Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Koeman ziet keuze Dest niet als fout Van de Looi

JesseTH, 12-11-2019 om 16:25, 7213 views, Ons Oranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald Koeman vindt niet dat het Erwin van de Looi kwalijk genomen mag worden dat Sergiño Dest niet voor het Nederlands elftal gaat spelen. De trainer van Jong Oranje gaf aan de Ajacied meermaals gespeeld te zien hebben, maar toch besloot hij om de back niet op te roepen voor de Nederlandse beloften.

'Mijn info is dat de speler in kwestie anderhalf jaar geleden op rechtsbuiten in Ajax A1 speelde', reageert Koeman tijdens de persconferentie op een scherpe vraag. 'Bij Ajax is hij ook nooit een zekerheid geweest. De laatste ontwikkeling van de speler is tot veler verrassing gebeurd. Dan is het logisch dat je niet in beeld bent bij de Nederlandse jeugd. En ik schat de Amerikaanse jeugd iets minder in dan de Nederlandse.'

Volgens de verslaggever van dienst zou Van de Looi aangegeven hebben Dest zestien keer gezien te hebben, maar toch overtuigde de jongeling de trainer niet. Ondanks dat weigert Koeman met de vinger naar de oefenmeester te wijzen. 'Jij wilt de pijlen richting op Van de Looi en dat vind ik niet terecht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
De enige grove fout in dit thema was van ons eigen Danny Blind. Die als bondscoach weigerde Hakim Ziyech te selecteren. Ook niet na aandringen van zn mentor Guus Hiddink.

Maar goed. Zelfs de Beatles zijn ook eerst door 2 platenmaatschappijen afgewezen.
0 0
edalm
gelukkig hebben we Dommefries voor oranje
0 0
Babangida83
Nu volg ik de O19 redelijk. Maar t was heel duidelijk dat op rechtsbuiten stond om extra kwaliteiten op rechtsback te hebben. Heitinga was erg met hem bezig. Je hebt dus gewoon met je kleine teen staan kijken. Daarnaast weet je dat hij al voor de vs speelt, dus extra attentie is vereist bij zo'n jongen. Maar goed, dat gaat Koeman natuurlijk niet in t openbaar zeggen.
0 0
afcas
Dus omdat hij een aantal wedstrijden op de buitenpositie speelt voor zijn ontwikkeling is het direct een buitenspeler terwijl hij bij de o17 gewoon als back speelde? Zwak argument...
0 0
JanTa
Zelf Dest speelt nu al op een hoger niveau dan alle eredivisie backs.
0 0
MPAjax
dest speelde tot nu toe altijd voor de vs dus een logische keuze van hem
0 -1
JosB
Voor Ajax is de keuze van Dest voor de VS een commercieel succes!
3 0
Ismael Urzaiz
Iemand moet de schuld krijgen en dan moet diegene opstappen, dan is iedereen tevreden en kunnen we door.
0 -2
Ajax27
Waarom moet iemand de schuld krijgen? Dest is altijd een middelmatige buitenspeler geweest waar andere leeftijdsgenoten op zijn positie beter waren... resultaat, niet geselecteerd voor Oranje in het verleden. Nu staat ie als rechtsback en maakt ie een enorme ontwikkeling door bij dit Ajax, welke iedereen van de mat speelt, CL speelt enz... en daardoor valt ie nog meer op. Hij is een goede speler begrijp me niet verkeerd, maar als hij op dit moment bij Groningen of Heerenveen zn doorbraak in het eerste had gemaakt dan was het gewoon een goed talent dat wellicht in de toekomst voor de top-3 i interessant zou kunnen zijn. Bij Ajax speel je 3 wedstrijden goed en moet je direct in Oranje en is het een schande dat je niet eerder bent gezien. En waar zit ie nu? Juist, op de bank omdat op dit moment niet eens onomstreden is.
2 0
Chesterson93
Jammer van je beredenering.
0 0
Ajax-Amsterdam
Dat is een goede nuchtere kijk op de situatie waar ik het helemaal mee eens ben!
0 0
roodwit007
Ik persoonlijk vind dit een enorme fout van zowel de FIFA als de UEFA , dubbele paspoort afschaffen je hebt in dit land je opleiding genoten ect en niet omdat je overgroot vader ergens uit timboektoe kwam
1 -1
MPAjax
het is maar net hoe je het bekijkt, dubbele paspoort is internationaal gezien normaal en verstevigt banden
0 -1
Bapinho
Ondanks dat ik dit niet echt een fout vind is vd looi natuurlijk wel totaal ongeschikt in zijn positie. Wat was er ook alweer tijdje geleden met het niet oproepen van f de jong omdat ie een x had afgezegd voor een oefeninterland ofzo?
0 -1
Ajax#1900
Dat was met Langeler geloof ik hoor.
0 0
Cupmetgroteoren
Beschouw ik ook niet als een fout. Er is een gesprek met hem gevoerd door Koeman, er is hem perspectief geboden bij Oranje maar geen belofte gedaan. Dest kiest alsnog voor de VS en dat is prima.
4 0
WesleySonck
Je had als van der Looi ook kunnen zeggen dat je hem in de gaten houdt, hem veel succes wenst met het Amerikaanse jeugdelftal en dat je het graag hoort wanneer Dest ooit door de Amerikaanse bond voor een definitieve keuze wordt gesteld. Klinkt toch beter als: "ik heb je 16x gezien maar ik vind je niet goed genoeg".
0 -5
Mazraoui
Vind het ook geen fout van de KNVB. Heb hier zelden gehoord dat hij Ajax 1 materiaal zou zijn
6 0