Ajax O16 knokt zich terug en pakt punt tegen AZ

JesseTH, 12-11-2019 om 19:50, 6911 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax Onder 16 heeft dinsdagavond ternauwernood een punt over weten te houden aan een thuiswedstrijd tegen AZ. Lang hadden de Amsterdammers het bijzonder lastig met de uitploeg, maar na een rode kaart voor AZ knokten ze zich terug tot 1-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ajax. Raphaël Sarfo probeerde de bal er in de verre hoek in te krullen, maar zijn poging miste nog precisie. In het vervolg had Ajax vooral de bal, maar AZ kwam er in de counter bij vlagen dreigend uit. Na een halfuur voetballen werd de ploeg uit Alkmaar echter steeds gevaarlijker. Ajax verloor de slag op het middenveld en daardoor ook de controle.

Tegen het einde van de eerste helft bleven de kansen voor AZ zich aaneenrijgen. Tegelijkertijd moest Ajax het blijven doen met de ene kans die Sarfo kreeg. De Amsterdammers wisten het doel voor de thee echter schoon te houden en dus gingen beide ploegen met de brilstand op het bord richting de kleedkamers.

Na rust leek het snel beter te gaan voor Ajax, maar dat bleek later toch niet het geval. De Amsterdammers kregen al vroeg een penalty toen Divaio Bobson gevloerd werd, maar hijzelf miste door met een slappe inzet te komen. Na de gemiste penalty ontstond hetzelfde beeld als voor rust. Ajax moest in de achteruit en AZ was de gevaarlijkste ploeg. Lang ging het na de pauze niet meer goed. De uitploeg kreeg een standaardsituatie te nemen waaruit Maxim Dekker wist te scoren.

Het was Tristan Gooijer die even later wat aanvallende hoop bracht. De jongeling kreeg binnen korte tijd twee kansen. Eerst als back, even later als controlerende middenvelder. Beide pogingen gingen echter verloren. Even later was het Achraf Oughcha die het waagde met een dropkick, maar hij mikte naast. Ajax kwam beter in de wedstrijd, want de volgende kans volgde al snel voor Gabriel Misehouy. Hij ontving de bal, versnelde en schoot, maar de keeper wist de bal net aan te keren.

AZ kreeg geen kansen meer en Ajax ging op jacht naar de 1-1. Misehouy en Julian Rijkhoff gingen de combinatie met elkaar aan. Eerstgenoemde kon uithalen, maar hij legde breed en daardoor ging de kans verloren. Het werd Ajax in de loop van de tweede helft gemakkelijker gemaakt, toen AZ-speler Aethen Yohannes met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. Hierna viel de gelijkmaker al snel. Uitgerekend verdediger Neal Viereck was nodig om de 1-1 te maken.

Er volgen nog kansen op de overwinning via Gooijer en Sarfo, maar zij misten beiden hun kansen. Met een man meer kon Ajax zich niet meer naar de overwinning voetballen, terwijl AZ met tien man ook geen vuist meer kon maken. Zodoende eindigde het competitieduel in 1-1.

Opstelling Ajax Onder 16: 

Setford; Gooijer, Aertssen, Bohemen, Aning; Jansen, Ougcha, Misehouy; Sarfo, Rijkhoff, Bobson.

Wissels Ajax Onder 16: 

De Graaff, Klaasen, Camara, Banel, Dubois, Viereck.

Doelpunten: 

0-1 Maxim Dekker (51')
1-1 Neal Viereck (75')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wolterx
Hij doelpunten staat het fout volgensmij want nummer 4 scoorde bij AZ volgensmij, dat is Dekker ipv Buurmeester die met nummer 5 speelde.
1 0
JBM
Onbegrijpelijk dat AZ 70% van de jeugdwedstrijden niet verliest van Ajax.
Ze doen daar bepaalde dingen erg goed.
3 -1
Champy
Elk seizoen zijn er periodes waarbij praktisch elke jeugdteam van Ajax tegen jeugdelftallen van eenzelfde club spelen.
Het komt ook elk jaar voor dat het merendeel van die blok wedstrijden niet gewonnen worden en er ontstaat dan weer zo'n sentiment van " we doen iets verkeerd of club X doet iets heel goed".
Vaak meegemaakt dat praktisch elke jeugdelftal in dezelfde periode verliest van Utrecht, PSV, Feyenoord en AZ. Je kan er gewoon geen enkele besluit uit trekken.
1 0
wolterx
Dit ook, afgelopen 7 dagen 2x verloren en 1x gelijk. Rest van het seizoen tegen AZ foutloos. Toch grappig hoe dat een terugkomend fenomeen is dat teams in verschillende leeftijdsgroepen winnen en dat zo weer om kan slaan.
1 0
wolterx
Dit valt dus heel erg mee. Als we kijken van o13 - o17 (o19 hebben niet tegen elkaar gespeeld en naar resultaat van vorig seizoen kijken om o19 erin te betrekken is wat vergezocht) o13: 0-3 winst en 1-0 winst, o14 0-3 winst en 3-4 verlies. O15 1-6 winst en 2-1 winst. O16 0-3 winst en 1-1 gelijk nu. O17 2-4 verlies. Dit seizoen 9 wedstrijd, 6 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 verliespartijen. Staan in elke leeftijdscategorie boven AZ momenteel (o13-o19, al kan in o19 AZ over Ajax heen aangezien ze wedstrijd minder hebben). Resultaten van o12-o8 zijn lastiger aangezien die officieel niet bijgehouden worden. Vorig seizoen lag percentage van niet gewonnen wedstrijd ook stuk lager dan die 70%, al weet ik daar niet precieze percentage van omdat ik geen idee heb wat o13 en o14 was afgelopen seizoen, o15-o19 wonnen ze iets meer dan 50%, o16 met 3 verliespartijen (eindigden ook zonder overwinning laatste in de groep afgelopen jaar, is ook al op doorgeselecteerd) had meeste -negatieve- invloed op dat percentage.
2 0
ARUCAMBA
het gaat niet om het resultaat, het gaat er om wie straks in the arena speelt
2 -1