Promes: 'Moeten de VAR maar accepteren'

JesseTH, 23-10-2019 om 21:55, 5623 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes twijfelt na de wedstrijd nog of zijn doelpunt terecht is afgekeurd. Voor zijn eigen gevoel stond de aanvaller geen buitenspel op het moment dat Hakim Ziyech de bal trapte, maar de VAR besloot anders en dat accepteerde Promes.

'Het was heel lullig dat hij is afgekeurd', reageert Promes erop in gesprek met Veronica. 'Volgens de VAR was het buitenspel, achteraf koop ik er niets meer voor. Je kunt het op twee manieren zien. In mijn voordeel zou ik zeggen dat het geen buitenspel was, maar de VAR moeten we maar accepteren. Ik telde hem al. Voor mijn gevoel stond de centrale verdediger er nog en hij werd nog van richting veranderd.'

Qua veldspel zag Promes dat het de hele wedstrijd heen en weer ging. 'Wij hebben kansen gecreëerd en zij met Batshuayi ook in de tweede helft. Dan is het lullig dat die goal uiteindelijk valt. Het was lastig, we creëerden niet zo heel veel. Het was constant strijd en uiteindelijk hoop je dan dat we er minimaal een gelijkspel aan overhouden.'

In balbezit zag Promes dat Ajax bijzonder slordig was woensdagavond. 'Daardoor kregen we niet echt grip op de wedstrijd. Dan krijg je het heel moeilijk met deze tegenstander. Ik denk dat we simpeler moesten spelen en zekerder moesten zijn aan de bal. We moesten geduld houden. Nu raakten we hem snel kwijt en moesten we er weer achteraan rennen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Welja
Bij twijfel geen buitenspel is volgens mij de regel.
0 0
GinoAFCA
dat bedoel ik. maar we staan er nog goed voor
0 0
PetrusKeizer
nou, dat is dan prima verwoord door Quincy. geen speld tussen te krijgen.
0 0
Ajax114
Die VAR is vandaag wel een grote schande en heeft niet bijgedragen aan de eerlijkheid. Bizar.
0 -1
ajaxminimax
Var was echt heel triest, ook bij andere wedstrijden. Het moet gewoon anders. Net zo lang inzoomen tot dat je kan zien dat iemand een milimeter buitenspel staat, slaat helemaal nergens meer op. Nee ik ben er wel klaar mee. En tuurlijk Ajax was niet best vandaag, maar je wordt vandaag desondanks gewoon een zuiver doelpunt en een penalty ontnomen
0 0
trainerdv
Ik zou de beelden willen zien en dan 'terugspoelen' tot Promes geen buitenspel staat. Als de bal dan al de voet van Ziyech raakt is het geen buitenspel. Het lijkt alsof het om zo'n fractie van een seconde gaat dat de onzekerheidsmarge te groot is en dat je dus niet met zekerheid kan zeggen dat Ziyech de bal toen niet al raakte. Zo moet je er in mijn ogen naar kijken.
0 -1
JariJari
Het was HELEMAAL geen buitenspel. Laat je niet oplichten!
1 -1
DelPiero
Hee! Doe eens kalm tokkie.
1 -5
Terugnaardemeer
Het was helaas buitenspel. Als het een doelpunt van Chelsea was geweest waren we tevreden geweest met de VAR. Dan moeten we het nu ook accepteren.

Hooguit kan gekeken worden of dit wel onder buitenspel moet vallen. Ooit bedoelt om een tegenstander niet bij de keeper te laten wachten op een bal van eigen helft. Bij 20 cm voorsprong is amper sprake van oneerlijk voordeel.
1 -11
Dondy
Als het een doelpunt van Chelsea was geweest had ik gezegd dat we er goed vanaf waren gekomen maar dit was gewoon geen buitenspel...
2 -1
DT10
Bij het eerste buitenspelmoment van Promes, waarop de handsbal in het strafschopgebied volgt, mag de grensrechter natuurlijk nooit vlaggen en moet er vervolgens een strafschop voor Ajax worden gegeven. Bij twijfelgevallen, horen grensrechters namelijk hun vlag omlaag te houden, zodat de VAR de definitieve beslissing kan nemen.

Bij het tweede buitenspelgeval, waar de goal uit valt, word door de VAR een lijn getrokken op het moment dat de bal al van Ziyech zijn voet vertrokken is. Er zijn al meerdere beelden opgedoken, waarop de bal daadwerkelijk van Hakim’s voet vertrekt en Promes op dat moment niet buitenspel staat.

Ajax speelde vandaag een slechte wedstrijd en heeft de nederlaag voor een groot deel aan zichzelf te danken. Toch heeft ook de arbitrage en de VAR een groot aandeel in het verloop en de uitslag van deze wedstrijd.

Ik ben persoonlijk een groot voorstander van de VAR, maar vandaag is weer eens bewezen dat ook dit het voetbal niet 100% eerlijk gaat maken.
8 -1
JariJari
Vanwege human error. Echt dit zijn zo'n ggrote fouten: het is gewoon bewust. Oplichting!

Edwin, op naar Lausanne!
0 -1
CasperAjax
https://pbs.twimg.com/media/EHlMHxBWsAIliKX?format=jpg&name=medium. Uefa maffia. Kijk maar is heel goed. Ik zeg geen buitenspel.
3 0
JariJari
Ik zeg geen buitenspel en BEWUSTE OPLICHTING. Deze wedstrijd moet helaaas verder gaan voor de rechter.
0 0
Labrador
NOU EN. Accepteer het nou maar
0 -3
JariJari
Dat is hoe losers praten. Acepteer het maar. Accepteer jij het maar als je in het dagelijks leven gefuckt wordt: cuckje.
0 0
CasperAjax
Ik zeg nergens dat ik het niet accepteer. Wat is je punt?
0 0
Labrador
Dat iedereen hier zeikt over de var
0 -1
ambtenaar
Daar gaat dit topic toch over ?
0 0
JariJari
Omdat hij expres vals speelt! Is gewoon een FUCKING oplichter,
1 0
PetrusKeizer
nee hoor, hoe kom je erbij.hij speelde per ongeluk vals. hahahaha
0 0
Jarl1989
En terecht toch? 2 keer benadeeld.
2 0
Labrador
Prima verhaal van Promes. Accepteren en doorgaan
1 0
Ron403
Ik had liever gezien dat Tadic of Ziyech eruit was gegaan voor Neres. Van Promes ging meer dreiging uit.

Die afgekeurde goal is natuurlijk de grootste onzin, er is hier zoveel twijfel over en dan beslist de VAR dat de scheids niet eens hoeft te gaan kijken. Deed me weer denken aan die goal van Nico thuis tegen Madrid vorig seizoen.
4 -1
niquedegraaff
Beetje vreemd dit. Was geen buitenspel. Raar dat een VAR zo'n fout maakt
3 0
Sirius666
Alles draait om de bal en Ziyech zijn voet! Dát beeld hebben we nl. niet van dichtbij gezien.....
0 0