Oranje Leeuwinnen winnen ruim van Slovenië

JesseTH, 12-11-2019 om 21:50, 7168 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond een uiteindelijk overtuigende zege geboekt op Slovenië. De Slovenen wisten nog op een 0-1 voorsprong te komen in het Gelredome, maar via goals van Sherida Spitse en Vivianne Miedema werd dit ombogen in een comfortabele 4-1 overwinning. Zodoende hielden de Nederlanders de foutloze EK-kwalificatiereeks in stand.

Rechtsback Liza van der Most was de enige Ajax-speelster die in in de basis mocht starten tijdens het EK-kwalificatieduel, terwijl Desiree van Lunteren later inviel. Na een halfuur voetballen moest Van der Most toezien hoe Sloveen Kaja Erzen kon profiteren van een fout in de defensie van het Nederlands elftal. Slechts enkele minuten stond het echter alweer gelijk toen Spitse een penalty te nemen kreeg en deze benutte.

Na rust was het diezelfde Spitse die haar ploeg ook op voorsprong wist te zetten. De aanvoerder mocht het opnieuw proberen vanaf elf meter en daarin faalde zij opnieuw niet: 2-1. Na een klein kwartier voetballen in de tweede helft zorgde Miedema voor de veilige marge van twee door de bal bij de tweede paal binnen te knikken. De spits van Arsenal werkte even later ook de 4-1 binnen en daarmee werd de zege van Oranje veiliggesteld.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Illegaal
Ik heb de hele wedstrijd gekeken maar het was waardeloos, veel breed getik in de achterhoede en veel foute passes gewoon bij de tegenstander in de voeten.... kortom het was eigenlijk niet om aan te zien... maar toch meer dan 22.000 toeschouwers dat vind ik dan wel weer leuk.

Die Slovenen stonden bijna de hele wedstrijd met 10 vrouwen te verdedigen en die Nederlandse meiden bleven toch met 4 in de verdediging ver naar achter meestal nog op eigen helft in plaats van dat ze het veld klein maken en meer naar voren gaan en de middenvelders stonden meestal ook nog dicht bij de verdedigers... ik snap die trainer niet, als een tegenstander met zoveel vrouwen verdedigd dan zorg dat je een of twee verdediger meer naar voren zet, en een of twee middenvelders moeten meer richting de 16 van de tegenstanders......... het staat nog echt in de kinderschoenen dat damesvoetbal.

Ik denk dat het ook beter is om een oud prof voetballer als trainer te pakken zoals de Engelsen ook doen, die zien het spel veel beter dan die vrouwencoach van Nederland
0 0
SnifferClarke
Een paar minuten gekeken, maar het niveau wordt er niet beter op. Helaas was het niet meer dan een paar minuten vol te houden. Zeker met zo een carnavalsband op de tribune die zorgt voor de 'sfeer'. Een beetje eenzelfde sfeer als bij de Toppers. Je moet er maar van houden.
2 0
ck69
En van je heee la heela heela hooo lala. Tenenkrommend inderdaad, heb het ook af moeten zetten
1 0
martin1234
Kwalificatie wordt een makkie lijkt het.
0 -3