Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Ligt onder de indruk van Ajax: 'Iedereen ouder en rijper'

BartVeenstra, 13-11-2019 om 07:10, 14596 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt is onder de indruk van wat Ajax dit seizoen tot nu toe heeft laten zien. De verdediger, die deze zomer Ajax inruilde voor Juventus, probeert nog zoveel mogelijk wedstrijden van zijn oude club te zien.

'Ik volg ze aandachtig als mijn programma bij Juventus dat toelaat', zegt De Ligt in De Telegraaf. Ook dit seizoen weet Ajax - zonder De Ligt en ook Frenkie de Jong en Lasse Schöne - een hoog niveau te halen. De Ligt is er niet verbaasd over, zo zegt hij. 'Ik ben onder de indruk van hoe ze spelen. Voor Frenkie en mij zijn nieuwe spelers gekomen en iedereen die is gebleven is ook weer een jaartje ouder en rijper. Dat zie je in het spel. De trainer is er ook langer en heeft zijn ideeën dus verder kunnen inslijpen.'

Ondanks het feit dat De Ligt zo'n 1150 kilometer van Amsterdam verwijderd is, heeft hij nog altijd contact met zijn oud-teamgenoten. 'Ik heb ook regelmatig contact met Daley, Joël, Donny en ik sprak Dusan kortgeleden nog. Natuurlijk verwatert het allemaal wat, want het leven gaat verder. Zij zijn druk met Ajax en ik met Juventus. Het is wel mooi om te zien dat ze het zo goed doen in de Eredivisie en Champions League.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Hopelijk is dit allemaal onderdeel van zijn geheime masterplan: Zo goed mogelijk worden bij andere topclubs en dan met een schat aan internationale ervaring op zijn 27e terug naar Nederland om een paar échte gloriejaren met Ajax mee te gaan maken.
0 0
Hagmag
Had dit jaar gewoon nog moeten blijven, de domoor.
0 0
Radie125
met Mathijs en Frenkie waren we dit seizoen gewoon kandidaat om de CL te winnen
5 0
Murtagh
Hadden we ook gedaan
0 0
AFCA1510
Denk dat ze beiden stiekem toch balen dat ze weg zijn. We spelen gewoon beter en leuker en hebben een veel hechtere spelersgroep voor zover ik dat kan beoordelen. Maarja even op de bankrekening kijken en dat balen zal wel een stuk minder zijn.
1 -4
Lane 8
Ik pop een pil met matthijs de ligt
1 -1
Ajax meister
Huh wat? Is dit het nieuwe Nederlands of lul je nou maar wat?
2 -1
Lane 8
Is een liedje van gotu jim
0 0
LS16
Zo jammer dat Matthijs niet naar City of Barca is gegaan, maar naar het afschuwelijke Juventus.
9 -2
Jariiii
Ik vind City persoonlijk ook redelijk afschuwelijk maar ik snap je en ben het met je eens.
2 0
amthree
Met dat afschuwelijke shirt..
0 0
Ajaxxxisdebeste
Jammer dat hij niet meer bij Ajax speelt wat interesseert mij waar hij naartoe gaat als Ajax in dat geval maar meeste betaald krijgt.
0 0
Rentokill
Die clubs waren leuker geweest. Aan de andere kant: Hij is pas 20 he. Dit is zeker niet zijn eindstation.
3 0
Siemmie
Sommigen lijken inderdaad te vergeten dat Matthijs nog maar 20 is en hij dus echt niet de rest van zijn carrière bij Juve zit.
Van wat ik hoor en denk, is De Ligt daar puur heen gegaan om een completere verdediger te worden en ziet hij het ook als soort van tussenstap. Voor zijn 25e speelt hij wel bij een club als City, Liverpool of Barca. Tenzij Juventus de komende jaren ineens geweldig goed is, maar dat zie ik niet gebeuren.
2 0
ajax4lifebaby
Denk dat de ligt ook wel ziet dat er niet zo'n goede speler als de jong rondloopt bij Juventus. Ronaldo is gewoon niet in vorm en niet meer de ronaldo van vroeger.
3 0
Dennis129
Jammer dat jij zo een geldwolf bent en je de club waar je alles aan te danken hebt al op je 19e wilde verlaten. Want een fantastische verdediger als jij erbij had dit team echt tot kanshebber CL gemaakt.
2 -14
MPAjax
natuurlijk heeft dennis gelijk en kijken mensen weg voor wat er gaande is maargoed populisme en opportunism doen het voor het grote publiek altijd behalve dat is juventus een mafia club want joost mag weten waar ze dat grote bedrag vandaan hebben kunnen halen, zal wel van de mafia uefa en co sponsoren zijn
0 0
RuffRhythim
Hoe bekrompen en beperkt-ruimdenkend...
0 -1
ditisdebeslissing
12 miljoen per jaar..ik zou dan zelfs een kakkrlak shirt dragen.
5 0
Radie125
ik dus niet ben voor veel te koop maar dit dus niet
1 -2
GvanderK
Dat zeg je nu, maar zodra er iemand een contract van 12 miljoen voor je neus legt teken je echt wel. Iedereen is om te kopen.
1 0
AFCAPolarBear
Die denkwijze snap ik persoonlijk niet! Alleen kijkend naar financieel plaatje. Als speler van Ajax kreeg hij zeker wel 1 miljoen per jaar. Dat is toch meer dan zat om ruim van te leven? Waarom dan 10 miljoen, als je dat niet eens kan opmaken! Een verschil tussen 200.000 en 1 miljoen, kan ik nog begrijpen, maar niet als je al over de miljoen verdient per jaar
0 0
Rentokill
Er zijn dagen dat ik het niet op mn bankrekening heb staan. Dus ja, logisch.
1 0
GvanderK
Simpele reactie
2 0