Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

AD verwacht Ajax weer met Álvarez

BartVeenstra, 23-10-2019 om 07:30, 9704 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax-trainer Erik ten Hag woensdagavond in het Champions League-duel met Chelsea weer een plekje in zijn basisopstelling heeft voor Edson Álvarez. De Mexicaan begon de laatste wedstrijden in de Eredivisie op de bank, maar in de Champions League is hij nodig op het middenveld.

Achterin zijn de namen zoals verwacht. Nicolás Tagliafico keert - ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zaterdag - terug in de basisopstelling van Ajax. Sergiño Dest krijgt de voorkeur boven Noussair Mazraoui als rechtsback. Het centrum wordt gevormd door Joël Veltman en Daley Blind, terwijl André Onana uiteraard op doel staat.

Álvarez keert dus terug op het middenveld en vormt daar een duo met Lisandro Martínez. Donny van de Beek schuift door naar voren, waardoor Quincy Promes tegen Chelsea als buitenspeler zal spelen. Ook Hakim Ziyech en Dusan Tadić - als spits - staan in de basis. David Neres is opnieuw het kind van de rekening en lijkt op de bank te beginnen.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Martínez; Ziyech, Van de Beek, Promes; Tadić.

Denk jij dat Ajax en Chelsea 1-1 spelen? Zet in en krijg 6,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
En mensen het hier ook nog logisch noemen... een verdediger met een enorme draaicirkel en wendbaarheid en explosiviteit van een olifant, waar je als opbouwende en spelmakende ploeg juist het tegenovergestelde nodig hebt op het middenveld. Wat een aanfluiting, en wat zakt Ajax qua mentaliteit en principes ver weg als zelfs supporters dit soort fratsen logisch vinden, en ook zaken als gewoon geen druk zetten allemaal maar prima vinden.

Wachten jullie maar, mocht Chelsea in tegenstelling tot al die anderen wél druk gaan geven, dan valt Ajax keihard door de mand, en vooral rond de positie waar Alvarez dan rondsjokt. Die heeft de handelingssnelheid en beweeglijkheid helemaal niet. Meeste ballen gaan dan ook breed en terug, brengt de rechtsback vaak in de problemen door centraal en diep de oplossing niet tijdig te zien, kan daar ook niet naar handelen, etc.
1 -1
SfeervakZuid2
PSV speelt vnv niet hé ;)
0 0
PeterVKV
Logische keuze voor nu, maar wat mij betreft zo snel mogelijk Alvarez naar RCV in plaats van Veltman en Marin of Gravenberch op het middenveld naast Martinez. Donny altijd op 10. Promes en Neres mogen het uitvechten. Logisch dat Promes nu de eerste keus is. Huntelaar alleen nog als de nood aan de man is en Traore langzamerhand brengen.
0 0
grannig mokum1
Maar Veltman doet behoorlijk goed, als alvarez beter doet dan Veltman dan moet je Alvarez opstellen
0 0
PeterVKV
Veltman lijkt het altijd behoorlijk goed te doen, maar maakt beslissende fouten die vaak niet overduidelijk zijn zoals bijvoorbeeld het instappen tegen RKC.
2 0
BrandjeXL
Niet overduidelijk zijn? Heb je gezien hoe hij achter die speler van RKC aan sjokte bij de 1-1? Veltman heeft totaal geen idee wat hij moet doen als er (grote) ruimtes om hem heen zijn. Daarom is hij ook niet geschikt als CV. Als back heb je vaak een directe tegenstander, waar een spits veel meer zwerft. Joël kan zich best vastbijten in een tegenstander zoals hij bijvoorbeeld Lozano totaal uit de wedstrijd speelde.
0 0
Redrum
Precies, als rechtsback maakt hij minder grote fouten. Het probleem daarmee is alleen weer dat hij aan de bal niets toevoegt. Hij kan geen voorzetten geven en kan ook niet op snelheid erover heen gaan zoals Dest en Mazraoui wel. Als CV maakt hij elke wedstrijd dekkingsfouten of stapt hij op het verkeerde moment in. Het enige verschil met vroeger is dat hij minder ziekenhuisballen geeft. Vroeger leverde hij met enige regelmaat ballen in bij de aanvallers van de tegenstander. Dat is het enige dat hij verbeterd heeft, verder blijft het een verdediger die niet goed genoeg is voor Ajax.
0 0
davidgravemaker
Idd, en als er 2 verdedigers voor hem staan kan hij het nog redelijk opvangen allemaal. Echt een ramp dat hij CV staat, maar snap TH ook wel aangezien er weinig tegengoals vallen (vooral geluk) is er helaas nog geen reden om hem te wisselen. Maar dit is natuurlijk een tikkende tijdbom. Of hij krijgt rood of we gaan er met 4-0 af een keer.
0 0
ETM
Ja dit is wel veruit de meest logische opstelling afgaande op de ontwikkelingen.
Ik denk persoonlijk net al 90% van de andere supporters, schat ik zo, dat Alvarez vervangen moet, maar dan wel door een nieuwe optie of door een sterk verbeterde oude optie. En nu is niet echt een moment om maar wat te proberen. Donny laat TH in de CL op zeker op 10, en terecht.
Ik heb persoonlijk de voorkeur voor Neres, ook nu Promes het zo goed doet, en Neres lijkt te worstelen. Ik zie Neres op dat niveau gewoon eerder voetbal toevoegen en met klasse het verschil maken.
0 0
koreem
Ik denk dat te hag gaat verrassenn met Neres.
0 0
Marcw1972
Dat denk ik niet. Zeker niet na die waardeloze invalbeurt van Neres afgelopen zaterdag.
0 0
Radie125
Mannen ff op fr12 kijken op het artikel dat er 3 spelers niet meegaan naar Zwitserland je lacht je echt in een deuk.
0 -1
Dennis129
Volkomen logisch. En dit middenveld nou gewoon in de competitie ook laten staan.
Automatisme moet er in komen
0 0