Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hansen over moeder: 'Daar doen we het voor'

ArthurV, 21-10-2019 om 20:45, 4610 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sontje Hansen is tot op het bot gemotiveerd om het eerste elftal van Ajax te halen. De aanvaller van de O19 geeft in gesprek met Ajax TV aan dat de sterke band met zijn moeder een hoop extra motivatie geeft.

'Ze wil altijd dat ik scoor', geeft Hansen te kennen. 'Ik leef vanaf mijn vierde jaar met mijn moeder en mijn broer. Ik heb ook nog twee halfzusjes, die zie ik nu af en toe op woensdag. Mijn vader had ik tot mijn elfde jaar niet meer gesproken en toen kwam hij weer in ons leven. Toen werden mijn vader en moeder weer gewoon vrienden en dat was mooi. '

'Mijn moeder is erg sterk', vervolgt Hansen. 'Met twee lastige jongens was ze helemaal alleen. Mijn moeder is niet helemaal honderd procent fit, dus dat was ook nog moeilijk voor haar en voor ons. Daarom is het wel mooi dat ze ons allebei heeft gebracht naar het voetbal.'

Hansen wil sowieso bij Ajax blijven en hoopt ooit onder het toeziend oog van zijn moeder in de Johan Cruijff Arena te spelen. 'Het belangrijkste voor haar is, zoals ze ook zelf zegt, dat ze één keer in de Arena staat, dat ik een keer speel en scoor en dat ze kan juichen. Daar doen we het ook echt voor.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 van Chelsea wint? Zet in en krijg 8,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Sinds de Youth League wedstrijd uit tegen AEK ben ik fan. Zijn bal behandeling is heel verfijnd. Hij weet altijd waar zijn medespelers staan en anticipeert op hun loop acties. Brobbey heeft hem op een bepaalde manier in de weg gezeten.
0 0
AnsB
Heb hem maar een paar keer in actie gezien, maar hij viel me toen echt op. Leuk om hieronder te lezen dat anderen dit bevestigen.
Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen en op welke plek hij uiteindelijk het best rendeert en/of (hopelijk) doorbreekt.

Ik zie de jeugd van Ajax sowieso maar sporadisch aan het werk, maar hij en Quinten Timber zijn tot nu toe mijn favoriete spelers. Omdat beiden heel bewegelijk en technisch zeer goed onderlegd zijn en veel inzicht toonden. Beiden speelden met het grootste gemak & vanzelfsprekendheid en redden zich uit lastige situaties. Dat was heerlijk om te zien. Timber ging ook heel makkelijk mee in het niveau van dat moment toen hij in een oefenwedstrijd van Ajax 1 een keer meespeelde.

Toch hoor ik zelden de namen van deze twee als men het heeft over de grote talenten van Ajax. Zijn ze te allround om echt uit te blinken of heb ik hen toevallig op hun best gezien?
(Ünüvar heb ik nog maar nauwelijks zien spelen en Gravenberch vond ik - in de wedstrijden die ik zag - te flegmatiek en niet opvallend. Hij was in die periode niet in zijn beste vorm waarschijnlijk).
1 -1
afcas
Timber hoor je minder over doordat gravenberch jonger en getalenteerder is terwijl ze op dezelfde posities spelen. Hansen was bij de o14 geweldig samen met unuvar, maar doordat hij telkens doorgeschoven is kwam hij te spelen in een team met brobbey. Brobbey is een pure spits waar hansen de kwaliteiten heeft om op de flank of op 10 te spelen. Hierdoor moet hij telkens eigenlijk uitwijken naar een andere positie. Toch denk ik dat hansen het grootste talent voor de spits positie is. Als brobbey er niet was geweest had men gepraat over het duo unuvar en hansen ipv over unuvar alleen. Hansen heeft namelijk de techniek en het inzicht waarmee hij ploeggenoten beter kan laten spelen, hij scoort gemakkelijk en hij heeft snelheid. Het zou mij niks verbazen als hij over een aantal jaar wordt gezien als het prototype spits van ajax voor de toekomst.
1 -1
AnsB
Dank! Ik ben altijd erg blij met aanvullende informatie over jeugdspelers.
Ik had trouwens de indruk dat Gravenberch meer links staat en Timber meer rechts. Maar beiden zijn rechtsbenig heb ik even opgezocht, dus blijkbaar heb ik het mis.
0 -1
Ajaxsranang
Hansen is toch wel een vrij onderschatte speler. Heeft echt een geweldige techniek, passeeractie en overzicht en is daarnaast heel sterk in de combinatie en kleine ruimte. Daarnaast ook nog een neusje voor de goal en niet zelfzuchtig. Bij de O19 is hij na Ünüvar mijn favoriete speler, ik verwacht echt veel van hem de aankomende jaren. Is ook echt het type speler dat voorin bij Ajax past, aangezien hij op elke positie voorin kan spelen, maar ook op 10. Ik kijk dan ook erg uit naar het WK O17, waar Hansen waarschijnlijk in de basis zal staan samen met een aantal andere Ajacieden zoals Ünüvar, Salah-Edinne, Taylor en Rensch. Hopen dat er ergens een livestream aangeboden wordt, zodat de wedstrijden gevolgd kunnen worden. Is altijd maar afwachten met jeugdtoernooien.
2 0
VoorAltijdNummer14
Geweldige aanvaller met een goed karakter!
3 0
AFCAMM
Mooie motivatie en mooie woorden. Ook fijn dat hij niet over een vervolgclub praat.
3 0
Dennis1964
Vaak is dat een antwoord op een vraag van een journalist. Waar zou je na AJAX willen spelen. Of nog erger Barca of Real?
0 0
Chesterson93
Dat moet gewoon kunnen.
1 0
AFCAMM
Tuurlijk. Iedereen heeft ambities. Maar het is fijn om zo’n jonge gast even niet over Barca of zo te horen.
1 0
EricAjax1
Hij zegt toch ook niet dat hij het niet vind kunnen?
0 0
Web
Ik ben echt gecharmeerd van deze speler. Benieuwd tot hoe ver hij komt
8 0