Overmacht Ajax duidelijk: 'Met twee vingers in de neus kampioen'

BadembaBarrie, 13-11-2019 om 07:40, 7895 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax lijkt dit seizoen in eigen land niet te stoppen. De Amsterdamse formatie is na dertien wedstrijden nog ongeslagen en het speelde slechtst twee keer gelijk. Bovendien begint het bij de regerend landskampioen steeds beter te draaien. Zo speelde Ajax zondag tegen FC Utrecht (4-0) volgens velen haar beste helft van het seizoen tot nu toe. 

Het idee van Amsterdamse overmacht wordt onderstreept door het machteloze gevoel waar veel spelers van andere Eredivisieclubs over praten na afloop van een confrontatie met Ajax. Zo zei FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen zondag enigszins geschokt nog nooit zó te zijn weggespeeld in zijn carrière. En ook Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen vertelt tegenover het Algemeen Dagblad hoe hoog hij merkte dat het niveau lag, toen hij in speelronde één met zijn ploeg tegen Ajax aantrad.

Linssen wist Ajax met Vitesse in grote delen van de wedstrijd nog redelijk uit het eigen spel te houden en sleepte daarmee een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Dat deden ze, zo stelt hij, door 'ze redelijk op afstand te houden, de ruimtes klein te maken en in de fysieke duels te komen. Daar zitten die spelers gewoon niet op te wachten.' Linssen voegt hier wel meteen aan toe dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, 'want als zij op dreef zijn, gaat het positiespel zo snel dat je simpelweg niet in die duels komt.'

De aanvaller verwacht dan ook geen spannende titelstrijd dit seizoen. 'Ajax wordt met twee vingers in de neus kampioen.' De enige ploeg die daar eventueel een stokje voor lijkt te kunnen steken is AZ, dat knap tweede staat. Oud-trainer Huub Stevens ziet AZ een titelstrijd met Ajax echter niet volhouden. 'Het is heel knap wat AZ doet, maar Ajax is zo ontzettend goed en beschikt over zoveel kwaliteiten. Zij staan echt los van de rest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Het is wat het is en dat word iedere week duidelijk gemaakt, Ajax is top CL en AZ is top eredivisie. Vooral in Eindhoven hebben ze het met deze conclusie best moeite mee.
1 0
HenryVakH1972
Good times good times. Op naar die 4e ster
0 0
MM1974
WE gaan het beleven,iedereen krijgt een dip,dus met 2 vingers uh nee.
0 0
trainerdv
2 vingers in de neus vind ik een verkeerde omschrijving, ze werken er namelijk juist keihard voor. Je kan beter zeggen met de concurrentie op gepaste afstand of iets dergelijks...
1 -1
Redrum
Precies, het is echt niet makkelijk om continu tegen tegenstanders te spelen die zich ingraven. Ook zijn de meeste ploegen tegen Ajax sowieso erg gemotiveerd en dus scherp. Dan moet je zelf echt wel aan de bak om te winnen, ook al lijkt dat soms heel makkelijk te gaan.
0 0
MPAjax
want drie vingers in de neus past niet
0 0
AfcaWes
Ik vind dit wel te kort door de bocht.
Tuurlijk heeft Ajax de laatste tijd weer goede wedstrijden gespeeld, maar er zijn ook genoeg momenten geweest waarbij het helemaal niet liep en dat je blij moet zijn dat je daar geen punten hebt verspeeld

