#jajvol: De flanken blijven een pijnpunt

FinnDekker, 05-11-2019 om 18:15, 5785 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de verloren wedstrijd tegen FC Volendam.

Wim Jonk terug op De Toekomst

Hij zal na de wedstrijd stiekem gegniffeld hebben, Wim Jonk. De voormalig Hoofd Jeugdopleiding van Ajax had zijn zaakjes uitstekend op orde op De Toekomst tegen Jong Ajax. De Amsterdammers kwamen vrijwel geen enkel moment in de wedstrijd. Aan de hand van een geweldig spelende Franco Antonucci - eveneens een oude bekende van Ajax - wonnen de Volendammers meer dan verdiend.

Teleurstelling voor de jonge garde

Maandag werd bekend dat geen enkel talent van de beloften mee zou gaan naar Londen. Erik ten Hag heeft spelers als Ryan Gravenberch, Noa Lang, Lassina Traoré niet nodig voor het duel met Chelsea van dinsdagavond. In plaats daarvan gingen onder meer Siem de Jong en Zakaria Labyad mee. Een flinke tegenvaller voor de jonge garde. Of dit de reden was voor hun ietwat matige optreden is niet met zekerheid te zeggen. Maar geen van hen liet tegen Volendam echt zien dat Ten Hag fout zit.

De flanken blijven een pijnpunt

Door de aanhoudende blessures van Victor Jensen en Danilo Pereira en de schorsing van Noa Lang kregen Nicolas Kühn en Alex Mendez weer de kans op de flanken. Beiden wisten echter niet enorm te overtuigen, iets wat dit tweetal überhaupt tot dusver nog niet lukte dit seizoen. Na een uur werden beiden gewisseld, waarna Quinten Timber en Leo Thethani de flanken posteerden. Waar de eerste dit nog aardig invult dit seizoen, daar zit Thethani al langer op een dood spoor. Joshua Pynadath was afwezig vanwege Youth League-verplichtingen.

Ter Heide maakt zijn rentree

Na een kleine blessure maakte Jasper ter Heide maandagavond weer zijn rentree. De stille kracht van de beloften verving Mendez. De verdediger is vrijwel altijd goed voor een voldoende en staat nog tot de zomer van 2021 onder contract. Van een 8 of hoger is daarentegen ook nooit sprake. Desondanks is het - zeker bij een team als Jong Ajax - fijn om een speler achter de hand te hebben die niet vaak door de ondergrens zakt.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Blij voor Wim Jonk, kwaliteit komt altijd boven drijven. Trouwens het was niet alleen Wim Jonk die ze wegstuurden, ook Cruijff himself, eeuwig zonde. Diegene die het overgenomen heeft, hoofd opleidingen, wie is dat nu eigenlijk. Wat heeft hij gepresteerd? Hoop zeker dat Jonk blijvend terugkomt op de Toekomst!
1 -2
Illegaal
Het is eigenlijk belachelijk dat Ajax geen Nederlandse voorhoedespelers meer weet op te leiden.... wie was de laatste Bergkamp?, of vd Meijde?

Trouwens ze weten ook geen buitenlandse voorhoedespelers op te leiden van niveau... wie hebben we allemaal opgeleid? en die het niet halen of haalden, Cerny, Danilo, Kuhn, Andersen, Fischer etc. etc.

Psv is een waardeloze opleidingsclub geweest in de vroegere jaren want zelf konden ze niks opleiden... maar ondertussen hebben die Depay, Locadia, Lammers zelf opgeleid en spelen onze oud spelers Malen en Bergwijn daar, die hebben de laatste jaren betere aanvallers als wij opgeleid
1 -3
Joseph
Veel voorhoede spelers hebben gekozen voor een vroegtijdig vertrek, of zijn niet goed genoeg overtuigd door Ajax. Kluivert, Malen, Bergwijn zijn spelers die het redelijk doen en misschien bij Ajax top hadden kunnrn worden.

Met Hansen en Brobbey lijken er weer 2 goede aanvallers aan te komen. Ik vind het dus wel meevallen. Maar het is afwachten of deze 2 de stap naar het eerste kunnen maken. Lang vind ik overigens ook een jongen die een kans verdient voorin.
1 0
Illegaal
Kluivert vind ik niet van het niveau Bergwijn en zeker niet Malen, hij mag de veters van Malen niet eens strikken, ikzelf vind Kluivert een slappe ongevaarlijke voorhoede speler die de echte top ook nooit zal halen.

Brobbey haalt volgens mij ook Ajax1 niet, Brobbey heeft nu het voordeel van zijn fysiek tegen de jeugdspelers zo meteen bij de echte mannen gaat hij tekort komen, Hansen vind ik een redelijke speler maar ook met hem moeten we het nog zien.
0 -2
Ajax#1900
Je vergeet Kluivert. Maar verder wel eens hoor, het valt wat tegen. Echter zou je normaal gesproken Malen wel mee moeten rekenen met Ajax jeugd. Verder heb je ook nog Dilrosun die het goed doet hij Hertha.
1 0
Hollister
En Redan
1 0
Illegaal
Nee Kluivertje vind ik echt niks en zeker geen Ajaxniveau, die dwerg kan alleen presteren tegen tegenstanders die langzamer dan hem zijn, tegenstanders die net zo snel of sneller zijn komt die niet voorbij
0 -1