In vorm verkerend Ajax kan op recordjacht

BadembaBarrie, 11-11-2019 om 15:45, 29446 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Alles en iedereen rondom Ajax kan momenteel zijn geluk niet op. De ploeg van trainer Erik ten Hag is in bloedvorm, heeft een voorsprong van respectievelijk zes en elf punten op achtervolgers AZ en PSV en het scoort er, zeker de laatste weken, gretig op los. Met de huidige vorm en stand is een vroeg kampioenschap niet ondenkbaar en in dat geval zou Ajax zomaar nog eens op recordjacht kunnen gaan. 

Het record dat daarbij het meest in het oog springt is dat van meeste doelpunten in één eredivisieseizoen. Dat staat momenteel op naam van Ajax uit het seizoen 1966/67 met 122 doelpunten. De formatie van vorig seizoen slaagde er net niet in om dat aantal te doorbreken: de teller stond na 34 eredivisiewedstrijden op 119 doelpunten. Wat rekenwerk leert dat dit neerkomt op 3,5 doelpunten per wedstrijd.

Dat is een gemiddelde dat Ajax dit seizoen nog niet aan weet te tikken, want met 43 doelpunten uit dertien wedstrijden scoorde de ploeg dit seizoen tot nu toe 'slechts' 3,3 maal per eredivisiewedstrijd. Anderzijds had Ajax vorig seizoen na dertien wedstrijden 42 keer gescoord, dus hangt het er maar net vanaf welk statistiekje je wenst te gebruiken om de seizoenen te vergelijken. Hoe dan ook kan de scoringsdrift van de laatste weken een voorbode zijn voor wat er staat te gebeuren.

Een ander record dat Ajax over kan nemen is dat van de meeste eredivisieduels op rij waarin minimaal één doelpunt werd gescoord. Deze mijlpaal is nu nog in handen van FC Twente dat van september 2010 tot en met november 2011 in 41 ononderbroken wedstrijden het net wist te vinden. Ajax heeft sinds de 1-0 nederlaag bij AZ in maart in elke wedstrijd die het speelde minimaal één doelpunt gemaakt. Dat aantal wedstrijden is op dit moment 21, wat betekent dat Ajax met nog 21 wedstrijden te gaan in speelronde 34 op 42 kan komen. Wie weet pakt Ajax dan naast de schaal dit seizoen ook nog een paar records.

Bademba Barrie (Twitter @Bademba_AFCA | e-mail info@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
We gaan ervoor WZAWZDB
1 0
Henkjanklaas
Nous was ook weer uitstekend gisteren. Fijn voor die jongen.
Dest is te veel gaan geloven in zichzelf. Beetje arrogant geworden. Althans zo komt hij over.
Nous is veel meer bescheiden en laat het gewoon weer zien tegen Chelsea en tegen Utrecht.
Lijkt ook wel dat dat onbesuisde er een beetje af is, veel rustiger aan de bal ook. Echt top voor hem voor het team en voor ons, supporters.
1 -2
Aspers73
Als je ziet hoe andere spelers reageren op Dest (na een goal bijv) dan heb ik het gevoel dat hij niet super in de groep ligt.
0 -3
Jwduijm
21+19 is 40 geen 42.
0 0
BadembaBarrie
Moest natuurlijk 21 in plaats van negentien zijn. Is inmiddels aangepast, thanks.
2 0
AJACIED18MOKUM
Maar 34 wedstrijden, min de gespeelde 13 is toch 21. Dit had jezelf kunnen bedenken
0 -2
Joker
en toch heeft jwduijm gelijk 11 8-3 maakt 16 had jezelf ook kunnen bedenken om maar eens een willekeurig rekensommetje te plaatsen

er zijn nog 21 wedstrijden te gaan ipv 19
0 0
MisterAFCA
Is wel wennen om in een dikke winterjas gehuldigd te worden...
2 0
Nosky
Hoezo?
De finale CL is ergens in mei, en ik ga er vanuit dat we de huldiging gewoon combineren.
Zal in februari slechts bij een “ArenA-dek” feestje blijven denk ik. Maar dat is ook leuk.
1 0
Radie125
eerst maar ff plaatsen boor de 8e finales
0 0