Grønkjær ging naar Chelsea: 'Wilde niet weg'

BartVeenstra, 23-10-2019 om 12:15, 5443 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jesper Grønkjær wilde in de zomer van 2000 aanvankelijk Ajax helemaal niet inruilen voor Chelsea. De Amsterdamse club had echter geld nodig en om die reden moest het een van haar betere spelers verkopen, zo laat de Deense aanvaller weten in gesprek met Ajax Life.

'Ik wilde niet weg, maar Ajax kon - als ik het mij goed herinner - wel wat transferinkomsten gebruiken. Er waren destijds twee spelers die in aanmerking kwamen voor een transfer: Chivu en ik', zegt Grønkjær, die teleurgesteld was dat Ajax hem wilde verkopen. Hij voelde zich zelfs handelswaar. 'Naarmate je ouder wordt, leer je dat de voetballerij zo werkt. Ik had natuurlijk "nee" kunnen zeggen. Dat deed ik niet, maar ik had wel een week nodig om te beslissen.'

Woensdagavond spelen zijn twee voormalig clubs tegen elkaar in de Champions League. Een echte voorkeur heeft hij niet, zo zegt hij. Een goede kans geeft hij Ajax wel. 'Ze drukken tegenstanders meestal terug op de eigen helft en creëren kansen vanuit een hoog percentage balbezit. Chelsea krijgt het lastig. Ze gaan er een fysieke strijd van maken, maar parkeren daarbij niet de bus. Daarvoor heeft het elftal te veel kwaliteit.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 van Chelsea wint? Zet in en krijg 8,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Asociaal
Ik kan me vergissen, maar hij ging volgens mij in de winterstop in 2000 pas weg? In het seizoen 2000/2001 had ie ook zijn wedstrijden voor Ajax gespeeld totdat ie geblesseerd raakte. Er gingen daarna ook geruchten om dat ie op een moment ook mot had met Co Adriaanse (Ja dat hadden wel meerdere spelers met hem) en dat het niet meer goed zou komen tussen die 2?
0 -1
Gonzo
Wat was deze man een geweldige vleugelspeler. Van de hoogste soort uit de Ajax geschiedenis. Konden Ling en Roy niet aan tippen.
0 -1
MosesD
Ling had het hooguit 5x per seizoen op z'n heupen, Roy was leuk en dartel, maar geen topspeler, ging ook niet voor niets naar Foggia. Grönkjaer een topper.
0 0
Tscheu La Ling
:-(
1 0
Lorenzo010
Jesper Gronkjaer had hem toen als kind nog achterop mn shirt (Dat blauwe uittenue met wit/rode letters/cijfers.
Jaar daarvoor hadden we nog het prachtige zwart/wit/zwarte tenue met Dani achterop

Vervolgens hebben we nog het mooie gele uitshirt gehad in 2002

Allen stukken mooier dan het gedrocht dat wij dit jaar uit moeten dragen..
1 -3
AFCA020!
Ach, maar deze is weer beter dan het geel-blauw-gele uitshirt van 2000-2001.

Dat uittenue vind ik het grootste gedrocht ooit denk ik :p
0 -4
aniet
Wow dat is wel wat anders dan toen werd gezegd, al die shit die die jongen toen over zich heen kreeg omdat hij zogenaamd wilde vertrekken
1 0
Ismael Urzaiz
Verschrikkelijke mismanagement in die tijd. Alle successen en winsten van midden jaren 90 werden binnen een paar jaar te grabbel gegooid.
1 0
MosesD
Ajax verdiende toen helemaal niet zoveel. Toen Ajax wilde oogsten kwam het Bosman arrest. Er was helemaal geen sprake van mismanagement. Toen het bestuur van Praag aantrad, was Ajax zo goed als failliet. Daarna is de weg omhoog ingezet.En Gronkaer moest voornamelijk weg, omdat hij de vrouw van Pasanen had geschaakt. Toen werd hij door de spelersgroep niet meer geaccepteerd. Was trouwens net als Dani een enorme rokkenjager. Zat zeker 2x per week in oa cafe De Gruter.
2 -1
Ismael Urzaiz
Dat ze pech hadden met het Bosman arrest is zeker waar, daardoor een hoop centjes misgelopen. Maar na Louis 4 trainers in 4 jaar (5 als we Westerhof tellen) en alleen maar middelmatige spelers gehaald. Tussen 1999-2001 was het echt onherkenbaar wat er op het veld stond. Generatie jeugdspelers was toen ook niet goed genoeg, kun je over twisten wiens schuld dat was. Hoe kom je eigenlijk aan die informatie over Gronkjaer en Pasanen? Pasanen was 20 en net bij Ajax toen Gronkjaer alweer vertrok.
3 0
MosesD
Het jaar onder Olsen was top. Wellicht dat ene seizoen het beste voetbal in de Arena so far. Erna werd het minder ja. Wouters, dat was natuurlijk een kapitale blunder. Weer zo'n voorbeeld van een goed paard maar geen ruiter. Onder Co werd het beter, daar profiteerde Koeman van. Maar idd de eerste jaren na Olsen waren een drama! Er kwam ook weinig door uit de jeugd, maar die periodes heb natuurlijk vaker. Die info heb ik uit eerste hand omdat Grönkjaer gewoon in de Gruter kwam met de vriendin van Pasanen. Was idd een stukkie jonger, maar wel meerderjarig. ;-)
0 -1
Sterspeler
Heeft hij of zij daadwerkelijk gezegd dat hij daarom weg moest?
0 0
Schip
Ik wist niet dat dat er achter zat? Maar er zijn wel meer transfers uit die tijd, waar ik vraagtekens bij zette. VdV, Zlatan. Duidelijk dat AJax nu in een veel betere positie zit.

Verder was er wel degelijk sprake van een gebrek aan visie. Men wist niet hoe je in dat post Bosman tijdperk nog inkomsten kon vergaren en gelijktijdig een representatief elftal op de been kon brengen.

Ze hebben toen teveel gekocht, waar niet voor niets rapporten vol over zijn gekliederd. Echter zonder de opleiding te verbeteren en belangrijker te maken. Daar hadden ze de FR voor nodig. De verwatering van de opleiding was toen al ingezet hoor, vergis je daar niet in.

Wel met je eens dat het niet simpel een kwestie van het te grabbel gooien van successen, maar dat Ajax gewoon de visie niet had hoe je met een enorme, fundamentele marktverandering moest omgaan, zonder je identiteit te verliezen. Schrale troost: dat wist eigenlijk niemand, ook niet in het buitenland.
3 0
AlexIbarra
Van Europa's beste naar slechts 2 titels in 12 jaar..
Het ging hard achteruit eind jaren '90.

Wat het management precies anders had moeten doen weet ik niet (het hele voetbal veranderde in hoog tempo met Bosman-arrest, PL, CL, etc.), maar ik hoop nooit meer zo'n scherp dalende lijn mee te maken.
2 0
3*stars*3
Van vd Meijde was bekend dat hij nog niet wou vertrekken, laatst Finidi George die ook werd verkocht terwijl hij het hier naar zijn zin had en nu Gronkjaer...
Gelukkig staat Ajax er nu financieel wel goed voor en hopelijk blijft Ajax sportief en financieel een stabiele club.
0 0
Patrick78
Jammer. Jesper was een fantastiche vleugelaanvaller. Een van de laatste echte buitenspeler in Ajax shirt.
0 0