'Moeten naar onszelf kijken en beter spelen'

ArthurV, 21-10-2019 om 19:10, 2604 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadić verwacht dat Ajax aankomende woensdag tegen Chelsea scherper voor de dag komt dan tegen RKC Waalwijk. Afgelopen zaterdag wisten de Amsterdammers, mede door een doelpunt van de Serviër, ternauwernood te winnen van de hekkensluiter.

'Het is mooi als je directe concurrent punten verliest', spreekt Tadić tegenover Ajax TV over de 3-0 nederlaag van PSV tegen FC Utrecht. 'Maar we moeten naar onszelf kijken en beter spelen, dat is het allerbelangrijkst. De organisatie stond in de eerste helft niet goed en daarnaast waren we slecht in balbezit. Wanneer de organisatie wel goed staat, zullen we denk ik betere wedstrijden spelen.'

Tadić hoopt de wedstrijd tegen RKC snel te vergeten en kijkt alvast vooruit naar het Champions League-treffen met Chelsea. 'Ik denk dat het voor onze fans een mooie wedstrijd is. Het is altijd leuk om in de Johan Cruijff Arena te spelen. Dat zijn mooie avonden voor Ajacieden en om deze wedstrijd te spelen is erg lekker.'

De aanvaller verwacht aankomende woensdag een compleet ander duel dan afgelopen zaterdag. 'Vanaf de eerste minuut ben je er klaar voor, waardoor het allemaal geen probleem is. Bij dit soort wedstrijden (tegen tegenstanders als RKC, red.) verwacht je soms weinig problemen, maar uiteindelijk kregen we die wel. We hebben geluk gehad en moeten analyseren wat beter moet.

De aanvoerder van Ajax heeft niet het idee dat er tegen Chelsea een cruciale ontmoeting op het programma staat. 'Voor ons is elke wedstrijd in de Champions League, de competitie en de beker belangrijk. Je moet er altijd klaar voor zijn en proberen te winnen.'

Denk jij dat Tadic scoort en Ajax wint van Chelsea? Zet in en krijg 3,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
Ook regen Ado en Groningen was het niet overtuigend. We moeten en kunnen beter.
0 0
Web
Je kunt er van alles van vinden, maar het overkomt je gewoon. Is ook niets nieuws, van alle tijden. Zelfs het grote Ajax van Cruijff had die wedstrijden er tussen zitten. Daarbij komt ook nog eens dat onze competitie niet uitdagend is
0 0
Simon1
Komt wel goed. Mentaal opladen voor RKC is altijd moeilijk. Wellicht kan Ten Hag er een keer voor kiezen om jeugd tegen dat soort clubs te laten spelen. Die zijn gebrand om zich te laten zien en kunnen vlieguren maken tegen die clubs terwijl spelers als Ziyech en Tadic kunnen uitrusten.

------------------------------ Onana
Dest ----------- Schuurs --------- Blind -------- Martínez
------------ Gravenberch -------------- Eiting
-------------------------------- Marin
Promes ---------------- Huntelaar ---------------- Lang

Kunnen we gelijk zien of Marin het goed doet als aanvallende middenvelder. Geef hem dit seizoen een kans, kan hij worden gewogen. Indien te licht kan je volgende zomer kijken hoe het wordt opgevangen.
0 0
Bky
Een keer spelen we een wedstrijd waar niemand er zin in had en direct zijn er mensen die hier de opstelling op 7 plekken wil wijzigen.
0 0
Simon1
Jij benoemd het probleem zelf al, niemand had er zin in. Al onze belangrijke spelers hebben een gigantische drukke kalender en daarom is hun rust gunnen belangrijk. Niemand van die spelers kan zich ook opladen tegen RKC omdat het verschil gewoon te groot is.

Talenten daarintegen willen zich juist etaleren voor de coach, laten zien wat ze in hun mars hebben. Die zijn op het bot gemotiveerd om tegen dit soort teams alles uit de kast te halen. Geef ze dan ook die kans.

Het gaat dus niet om deze ene wedstrijd, maar over wedstrijden tegen dit soort tegenstanders.
0 0
gi0vanni
Het is wel de bedoeling dat we kampioen worden. Zo vraag je op puntverlies. Doe dit maar tegen de amateurs in de beker of zo.
0 0
Simon1
Wellicht heel flauw, maar waar schaar jij RKC dan precies onder? Laatste plek, één punt. RKC is op zijn max gewoon een KKD club en geen eredivisie club. Deze spelers moeten daar echt wel minimaal 3-0 van winnen.
0 0
ajaxdordtt
Erg lekker westrijd, very geppy.
0 0