Blind verrast: 'Uit alles sprak meer ambitie’

BadembaBarrie, 12-11-2019 om 09:45, 12004 views, Helden |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Het was allemaal nog professioneler' zo beschrijft Daley Blind het trainingscomplex van Ajax tegenover HELDEN. Bij zijn terugkeer in Amsterdam merkte hij meteen dat hij niet de enige was die stappen had gemaakt in de vier jaar dat Ajax en hij uit elkaar waren geweest. 'De kleedkamer, de fysio, de velden, het krachthonk; het was allemaal nieuwer en beter geworden.'

In de zomer van 2018 keerde Blind voor een recordbedrag van maximaal 20,5 miljoen euro terug bij de club waarmee hij vier keer op rij kampioen werd. Toen hij zich voor het eerst in vier jaar tijd weer op de club meldde, werd hem meteen duidelijk dat dit niet meer dezelfde club was die hij in augustus 2014 achter zich liet. 'Uit alles sprak meer ambitie: de aansluiting willen vinden bij de Europese top. Voorheen was landskampioen worden het belangrijkste doel.'

Dat dit nieuwe doel zo snel al behaald zou worden hadden weinig voor mogelijk gehouden. Al helemaal niet na de slechte start van de tweede seizoenshelft. Blind geeft toe dat ook de ploeg zelf het er lastig mee had. 'We worstelden met vragen als: hoe gaan we hieruit komen? En: hoe sterk zijn we echt?'

Gek genoeg was het een nederlaag die voor de benodigde inspiratie zorgde. 'Toen kwam Real Madrid op bezoek. Dat was de ommekeer', zo legt Blind uit. De thuiswedstrijd tegen De Koninklijke ging met 1-2 verloren, maar het vertoonde spel vulde de harten van veel Ajacieden met trots en hoop voor de return en de rest van het seizoen. Volgens Blind vertaalde dat gevoel zich ook in de stemming in de kleedkamer. 'Vanaf dat moment groeiden we als team echt naar elkaar toe.'

 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA2211
Ook wil ik Feyenoord graag bedanken voor de 6-2. Zonder hen was het nooit zover gekomen.
1 -2
behangdelul
Als je het over cultuurbewakers hebt zou ik Daley ook maar eens een contract voor het leven geven. Deze man is ZO belangrijk voor Ajax. Ik zou serieus nog eerder Ziyech kunnen missen dan Blind. Voor een wedstrijd dan he.
0 0
Ajax27
Misschien hebben ze dat allang gedaan maar hoeft dat voor Blind niet perse. Stel je voor dat 2020 het vorige seizoen gaat overtreffen? Dan straat er voor iedere speler een club klaar. Misschien zit er een kleine droom om in Spanje te spelen... of even lucratief in China of Amerika om daarna in een andere rol bij Ajax terug te keren.
0 0
Jariiii
Mooie kerel toch. Een echte Ajacied, en superbelangrijk. Misschien wel de meest onderschatte Ajax-speler.

Over die ommekeer: Real-thuis was inderdaad geweldig. Maar de eerste wedstrijd die mij de ogen opende en duidelijk maakte dat er wel eens heel mooie dingen konden staan te gebeuren, was Bayern-uit.
2 0
Schip
Voor mij was de voorronde al een eye opener. Zoals Standard opzij werd gezet, ondanks wat counter gevaar her en der, en vooral zo soeverein als Ajax uit tegen Dynamo speelde. Daarin zag je Frenkie al zoals hij op zijn best was.

Ik had vertrouwen in Blind als 6, iets minder als 4. Maar zo goed als hij vorig jaar al speelde en dit jaar zonder De Ligt nog eens dunnetjes overdoet: echt fantastisch. Topspeler in zijn rol.
0 0
Jariiii
Klopt, ik aarzelde nog of ik Standard zou noemen. Alleen dacht ik toen nog niet aan echt grote dingen in de CL, meer aan een mooi seizoen. Na Bayer begon die hoop echt te leven. Bij mij dan.
0 0
AnsB
Eens met die wedstrijd tegen Bayern. Ik weet nog precies hoe ik me toen voelde en hoe indrukwekkend ik het spel van Ajax toen vond.

Wat betreft Blind: ik denk dat hij inmiddels nog maar door weinigen wordt onderschat, integendeel eigenlijk. Alleen kleinzielige mensen die niet graag hun ongelijk bekennen (zelfs niet naar zichzelf) blijven met een kokervisie kijken naar fouten en zijn gebrek aan snelheid. Ik kan me daar niet eens meer aan ergeren.
Ik vind Blind een ware strateeg en briljant in zijn eigen soort (heel anders briljant dan Ziyech).
1 -1
Jariiii
Niet zozeer bij Ajax en de achterban onderschat, wel bij de buitenwacht - bij de volgers en supporters van andere clubs.
1 0
gi0vanni
Blind doet het zeer goed maar is op snelheid te kloppen en ook in de lucht. Prima speler die er een zeer mooie loopbaan heeft. Van zero naar super hero. (Ja vroeger was hij niet zo goed als LB.)
0 -2