#jajdbo: Ekkelenkamp blijft zijn ding doen

FinnDekker, 10-11-2019 om 10:20, 7010 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de succesvolle revanche op De Toekomst tegen FC Den Bosch.

Ekkelenkamp blijft zijn ding doen

Bij doelpuntrijke duels van Jong Ajax, iets wat vaak voorkomt, prikt Jurgen Ekkelenkamp regelmatig zijn doelpuntje(s) mee. Zo ook tegen Den Bosch, waartegen Ekkelenkamp twee keer scoorde. De negentienjarige werd overgeheveld naar Ajax 1, maar moest het dit seizoen tot dusver doen met één korte invalbeurt. Vrij geruisloos blijft de middenvelder van grote waarde voor de beloften. In twaalf duels was Ekkelenkamp goed voor zeven goals en twee assists. Maar de rechtspoot brengt meer dan dat. Voetballend wordt zijn aandeel steeds groter en niemand heeft het meer over Dani de Wit, vanwege de tomeloze inzet van Ekkelenkamp zonder bal.

De strijd onder de lat blijft interessant

Na een bezoek aan Stamford Bridge mocht Kjell Scherpen weer eens opdraven in Jong Ajax. De doelman rouleert met Dominik Kotarski onder de lat en heeft in de vorm van de Kroaat pittige concurrentie voor de plek achter Bruno Varela. Maar tegen Den Bosch liet de boomlange goalie zich positief gelden. Voetballend goed, prima reddingen waar nodig en sterk in de coaching van zijn ploeggenoten. Jammer voor Scherpen werd de nul niet gehouden. Van een fout van zijn kant was echter totaal geen sprake bij de goal.

Van der Gaag hamert op perfectie

Wie tijdens een wedstrijd van Jong Ajax op Mitchell van der Gaag let, ziet dat de coach nauwelijks in de dug-out zit. De trainer coacht zijn spelers constant op tactisch vlak en houdt de koppies scherp. Tegen Den Bosch is Nicolas Kühn regelmatig de sigaar. De Duitser, of voor Van der Gaag: 'Nico!!!', wordt meermaals herinnerd aan zijn taken, vooral bij balbezit van de tegenstander. Maar het hele team moet het ontgelden als na een uur de fouten toenemen bij een comfortabele voorsprong. Van der Gaag blijft hameren op perfectie, ook als Jong Ajax met vier goals verschil op rozen zit.

De balans na weer een wisselend blok

Tijdens de interlandbreak is ook Jong Ajax vrij. Zodoende kwam er vrijdag een einde aan een blok van vijf wedstrijden. Drie keer werd gewonnen, twee keer werd er verloren. Het was niet altijd even goed, maar tegen Den Bosch sloot men goed af: veel oogstrelend voetbal - vooral van Noa Lang - in combinatie met effectiviteit. De zeperd tegen FC Volendam in eigen huis van maandag werd daarmee weggespoeld. Door de winst staan de Amsterdammers op een knappe derde plek op vier punten achterstand van SC Cambuur en De Graafschap.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gi0vanni
Geen fout? Indien de keeper de bal bij een te hard schot niet klemvast heeft moet hij de bal naar de zijkant boxen of in sommige gevallen over de goal. Maar niet terug het veld in. Dus niet 100% zijn fout nee, maar het kon beter.
0 -1
Ajaxtrouw
Blijf ik ook doen. Wat een stomme titel....
0 -1
Maxwell_5
Ik sta de laatste weken echt te kijken van Ekkelenkamp. Die jongen doet geen opzienbarende dingen, maar wat hij doet is zeer functioneel. Hij houdt het simpel, kiest slim positie en heeft een goede balcontrole. Benieuwd hoeveel rek hier in zit.
5 0
altijdwelwat
Geen woord over de goals van Traore , of de fantastische steekballen van Lang .... jammer geen liefhebber. Maar dan wel positief zijn over Scherpen, die er echt helemaal niks van kan. Kijk de tegengoal nog even terug , is gewoon een houdbare bal behalve als je de timing hebt van een natgeregend pak biscuitjes.
0 -6
FinnDekker
Lang speelde echt fantastisch inderdaad, dus heb zijn naam toch maar even genoemd. Traoré komt bijna altijd terug in deze ‘rubriek’ en werd uitvoerig besproken in de BoJA. Moet wel een beetje afwisselen ;)
4 0
HStorm
Wat is ie goed he? ;-)
0 0
ram
Deze jongen wordt hier altijd zwaar onderschat. En Ten Hag onderschat hem ook. Maar die onderschat alle jeugd een beetje, vind ik. Anders hadden hij en Lang wel wat meer gespeeld.
5 -3
Web
Ten Hag heeft maar een taak, de besten opstellen, en daar slaagt hij aardig in
Ook heeft hij er voor gezorgd dat de lat een stuk hoger ligt
De echte grote talenten komen wel door
1 -3
altijdwelwat
Want Dest was een echt groot talent ? Dest had de mazzel dat er op zijn positie in de voorbereiding een gat viel , anders speelde hij ook nog gewoon in Jong.
0 -2
ram
Ik vind Dest een enorm talent ja, potentie om absolute wereldtop te halen.
0 0
Web
Snap niet goed wat je hier mee bedoeld?
Ook daar moet de beste spelen, het of dat nu Dest is of Mazaroui dat zal de toekomst uitwijzen, als Mazraoui het niveau van dinsdag vast houd kunnen wij dit makkelijk invullen toch?
1 -1
ram
Zijn taak is helemaal niet "alleen de besten opstellen". Wat een bullshit is dat zeg! Een goede coach heeft ook oog voor de toekomst van de club en nog zoveel meer.

Die hogere lat; klopt. Maar dan nog kun je eerder/beter wisselen en rouleren en bijvoorbeeld niet kiezen voor Siem...
3 -2
Web
En dat gelul over Siem hier
Hoeveel heeft die nu gespeeld in bijna 2 jaar Ten Hag
Zou het 60 minuten wezen?
Ook dit zegt alles, roepen maar niet denken
En als Lang nu eens doet wat een trainer wil zien, speelde Siem misschien wel niets meer
1 -1
Web
En heeft hij geen oog voor de toekomst, dat maak jij er van
Hij is achter de schermen heel erg bezig met bv Lang, maar dit moet het wel oppikken? Daar gaat het mis
En dan ga je hem belonen? Ten Hag heeft ook hier gelijk in
Dat jij dit allemaal niet begrijp ben ik inmiddels wel achter
1 -1
FlyingDutchMan
Goh, wat maakt Siem toch wekelijks minuten zeg..
2 -1
LS16
Ik heb me denk ik vergist in die jongen. Misschien gaat dit nog wel een goede Ajax 1 speler worden. Hij heeft alleen de uitstraling van dat jochie waar je vroeger altijd ruzie mee had in de klas.
3 -1