bv:
RKC
Zwolle
Groningen

Desalniettemin is Ajax op dit moment natuurlijk wel veruit de beste ploeg van de eredivisie en moeten ze natuurlijk "gewoon" kampioen worden
2 0
Tecmessa
Het verschil is denk ik juist dat: voorgaande jaren had je daar punten verspeeld. Nu haal je met slecht spel ook daar drie punten weg. Desalniettemin ben ik met je eens hoor dat het nu wel weer een en al euforie is en het na twee slechte potten zo maar eens weer heel veel minder hosanna kan zijn. Maar laten we er vooral van genieten dat we er zo goed op staan bij veel mensen.
0 0
Eastwood
We gaan op dit moment als een trein op snelheid. Maar we krijgen straks ook nog een wintertransferperiode. Als er dan maar geen jongens weg worden gekocht.
0 0
1738
altijd lekker om dit soort dingen te lezen
1 0
PJK54
Oké ze zijn superieur aan de rest maar dat zegt natuurlijk niets als gemakzucht binnen het team sluipt en de spelers echt gaan denken "met twee vingers in de neus winnen we wel" dan komt het gevaar van verliezen zeker boven drijven. Ze moeten iedere wedstrijd met 110% beginnen dan ligt de tegenstander heel snel op de rug en kan het gas er een beetje af, dat ze uiteindelijk kampioen worden staat voor mij helemaal vast.
0 0
Middenweg401
Allemaal heel leuk die complimenten, maar winnen of verliezen 15 december resulteert in een verschil van 9 of 3 puntjes.
Dus er moet echt wel gewonnen worden!
1 -1
Bjorn
Laten we de voorsprong eerst maar eens volhouden tot en met de winterstop. Maar klopt, normaliter gaat dit niet meer fout.
0 0
Rentokill
En zo hoort het ook.
1 0
behangdelul
Tijd om voor Europeesche wedstrijden wat spelers rust te geven en wat meer jeugd gaan laten spelen als het zo makkelijk blijft gaan. Maar zolang je geheel logisch wedstrijden als RKC blijft houden gewoon blijven spelen met de eerste 11
0 -2
Lane 8
Slechtst?
0 0
ditisdebeslissing
hopelijk houden ze dit vol. en graag nog even pieken in de kuip. minimaal 4 doelpunten verschil winnen.
1 0
Bky
Ik snap niet dat mensen zeggen dat AZ een concurrent voor ons is, die spelen met zoveel jeugd, die zakken een paar random wedstrijden nog wel compleet door het ijs. Dat is inherent aan dat team.

We zijn kampioen in november, voor sommige trolletjes hier een harde realiteit..

Helaas...
4 -1
Rentokill
Kijjk als we nou inderdaad 10x op rij kampioen gaan worden is het niet leuk meer. Het record staat op 4. Dat werd ook al n beetje saai maar dat kwam ook door het type voetbal waarmee dat was.

Zolang Ajax spectaculair blijft vind ik alles prima.
3 0
Tinus
Als Ajax zo blijft spelen en iedereen blijft heel, dan worden we idd met zekerheid kampioen. Maar je weet natuurlijk nooit hoe een seizoen ineens kan veranderen. Net als dat je in de wedstrijd opeens 2 rode kaarten kunt krijgen, kunnen er ook 2 sterkhouders ernstig geblesseerd raken. De kans is klein en laten we hopen dat het niet gebeurt, maar dat zet wel een seizoen op z’n kop. Ik wacht gewoon nog even met juichen en geniet van het mooie voetbal en goeie resultaten.
4 0
gi0vanni
Wel humor, de ene week maken ze een overtreding op Blind en wordt er niet gefloten met 2x rood en een penalty en de andere week maakt hij zelf een overtreding waar weer niet gefloten wordt met een goal voor. Soort eufa compensatie systeem.
0 0
AFCA-B93
Vind het sowieso wel knap dat AZ het met al dat talent nu al een poos weet vol te houden. Die dip komt er nog wel ja, het liefst zo laat mogelijk. Houdt onze jongens ook wat scherper
6 0
MisterAFCA
Als je in december daar wint op het plastic sta je ook van hen dan al 9 punten los.
1 0
Babayaka
offtopic, maar ik mis een stuk waarbij dirkie kut zegt dat feijenoord een voorbeeld moet nemen aan liverpool en het nederlands elftal. Hij heeft zeker ajax niet gezien tegen zijn Utrecht.
2 -1
Benleiden
Dat scholletje -en Ajacied- die gevangen zit in de ‘Feyenoord-familie’? Die nemen we niet serieus, want die heeft geen eigen mening.
0 0