het middenveld en Martinez achterin is je positiespel spel op middenveld ook een stuk minder en Alvarez is van achteruit nooit lekker aanspeelbaar waardoor je minder makkelijk onder de druk kan uit voetballen.
1 0
ram
Geen enkele ploeg ter wereld heeft veel keuze als je hele centrum wegvalt. Wij kunnen kiezen uit Martinez, Alvarez en Schuurs; dat is heel normaal/redelijk. Mazraoui is natuurlijk geen optie.

Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit wie Erik neerzet. Maar je zal ook op het middenveld iets van controle moeten hebben. Dus daar moet je sowieso met Martinez óf Alvarez spelen. Dus dan zou ik zo min mogelijk aanpassen en Martinez laten staan. Dan kom je automatisch uit op Schuurs/Alvarez achterin. Niet ideaal maar hopelijk net voldoende tegen Lille.
1 0
Habalaski
Freek is echt een verademing tussen alle stemmingmakerij in de hedendaagse media. Over mazraoui, asjeblieft niet zeg.
2 0